Az iOS 16 hibája a Mail app azonnali összeomlását okozhatja

2022.09.23| 9to5 Mac
Címkék:

Mailjack

,

iOS 16 bug


Időnként látunk olyan hibát az iOS-ben, amely egy egész alkalmazást használhatatlanná tehet.

A múltban ezek a hibák olyan appokat érintettek, mint a Safari és az Üzenetek. Az iOS 16 új hibája azonban teljesen kizárhatja Önt a Mail alkalmazásból egyetlen e-maillel, amely furcsa szöveget tartalmaz a „feladó” mezőben. Íme a részletek, és hogy ez hogyan befolyásolja az egyes levelezőszolgáltatásokat.

A hibát az Equinux munkatársai fedezték fel, amely VPN Tracker szolgáltatást készít Mac és iPhone számára. A csapat a spam e-mailek elemzése közben fedezte fel ezt a hibát az iOS 16-ban. Csapatunkban több embernél is tapasztaltunk iOS levelezési problémákat: a Mail azonnal összeomlott az indításkor.

Az iOS 16 hibája a Mail app azonnali összeomlását okozhatja

Kiderült, hogy a csapat ugyanazt a spam üzenetet kapta. Az üzenet nyers forrását nézve nem volt semmi feltűnő, egy meglehetősen egyszerű HTML e-mail volt. A levelek fejléceinek pillantása azonban azt mutatta, hogy a spammerek valami szokatlant tettek a „feladó” mezőben.

Általában a „Feladó” mező a bejövő e-mailekben így néz ki:

Feladó: feladó@example.com.

A rosszindulatú e-mailben azonban van egy „Feladó” mező, amely így néz ki:

Feladó: ""@example.com.

Az Equinux szerint ez azt jelenti, hogy „bárki küldhet bármely iOS 16-felhasználónak egy e-mailt, amely kizárhatja a beérkező levelek mappájából”. Az Equinux létrehozott egy weblapot, amellyel tesztelheti a hibát, amelyet „Mailjack”-ként emlegetnek.

A Mailjack hatással lehet a Mail alkalmazásra minden olyan eszközön, amelyen iOS 16 (a stabil kiadás), iOS 16.0.1 az iPhone 14-en és a legújabb iPadOS 16 bétaverziója fut, de vannak bizonyos figyelmeztetések. Egyes levelezőszolgáltatások, például a Gmail, az Outlook és a Hotmail megakadályozzák az ehhez hasonló eseményeket.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Ezenkívül a Gmail és a Yahoo teljesen blokkolja ezeket a rosszindulatú e-maileket. De az egyik olyan e-mail szolgáltatás, amely nem tesz semmit az ilyen e-mailek elleni védelem érdekében, az iCloud Mail, az Apple saját, belső opciója. Számos IMAP levelezőszolgáltatás is létezik, amelyek „nem javítják vagy írják át a bejövő leveleket”.

A tesztelés egyszerű módja az iCloud e-mail fiók használata, de vegye figyelembe, hogy előfordulhat, hogy spamként van megjelölve (ellenőriznie kell a spam mappát). Vegye figyelembe, hogy nem minden e-mail szolgáltató kézbesíti az üzenetet, mivel előfordulhat, hogy átírják az e-maileket, mielőtt kézbesítenék őket az eszközre.

Az iOS 16 hibája a Mail app azonnali összeomlását okozhatja

Az e-mail a „Spam” postafiókba is beszorulhat. Ebben a helyzetben a Mail alkalmazás minden alkalommal összeomlik, amikor megnézi a levélszemét-fiókját. Ez jobb, mintha az e-mail az elsődleges beérkező levelek között jelenne meg, de az e-mailek a feladótól függően meglehetősen könnyen eljuthatnak az elsődleges postafiókba.

A probléma megoldása jelenleg az, hogy törölje az e-mailt a fiókjából egy olyan eszközön, amelyen nem fut iOS 16, vagy egy másik levelezőprogramon keresztül.

Amint törli az e-mailt fiókjából egy másik eszközön, másik levelezőprogramon vagy az interneten, a Mail frissíti a beérkezett üzeneteket, és leáll az összeomlás. Ha áthelyezi az e-mailt egy IMAP e-mail fiók almappájába, akkor a beérkezett üzenetek is kijavíthatók, de a Mail újra összeomlik, ha ebbe a mappába navigál.

Megkerestük az Apple-t véleményért. A Mailjack hibáját egyelőre tesztelheti saját maga az Equinux weboldalán, vagy egyszerűen nézze meg a fenti GIF-et.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokAz iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
Képeken az iPhone 14 Pro Max!

Képeken az iPhone 14 Pro Max!

2022.08.26
| Phone Arena
Az Apple megerősítette a Far Out eseményt szeptember 7-i dátummal, ahol bejelenti az iPhone 14 sorozatot, az Apple Watch Series 8-at és két másik óramodellt, valamint az új AirPodokat.
Videó: iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

Videó: iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

2022.08.09
| Phone Arena
Friss videó mutatja be az iPhone 14 Pro Max és az iPhone 13 Pro Max tervezési különbségeit.
Az iPhone 14 Pro Max az ultraszéles kamera miatt lesz drágább

Az iPhone 14 Pro Max az ultraszéles kamera miatt lesz drágább

2022.08.31
| Phone Arena
A fő iPhone 14 Pro kameraérzékelőn kívül az Apple várhatóan frissíteni fogja a Pro modellek ultraszéles kameráját, árulta el Ming-Chi Kuo neves elemző, és ezúttal a pontos specifikációkat adja meg.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei