Átverték a Galaxy S10 ultrahangos leolvasóját

2019.04.08| SamMobile

Nagyon egyszerűen, egy 3D nyomtatással készült ujjlenyomattal simán átverték a legbiztonságosabbnak kikiáltott ultrahangos szkennert.

A jelenlegi legmodernebb, ultrahangos ujjlenyomat-olvasó a Samsung Galaxy S10 és a Samsung Galaxy S10+ modellekben található meg, azonban még ez sem véd ki mindent. A darkshark nicknevű Imgur felhasználó 3D nyomtatóval készített egy lenyomatot, majd gyönyörűen feloldotta az addig lezárt készüléket.

Átverték a Galaxy S10 ultrahangos leolvasóját

Darkshark nem bonyolította túl a dolgot, egyszerűen a saját ujjlenyomatát fotózta le egy borospohárról, majd PhotoShoppal növelte a kép kontrasztját, készített egy mintát belőle, majd felhúzta a magasságot és a mélységet megfelelően a 3DS Max-ban. Innentől az Anycubic Photon LCD gyanta nyomtatóval kinyomtatta saját ujjlenyomatának másolatát és már tesztelte is a telefont. Darkshark megjegyezte, hogy azért ennyire nem egyszerű a dolog, csak a harmadik nyomtatás adta azt a végeredményt, amely végülis átverte az ultrahangos leolvasót.

A Samsung és a Qualcomm egyaránt hangoztatja, hogy a Galaxy S10-ek ultrahangos leolvasójával a telefonok biztonsága egy új szintre lépett. Darkshark bebizonyította, hogy sajnos ez nem így van és telefonjaink és adataink közel sincsenek akkora biztonságban, mint azt szeretnénk.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei