Android P: ezeket a funkciókat várhatjuk

2018.03.09| Phone Arena
Címkék:

Android P


Az Android P számos apró, de nagyon hasznos újdonságot hoz az előzetes szerint.

 

A pletykák szerint március közepén érkezik az első, hivatalos developer preview, ehhez képest már ki is adta a Google. A rendszer megjelenése 2018 harmadik negyedévében várható, a hagyományok szerint augusztus körül. Néhány kisebb interfészt érintő módosítások mellett főként rendszerszintű változások várhatók, amelyek a hatékonyságra, biztonságra és a stabilitásra fókuszálnak. Első ránézésre az Android P leginkább egy témázott Oreonak tűnik, bár a beállításokban sok apró funkció is feltűnik pluszban.

Az első, ami a gyakorlott androidos felhasználóknak feltűnik, az óra pozíciójának áthelyezése. Évek óta a jobb felső sarokban volt, azonban az Android P-ben a bal oldalra kerül. A tesztelők szerint egy nap alatt át lehet szokni, hogy máshol keressük az időt a telefonon, ez azért is fontos, mert a rendszer nem teszi lehetővé az óra áthelyezését egyelőre. Ennek természetesen a szigetes kijelzőhöz is köze van, amely hivatalos támogatást élvez az új rendszeren. A belógó szenzoros megjelenítőknél használatos kezelőfelület esetében az értesítéseket három pötty jelzi az értesítési sávon.

Android P: ezeket a funkciókat várhatjuk

A tálcát érinti a másik nagy változás, ugyanis az első generációs Google Pixel és XL esetében megjelent a kiemelkedő fehér hátteres dock, ez megtartotta a cég a P-ben.

Android P: ezeket a funkciókat várhatjuk

A gyorsbeállítás ikonjai is módosításra kerülnek, rég nyúlt ehhez a részhez a Google. Az eddigi szögletes ikonok helyett most kerek várható a redőny lehúzása után, emellett a megtekintésre váró értesítések jól láthatóan elkülönülnek a toggle ikonoktól.

Android P: ezeket a funkciókat várhatjuk

A beállítások menü évek óta monokróm, az Android P-vel viszont gyárilag színes lesz, bár a Samsung felhasználók számára ez nem lesz újdonság a Samsung Experience UI miatt.

Android P: ezeket a funkciókat várhatjuk

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az Android P-ben újrapozícionálták a hangerő menüjét, amely így sokkal modernebb lett. A soronként, vízszintesen látható állíthatóság helyett vertikális kialakítást kapott és a megjelenítő jobb oldalán jelenik meg két különböző elemmel, az egyik a hangerő csúszkája, a másik pedig a némító ikon. Jó hír, hogy világos téma esetén fehér, sötét háttérnél pedig fekete háttérrel jelenik meg a beállítás. A kikapcsolási menüsorban felbukkan végre a képernyőkép készítés lehetősége, bár talán okosabb lett volna ezt a toggle ikonok közé tenni.

Android P: ezeket a funkciókat várhatjuk

Aminek sokan örülnek, az az okos elforgatás mód, hiába van ugyanis kikapcsolva a beállításokban az automatikus forgatás, amint fizikailag elfordításra kerül a telefon, megjelenik egy ikon, amely átmenetileg, arra az alkalmazásra engedélyezi a funkciót, majd pár másodperc múlva el is tűnik.

Android P: ezeket a funkciókat várhatjuk

Hasznos újítás az értesítése között megjelenő üzenetek összefűzési lehetősége, az utolsó két üzenetet szálakban mutatja a rendszer. A további újdonságok között megtaláljuk még a natív dual kamera támogatást, a kiválasztott szöveg nagyítását, a multi-Bluetooth HFP/A2DP és a HDR VP9 videótámogatást, valamint a HEIF képtömörítést.

Android P: ezeket a funkciókat várhatjuk

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei