Update! Apple iOS 9: minden fontos tudnivaló

2015.06.09| Phone Arena
Címkék:

Apple

,

iOS 9

,

WWDC


Tegnap tartotta az Apple idei nagy bemutatóját a WWDC-n, lássuk mire számíthatunk az iOS 9-ben!

Tegnap tartotta az Apple idei nagy bemutatóját a WWDC-n, lássuk mire számíthatunk az iOS 9-ben! A cégnél továbbra is a hatékonyságot és gördülékenységet tartják a legfontosabbnak, így látványbeli, grafikus módosításokra nem nagyon kell számítani az interfészt illetően. A számos új funkció mellett gyorsabb, stabilabb és jobban optimalizált lesz a rendszer elődjéhez képest, ez rá is fér, ugyanis az iOS 8 valahogy nem hozta azt a stabilitást tavaly, mint amit megszoktak és vártak a rajongók. Régebbi modelleken laggolt az OS, lassabb volt, ez azonban már állítólag nem fordulhat elő az iOS 9-nél. Igaz, ettől függetlenül az iOS 8-at a támogatott modellek 83 százalékára telepítették a felhasználók.

Lássuk, milyen új funkciókat várhatunk:

  • Osztott képernyő és multitasking
    A régóta pletykált osztott képernyő végre elérhető lesz, ám máshogy mint a Samsungnál (és egyéb androidos készülékeken). A megosztás előhozható egyetlen, oldalról intézett húzással – Slideover –, így egyszerre két alkalmazás futtatható a képernyőn. Ezzel együtt megjelent a kép-a-képben funkció a videóknál, ám a valódi multitasking csak az Apple iPad Air 2-nél érhető el, ugyanis ebben található a leggyorsabb chipset és a legtöbb RAM, ami képes ezt lekezelni.
  • Siri
    Siri még intelligensebb lett és akár olyan kérdés is feltehető lesz neki, mint az „Emlékeztess rá, hogy levegyem a kávét a kocsi tetejéről, ha beszálltam”, ugyanis Siri tudja, mikor érünk az autóhoz.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

  • Proaktív asszisztens
    Új opció a Proactive Assistant, amely lejátssza a kedvenc zenéinket reggel, hiszen megtanulta, miket szoktunk, tudja mikor járunk futni, így amint bedugjuk a headsetet, azonnal elindítja a zenelejátszót, segít receptet keresni és megmutatja a tavaly adott havi fotókat, ha kérjük.
  • Apple Pay és Wallet
    A Passbook új neve Wallet lett, ezzel együtt az Apple Pay eléri az egymilliós elfogadó helyet a tengerentúlon. Jelenleg már Londonban a metróban is fizethetünk vele, a hazai megjelenésről egyelőre nincs információ.
  • Notes
    A Notes check list, fotó és video készítő opcióval felvértezett lesz, így bármilyen jegyzethez fájl is csatolható.
  • Apple Maps Transit
    Az Apple Maps megújul és akárcsak a Nokia HERE navigációja, valamint a Google Maps és a Waze, ez is mutatja a tömegközlekedési információkat, valamint Siri is tájékoztatást tud adnia legközelebbi metróállomás hollétéről vagy a következő vonat indulási idejéről.

  • News
    Szintén megújul a hírek alkalmazás, így már a Flipboard-hoz hasonló stílusban olvashatók az újdonságok interaktív módon, ajánlásokkal.
  • Egyszerűbb frissítés
    Minden egyes iOS frissítéshez sok gigányi szabad helyre volt eddig szükség az iKészülékeken, ez azonban hamarosan a múlté lesz. Az iOS 9 ugyanis az előző 4.6 gigabájt tárhely helyett már csak 1.3 gigabájtot igényel. Igazán jó hír!
  • Jobb üzemidő
    A hatékonyság nem csak annyit tesz, hogy gyorsabb a készülék, hanem azt is, hogy kevesebb „felesleges” munkát végez a készülék, így az üzemidőre is jó hatással lesznek az újítások, a rendszer finomításai. Ennek köszönhetően akár egy plusz óra is nyerhető az iOS 8-hoz képest, míg az új low-power mód három extra óra készenlétet biztosít.



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei