A tető hőszigeteléséről röviden

2023.02.14
Címkék:

Az otthonunk fenntartási költségeinek csökkentése érdekében fontos figyelmet fordítani a tető hőszigetelésére.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A megfelelően kialakított tető rétegrendjével képesek lehetünk javítani a lakóklímánkon és a páraszabályozásra kitalált anyagok használatával megóvni a lakást a szélsőséges időjárástól.

 

A hőszigetelés fontossága

 

A tetőszigetelés nemcsak az épület esztétikai megjelenését javítja, hanem fontos szerepet játszik a hőmérséklet szabályozásában is. A megfelelő szigetelés segít megtakarítani a fűtési költségeket, valamint csökkenti a környezetre gyakorolt negatív hatásokat.

 

A tökéletes szigetelési rendszer

 

A NaturicaGroup által forgalmazott STEICO farost hőszigetelő anyagok a legmodernebb technológiák alkalmazásával nyújtanak tökéletes megoldásokat a tető hőszigetelésére. Az általuk kínált rendszerek kiváló minőségűek, és garantálják a hőszigetelés optimális működését.

A tető hőszigeteléséről röviden

A tető hőszigetelése: egy lépés a megfelelő lakóklíma kialakításának irányába

 

A megfelelő lakóklíma elérésében fontos szerepet játszik a tetőtér hőszigetelése és a páraszabályozás. Erre kétféle megoldást alkalmaznak hazánkban.

 

Ha a tetőtér nem lesz lakótérként használva, akkor a födém vízszintes szigetelése a költséghatékonyabb megoldás. Ha viszont használatban lesz, akkor a tetőszerkezet hőszigetelése szükséges.

 

Az ISOLENA 100% birkagyapjú hőszigetelés a szarufák között a legjobb megoldás a tetőtér szigetelésére. A befújásos változat, mint a STEICOzell farost és a STEICOfloc cellulóz hőszigetelés, valamint a Sonnenklee által gyártott ETA minősített szalmából készült termékek is nagyszerű lehetőséget kínálnak a megfelelő szigetelés kivitelezésére. A befújásos megoldás telepítése speciális befújógépekkel és szakkivitelezők segítségével történik.

 

Figyeljünk a sorrendre!

 

A tetőszerkezet hőszigetelése során válasszunk környezetbarát anyagokat, és alakítsuk ki a megfelelő rétegrendet, figyelembe véve a tetőtér beépítettségét, valamint a szarufák helyzetét. A legjobb megoldás, ha ehhez szakértő segítséget kérünk.

 

A hőszigetelő anyagot például párafékező fóliával kell védeni a páratermelő tevékenységek hatásától, hogy ne veszítse el funkcióját. 

 

Amikor a korábban beépített fóliák cseréje nem lehetséges, akkor ajánlott páravariábilis membránt használni, ami képes a páraterhelés mértékének megfelelően alkalmazkodni. 

 

Legyünk alaposak az előkészületek során

 

Óvatosan vágjunk bele a kivitelezésbe! A megfelelő megvalósítás nemcsak a téli hideg, hanem a nyári meleg ellen is védelmet nyújt. Egy jó hőszigetelő anyag alacsony hőátbocsátási tényezővel, magas anyagsűrűséggel és nagyméretű hőtároló kapacitással rendelkezik, így képes ellenállni az évszakok változásainak. A szigetelés emellett javítja az épület zajszigetelését is, kizárva a külső zajforrásokat. 

 

Mielőtt megkezdenénk a munkát, ellenőrizzük az épület állapotát, és használjunk környezetbarát, természetes összetevőkből készült hőszigetelő anyagokat. A legjobb eredmény elérése érdekében rendszeresen tartsuk karban a rendszert.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei