Az Apple duzzog az EU USB-C-s előírása miatt

2021.09.24| Android Police
Címkék:

Apple

,

USB C


Az EU minden okostelefonon előírja az USB-C használatát, az Apple pedig előre láthatóan duzzog emiatt.

2020 januárjában az Európai Parlament képviselői megszavazták az univerzális töltési lehetőség létrehozását az EU-ban értékesített okostelefonokhoz. Azóta is várjuk, hogy ezt a törekvést átvegyék törvénybe. Az Európai Bizottság most olyan jogszabályt terjesztett elő, amely az USB-C-t a mobil eszközök közös töltőjeként hozná létre, függetlenül az okostelefonoktól.

Az EU érvelése e lehetséges követelmény mögött két elemre vezethető vissza: az elektronikus hulladékra és a kényelemre. A hulladéklerakókban túlcsorduló technikai termékek komoly problémát jelentenek. Ezen kívül az EU a töltőket is kivenné a dobozból, ám ezt a lépést már a gyártók, például a Samsung és a Google is megtették. Gyakorlati értelemben ez a törvény leegyszerűsítheti az uniós lakosok készülékek töltésének módját.

Az Apple duzzog az EU USB-C-s előírása miatt

A legtöbb okostelefon gyártó már áttért az USB-C-re, ám az iPhone-ra még várni kell. Ezzel az Apple marad az egyetlen nagyvállalat, amelyet ez a jogszabály esetleg érint. Ha a törvényjavaslatot aláírják, az Apple-nek 24 hónap áll rendelkezésére, hogy eszközein USB-C-re váltson. Figyelembe véve a MacBookokat és a legtöbb iPadet, amelyek jelenleg USB-C-n keresztül töltődnek, ez egy olyan változás, amelyet nem lesz túl nehéz megugrania a cégnek.

Ha ez a jogszabály hatályba lép, az Apple továbbra is elkerülheti az USB-C-re való átállást. A port nélküli iPhone-ról már évek óta pletykálnak, ez nem meglepő a jack port 2016-os eltávolítása után.

Az EU szóvivője megerősítette a The Verge című lapnak, hogy USB-C portra csak a kábellel tölthető eszközökre lesz szükség. Ha az Apple port nélküli iPhone 14-et (vagy 15-öt vagy 16-ot) gyártana, akkor nem esne e szabályok hatálya alá.

Az Apple a maga részéről a következő nyilatkozatot adta ki a Reutersnek a tegnapi hírekről:

"Továbbra is aggasztónak tartjuk, hogy a szigorú szabályozás, amely csak egy típusú csatlakozót ír elő, inkább elfojtja az innovációt, mint ösztönzi azt, ami pedig árt a fogyasztóknak Európában és világszerte."

Ezek a szabályok nem sok változást jelent a legtöbb Android felhasználó számára. A vállalatok már kihagyják a töltőket a dobozból, az USB-C pedig alapvetően minden ismert eszközön elérhető. Az Apple-ön kívül többé-kevésbé olyan világot értünk el, amely megfelel az EU céljainak.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei