Az iOS 16.1-es frissítés még hasznosabbá teszi a dinamikus szigetet

2022.10.28| Tech Radar

Az Apple új iPhone 14 Pro Dynamic Island-je most egy kicsit még dinamikusabb. Az iOS 16.1, amely hivatalosan is megjelent több millió iPhone-on ezen a héten, új gesztusvezérlést hozott az Apple innovatív bevágásához.

A csak az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékeken elérhető Dynamic Island nemcsak a True Depth modulját helyezte le az iPhone felső szélétől, hanem a funkciók helyettesíthető szigetét is létrehozta.

Technikai szempontból a Dynamic Island valójában két Super Retina Display XDR képernyőkivágás, az egyik kapszula alakú, a másik pedig szélesebb és hengeresebb. Az Apple ravaszul felhasználja a két alakzat közötti apró pixeleket, hogy élettel teli és teljesen dinamikus digitális szigetet hozzon létre.

Az iOS 16.1-es frissítés még hasznosabbá teszi a dinamikus szigetet

A Dinamikus sziget belsejében tevékenységi szimbólumok találhatók, amelyek jelzik például, ha telefonja le van zárva, zenét játszik, vagy térképalapú útvonaltervet ad. A feketeség kibővül, hogy további térképrészleteket kínáljon, vagy Face ID-vizsgálatot végezzen. Más szóval, a harmadik féltől származó alkalmazásokat is támogató szigetet úgy tervezték, hogy sok ember számára sok minden legyen.

A Dynamic Island az iOS 16.1-ben már képes egyszerre két futó alkalmazás megjelenítésére, de általában két különálló szigetként helyezkednek el, és a kezdőképernyő képpontjai választják el őket. Most egy mozdulattal könnyedén elrejthet egy tevékenységet. Az Apple megerősítette, hogy ez a funkció, amely először az iOS 16.1 bétaverziójában jelent meg, mostantól a nyilvános letöltés része.

Például elindítottuk az Apple Music alkalmazást, elkezdtünk lejátszani egy dalt, majd átváltottunk a Térképre, és beállítottuk a navigációt az otthonra. A kezdőképernyőn a Dynamic Island ezeket a tevékenységeket két külön szigetben jelenítette meg. Ha ráhelyezzük az ujjunkat például a kisebb zenei szigetre, és balra csúsztatjuk, a zenesziget elrejtődik, és csak egy eredeti méretű dinamikus sziget fut a térképes útvonalakon.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Az iOS 16.1-es frissítés még hasznosabbá teszi a dinamikus szigetet

Egy másik gyors balra húzás a Dynamic Island bal szélén előhozza a zenei alkalmazást, amely a jobb oldalon visszakerül a saját apró szigetére.

Igaz, ez egy apró változás, de egyben azt is jelzi, hogy az Apple olyan platformnak tekinti a Dynamic Islandet, amely már reagál a koppintásokra, mint egy platformra, amelyre az interakciók világát építheti. Szeretjük és várjuk a továbbiakat.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei