A Xiaomi elhagyja a Mi nevet

2021.08.24| Android Authority
Címkék:

Xiaomi

,

Mi


A Xiaomi lemond a Mi márka továbbépítéséről, ezentúl csak a Xiaomi lesz a mostantól érkező telefonok nevében.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Xiaomi megerősítette, hogy megszünteti a Xiaomi „Mi” márkanevet. Ehelyett csak a Xiaomit fogja használni az elnevezési rendszerhez. Ez azt jelenti, hogy a „Xiaomi Mi 12” helyett a „Xiaomi 12” nevet fogjuk látni.

A cég hazájában már több terméket Mi előtag nélkül dobott piacra, alig pár héttel ezelőtt pedig piacra dobta az új Mix okostelefont Xiaomi Mix 4 néven. Ez azért is volt érdekes hír, mert a szokásos „Mi” márka nem jelent meg a névben. Az XDA-Developersnek adott nyilatkozat szerint most ez lesz a jövő.

A Xiaomi elhagyja a Mi nevet

Feltételezve, hogy a Xiaomi hosszú távon ragaszkodik ehhez az új struktúrához, ez azt jelenti, hogy nem Xiaomi Mi 12 várható év végén vagy jövő év elején, hanem Xiaomi 12-t fogunk látni. Ez óriási változást jelent, mivel a vállalat a Mi-t használta legelső okostelefonja, a Mi 1 óta. Az „új” márkanév a nem okostelefonos termékekre is kiterjedt, beleértve a táblagépeket, hordható eszközöket, laptopokat, stb.

Az egyértelműség kedvéért a Xiaomi semmit sem változtat a meglévő termékeken. A Mi 11 okostelefon például továbbra is a Mi 11, a változás csak a közelgő termékekre vonatkozik.

Az XDA szerint a Xiaomi már számos olyan termékkel rendelkezik szülőhazájában Kínában, amelyekből hiányzik a Mi márkajelzés. Lei Jun, a Xiaomi társalapítója egyszer megjegyezte, hogy a „Mi” két dolgot jelent: „mobil internetet” és „lehetetlen küldetést”. Az előbbi a vállalat termékközpontúságára, míg az utóbbi a vállalat ambícióira utal.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei