Az iOS 16 hibája a Mail app azonnali összeomlását okozhatja

2022.09.23| 9to5 Mac
Címkék:

Mailjack

,

iOS 16 bug


Időnként látunk olyan hibát az iOS-ben, amely egy egész alkalmazást használhatatlanná tehet.

A múltban ezek a hibák olyan appokat érintettek, mint a Safari és az Üzenetek. Az iOS 16 új hibája azonban teljesen kizárhatja Önt a Mail alkalmazásból egyetlen e-maillel, amely furcsa szöveget tartalmaz a „feladó” mezőben. Íme a részletek, és hogy ez hogyan befolyásolja az egyes levelezőszolgáltatásokat.

A hibát az Equinux munkatársai fedezték fel, amely VPN Tracker szolgáltatást készít Mac és iPhone számára. A csapat a spam e-mailek elemzése közben fedezte fel ezt a hibát az iOS 16-ban. Csapatunkban több embernél is tapasztaltunk iOS levelezési problémákat: a Mail azonnal összeomlott az indításkor.

Az iOS 16 hibája a Mail app azonnali összeomlását okozhatja

Kiderült, hogy a csapat ugyanazt a spam üzenetet kapta. Az üzenet nyers forrását nézve nem volt semmi feltűnő, egy meglehetősen egyszerű HTML e-mail volt. A levelek fejléceinek pillantása azonban azt mutatta, hogy a spammerek valami szokatlant tettek a „feladó” mezőben.

Általában a „Feladó” mező a bejövő e-mailekben így néz ki:

Feladó: feladó@example.com.

A rosszindulatú e-mailben azonban van egy „Feladó” mező, amely így néz ki:

Feladó: ""@example.com.

Az Equinux szerint ez azt jelenti, hogy „bárki küldhet bármely iOS 16-felhasználónak egy e-mailt, amely kizárhatja a beérkező levelek mappájából”. Az Equinux létrehozott egy weblapot, amellyel tesztelheti a hibát, amelyet „Mailjack”-ként emlegetnek.

A Mailjack hatással lehet a Mail alkalmazásra minden olyan eszközön, amelyen iOS 16 (a stabil kiadás), iOS 16.0.1 az iPhone 14-en és a legújabb iPadOS 16 bétaverziója fut, de vannak bizonyos figyelmeztetések. Egyes levelezőszolgáltatások, például a Gmail, az Outlook és a Hotmail megakadályozzák az ehhez hasonló eseményeket.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Ezenkívül a Gmail és a Yahoo teljesen blokkolja ezeket a rosszindulatú e-maileket. De az egyik olyan e-mail szolgáltatás, amely nem tesz semmit az ilyen e-mailek elleni védelem érdekében, az iCloud Mail, az Apple saját, belső opciója. Számos IMAP levelezőszolgáltatás is létezik, amelyek „nem javítják vagy írják át a bejövő leveleket”.

A tesztelés egyszerű módja az iCloud e-mail fiók használata, de vegye figyelembe, hogy előfordulhat, hogy spamként van megjelölve (ellenőriznie kell a spam mappát). Vegye figyelembe, hogy nem minden e-mail szolgáltató kézbesíti az üzenetet, mivel előfordulhat, hogy átírják az e-maileket, mielőtt kézbesítenék őket az eszközre.

Az iOS 16 hibája a Mail app azonnali összeomlását okozhatja

Az e-mail a „Spam” postafiókba is beszorulhat. Ebben a helyzetben a Mail alkalmazás minden alkalommal összeomlik, amikor megnézi a levélszemét-fiókját. Ez jobb, mintha az e-mail az elsődleges beérkező levelek között jelenne meg, de az e-mailek a feladótól függően meglehetősen könnyen eljuthatnak az elsődleges postafiókba.

A probléma megoldása jelenleg az, hogy törölje az e-mailt a fiókjából egy olyan eszközön, amelyen nem fut iOS 16, vagy egy másik levelezőprogramon keresztül.

Amint törli az e-mailt fiókjából egy másik eszközön, másik levelezőprogramon vagy az interneten, a Mail frissíti a beérkezett üzeneteket, és leáll az összeomlás. Ha áthelyezi az e-mailt egy IMAP e-mail fiók almappájába, akkor a beérkezett üzenetek is kijavíthatók, de a Mail újra összeomlik, ha ebbe a mappába navigál.

Megkerestük az Apple-t véleményért. A Mailjack hibáját egyelőre tesztelheti saját maga az Equinux weboldalán, vagy egyszerűen nézze meg a fenti GIF-et.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

2023.10.03
| SamMobile
Néhány órával azután, hogy a szabványos Galaxy S24 nagyfelbontású renderjei kiszivárogtak az interneten, most minden oldalról láthatjuk az Ultra modellt rendereléseken és 360 fokos videón.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei