Az előzetes hitelbírálat 5 előnye

2022.11.20
Címkék:

Az előzetes hitelbírálat számos előnnyel jár, melyből ebben a cikkben az öt legfontosabbra térünk ki.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Továbbá megnézzük, hogy hogyan működik ez az egész. Ha használjuk ezt a lehetőséget, akkor időt és pénzt is spórolhatunk magunknak, hogy a stressz csökkentéséről már ne is beszéljünk. Nézzük is az előnyeit!

 

 1. A hitelbírálat időt spórol nekünk

 

Sokan találkoztunk már lakásvásárlás során azzal, hogy ha részben hitelből szeretnénk finanszírozni a vásárlást, akkor az rengeteg időbe telik. Sok esetben a lakás kiválasztása sem kerül annyi időbe, mint amennyibe a hitelbírálat. Akár 6-8 hétig is elhúzódhat a folyamat, főleg ha egy vagy több állami segítséget is igénybe veszünk, de számos egyéb buktatója is lehet.

 

Ha viszont előzetes hitelbírálatot kérünk, élesben már sokkal gördülékenyebb lesz minden, sokkal gyorsabb lesz a bírálat. Ekkor már nem kell a teljes folyamaton végigmenni, csak kisebb ellenőrzéseket kell elvégezniük például a jövedelmünk vizsgálata során.

 

2. A hitelbírálat időt spórol nekünk

  

Ha akkor kezdünk bele az egész bírálati folyamatba, amikor már megvan a kiszemelt ingatlan, akkor azt is kockáztatjuk, hogy egy jobb ajánlattal elviszik előlünk álmaink házát. Ha van készpénzes vevő, aki azonnal tud fizetni, az nagy előnyben lehet velünk szemben.

 

Ellenben ha egy előzetes hitelbírálatot fel tudsz mutatni a banktól, azzal máris igazolni tudod, hogy valóban hitelképes vagy. Így könnyebben bólint rá a tulaj vagy az ingatlanos arra, hogy megvárják a banki folyamatok végét.

 

 3. Tudni fogjuk, meddig “nyújtózkodhatunk”

  

Nem árt, ha tudjuk, hogy mekkora az az összeg, ami a rendelkezésünkre áll egy házvásárlás előtt. Ha csak készpénzben gondolkodunk, akkor nincs nehéz dolgunk. Ellenben ha részben hitelből szeretnénk megoldani a vásárlást, akkor jobb látni, hogy meddig “nyújtózkodhatunk”.

 

Ezért is érdemes egy előzetes hitelbírálatot kérni, mert akkor látni fogjuk azt a keretet, amiben maximálisan mozoghatunk. Így könnyebb lesz nem beleszeretni azokba a kacsalábon forgó palotákba, melyekre (immár papírral igazoltan) nem lesz fedezetünk. A legjobb, ha így már csak úgy keresünk ingatlanokat, hogy a szűréseknél beállítjuk a maximális vételárat, amit immár tudni fogunk.

Az előzetes hitelbírálat 5 előnye

 4. A valós hitelbírálatnál már nem lesz mitől félni

  

Az előzetes hitelbírálat arra is kiváló, hogy ne érjenek meglepetések a hitelfelvétel során. Ha itt nem lép fel probléma, akkor élesben sem fog. Kisebb lesz az esélye annak, hogy valami kellemetlen meglepetés ér minket. Persze ha csökken a bérünk, vagy munkanélkülivé válunk, az más helyzet, de ha nem történik ilyen, nem lesz gond!

 

 5. Megúszhatunk egy kamatemelést is

  

Az előzetes hitelbírálat során megállapított kamatot éles helyzetben jó eséllyel nem emelik meg. Ellenben ha ilyet nem kérünk, akkor később már lehet, hogy csak magasabb kamat mellett fogunk hitelhez jutni.

 

Egyébként a folyamat nagyon egyszerű. Benyújtunk egy “nem éles” igénylést, megadjuk az adatainkat, viszünk jövedelemigazolást, és ebből kalkulálnak.

 

A folyamat egyébként teljesen ingyenes, ezért is érdemes élni vele!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei