Az Apple szerint az EU megöli a fejlesztést

2020.01.28| 9to5Mac

Az Apple úgy gondolja, hogy az EU szabványosítása kifejezetten káros és az újdonságok fejlesztése ellen van.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az Apple reagált az EU legújabb erőfeszítéseire, amely többek között az okostelefonok csatlakozóit egységesítené kijelentve, hogy „a szabályzás kényszeríti a megfelelőséget az összes csatlakozótípusnál, így fojtva el az innovációt”.

Az Apple szerint az előterjesztett EU szabályok kényszerítik a Lightning port elhagyását, így felhasználók milliói számára okozna kellemetlenséget, valamint hatalmas mértékű elektronikus hulladékot, hiszen ez esetben meg kellene szüntetni ezen kiegészítők használatát, a töltőkábelek mellett a dokkoló-állomásokat és az autós töltőket is.

Az Apple szerint az EU megöli a fejlesztést

A legfrissebb EU tervezet valóban az okostelefonok töltőinek szabványosításáról szól éppen a hatalmas elektronikai hulladék mennyiség miatt. Az Apple megjegyzései azt sugallják, hogy az EU nem elégszik meg egy adapter gyári dobozban való biztosításával, a telefon maga a készülék fizikai portjának módosítását követeli.

Az Apple a Lightning csatlakozót 2012-ben mutatta be az iPhone 5-tel, ezzel váltották fel a 30 tűs előző csatlakozót, amellyel elég sok gond volt. 2010 óta azonban egyre népszerűbb a vezeték nélküli töltés, így főként ennek a piaca nő. 2017-ben kezdte el a gyártó az iparági Qi wireless töltést használni az iPhone 8-cal és az iPhone X-szel kezdve. A pletykák szerint 2021-ben teljesen eltűnik a port és először mutatkozik be egy teljesen vezetékmentesen használható iPhone.

A vállalat már átváltott egyébként Lightning portról USB C-re a 11 és a 12.9 colos iPad Prok esetében, ám a többi iPhone-nál és iPadban továbbra is a saját szabványt használja. A jövőbe mutat, hogy az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro is gyárilag tartalmaz USB C-ről Lightningre alakító adaptert. A Mac-eknél az Apple már minden termékét USB C-re módosította.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei