Az Apple szerint az EU megöli a fejlesztést

2020.01.28| 9to5Mac

Az Apple úgy gondolja, hogy az EU szabványosítása kifejezetten káros és az újdonságok fejlesztése ellen van.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az Apple reagált az EU legújabb erőfeszítéseire, amely többek között az okostelefonok csatlakozóit egységesítené kijelentve, hogy „a szabályzás kényszeríti a megfelelőséget az összes csatlakozótípusnál, így fojtva el az innovációt”.

Az Apple szerint az előterjesztett EU szabályok kényszerítik a Lightning port elhagyását, így felhasználók milliói számára okozna kellemetlenséget, valamint hatalmas mértékű elektronikus hulladékot, hiszen ez esetben meg kellene szüntetni ezen kiegészítők használatát, a töltőkábelek mellett a dokkoló-állomásokat és az autós töltőket is.

Az Apple szerint az EU megöli a fejlesztést

A legfrissebb EU tervezet valóban az okostelefonok töltőinek szabványosításáról szól éppen a hatalmas elektronikai hulladék mennyiség miatt. Az Apple megjegyzései azt sugallják, hogy az EU nem elégszik meg egy adapter gyári dobozban való biztosításával, a telefon maga a készülék fizikai portjának módosítását követeli.

Az Apple a Lightning csatlakozót 2012-ben mutatta be az iPhone 5-tel, ezzel váltották fel a 30 tűs előző csatlakozót, amellyel elég sok gond volt. 2010 óta azonban egyre népszerűbb a vezeték nélküli töltés, így főként ennek a piaca nő. 2017-ben kezdte el a gyártó az iparági Qi wireless töltést használni az iPhone 8-cal és az iPhone X-szel kezdve. A pletykák szerint 2021-ben teljesen eltűnik a port és először mutatkozik be egy teljesen vezetékmentesen használható iPhone.

A vállalat már átváltott egyébként Lightning portról USB C-re a 11 és a 12.9 colos iPad Prok esetében, ám a többi iPhone-nál és iPadban továbbra is a saját szabványt használja. A jövőbe mutat, hogy az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro is gyárilag tartalmaz USB C-ről Lightningre alakító adaptert. A Mac-eknél az Apple már minden termékét USB C-re módosította.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei