Az Apple duzzog az EU USB-C-s előírása miatt

2021.09.24| Android Police
Címkék:

Apple

,

USB C


Az EU minden okostelefonon előírja az USB-C használatát, az Apple pedig előre láthatóan duzzog emiatt.

2020 januárjában az Európai Parlament képviselői megszavazták az univerzális töltési lehetőség létrehozását az EU-ban értékesített okostelefonokhoz. Azóta is várjuk, hogy ezt a törekvést átvegyék törvénybe. Az Európai Bizottság most olyan jogszabályt terjesztett elő, amely az USB-C-t a mobil eszközök közös töltőjeként hozná létre, függetlenül az okostelefonoktól.

Az EU érvelése e lehetséges követelmény mögött két elemre vezethető vissza: az elektronikus hulladékra és a kényelemre. A hulladéklerakókban túlcsorduló technikai termékek komoly problémát jelentenek. Ezen kívül az EU a töltőket is kivenné a dobozból, ám ezt a lépést már a gyártók, például a Samsung és a Google is megtették. Gyakorlati értelemben ez a törvény leegyszerűsítheti az uniós lakosok készülékek töltésének módját.

Az Apple duzzog az EU USB-C-s előírása miatt

A legtöbb okostelefon gyártó már áttért az USB-C-re, ám az iPhone-ra még várni kell. Ezzel az Apple marad az egyetlen nagyvállalat, amelyet ez a jogszabály esetleg érint. Ha a törvényjavaslatot aláírják, az Apple-nek 24 hónap áll rendelkezésére, hogy eszközein USB-C-re váltson. Figyelembe véve a MacBookokat és a legtöbb iPadet, amelyek jelenleg USB-C-n keresztül töltődnek, ez egy olyan változás, amelyet nem lesz túl nehéz megugrania a cégnek.

Ha ez a jogszabály hatályba lép, az Apple továbbra is elkerülheti az USB-C-re való átállást. A port nélküli iPhone-ról már évek óta pletykálnak, ez nem meglepő a jack port 2016-os eltávolítása után.

Az EU szóvivője megerősítette a The Verge című lapnak, hogy USB-C portra csak a kábellel tölthető eszközökre lesz szükség. Ha az Apple port nélküli iPhone 14-et (vagy 15-öt vagy 16-ot) gyártana, akkor nem esne e szabályok hatálya alá.

Az Apple a maga részéről a következő nyilatkozatot adta ki a Reutersnek a tegnapi hírekről:

"Továbbra is aggasztónak tartjuk, hogy a szigorú szabályozás, amely csak egy típusú csatlakozót ír elő, inkább elfojtja az innovációt, mint ösztönzi azt, ami pedig árt a fogyasztóknak Európában és világszerte."

Ezek a szabályok nem sok változást jelent a legtöbb Android felhasználó számára. A vállalatok már kihagyják a töltőket a dobozból, az USB-C pedig alapvetően minden ismert eszközön elérhető. Az Apple-ön kívül többé-kevésbé olyan világot értünk el, amely megfelel az EU céljainak.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei