Az Apple duzzog az EU USB-C-s előírása miatt

2021.09.24| Android Police
Címkék:

Apple

,

USB C


Az EU minden okostelefonon előírja az USB-C használatát, az Apple pedig előre láthatóan duzzog emiatt.

2020 januárjában az Európai Parlament képviselői megszavazták az univerzális töltési lehetőség létrehozását az EU-ban értékesített okostelefonokhoz. Azóta is várjuk, hogy ezt a törekvést átvegyék törvénybe. Az Európai Bizottság most olyan jogszabályt terjesztett elő, amely az USB-C-t a mobil eszközök közös töltőjeként hozná létre, függetlenül az okostelefonoktól.

Az EU érvelése e lehetséges követelmény mögött két elemre vezethető vissza: az elektronikus hulladékra és a kényelemre. A hulladéklerakókban túlcsorduló technikai termékek komoly problémát jelentenek. Ezen kívül az EU a töltőket is kivenné a dobozból, ám ezt a lépést már a gyártók, például a Samsung és a Google is megtették. Gyakorlati értelemben ez a törvény leegyszerűsítheti az uniós lakosok készülékek töltésének módját.

Az Apple duzzog az EU USB-C-s előírása miatt

A legtöbb okostelefon gyártó már áttért az USB-C-re, ám az iPhone-ra még várni kell. Ezzel az Apple marad az egyetlen nagyvállalat, amelyet ez a jogszabály esetleg érint. Ha a törvényjavaslatot aláírják, az Apple-nek 24 hónap áll rendelkezésére, hogy eszközein USB-C-re váltson. Figyelembe véve a MacBookokat és a legtöbb iPadet, amelyek jelenleg USB-C-n keresztül töltődnek, ez egy olyan változás, amelyet nem lesz túl nehéz megugrania a cégnek.

Ha ez a jogszabály hatályba lép, az Apple továbbra is elkerülheti az USB-C-re való átállást. A port nélküli iPhone-ról már évek óta pletykálnak, ez nem meglepő a jack port 2016-os eltávolítása után.

Az EU szóvivője megerősítette a The Verge című lapnak, hogy USB-C portra csak a kábellel tölthető eszközökre lesz szükség. Ha az Apple port nélküli iPhone 14-et (vagy 15-öt vagy 16-ot) gyártana, akkor nem esne e szabályok hatálya alá.

Az Apple a maga részéről a következő nyilatkozatot adta ki a Reutersnek a tegnapi hírekről:

"Továbbra is aggasztónak tartjuk, hogy a szigorú szabályozás, amely csak egy típusú csatlakozót ír elő, inkább elfojtja az innovációt, mint ösztönzi azt, ami pedig árt a fogyasztóknak Európában és világszerte."

Ezek a szabályok nem sok változást jelent a legtöbb Android felhasználó számára. A vállalatok már kihagyják a töltőket a dobozból, az USB-C pedig alapvetően minden ismert eszközön elérhető. Az Apple-ön kívül többé-kevésbé olyan világot értünk el, amely megfelel az EU céljainak.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei