A te telefonod is lehallgatható a modem sérülékenysége miatt?

2021.05.07| Phone Arena

Az androidos telefonok 40%-ában komoly modem sérülékeny miatt a támadók lehallgathatják hívásait.

A Check Point Research által felfedezett biztonsági rés lehetővé teheti egy rosszindulatú alkalmazás számára, hogy kihagyja a szokásos biztonsági funkciókat, hozzáférést biztosítva a hívás- és szöveges előzményekhez. Ez a támadónak lehetőséget nyújt beszélgetések rögzítésére is.

A Qualcomm Modem Interface (QMI) szoftverhez általában nem fér hozzá harmadik fél által készített alkalmazás, de ha az Android kulcsfontosságú aspektusait feltörik, a QMI sebezhetőség felhasználható aktív telefonhívások meghallgatására és rögzítésére.

A QMI-t az Androidos készülékek 40%-ában használják, beleértve a Google, a Samsung, a OnePlus, az LG, a Xiaomi és más készülékeket is. A Check Point bizonyos információkat nem adott meg jelentésben, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a támadást nem lehet könnyen lemásolni. Nincs arra utaló jel, hogy a támadást rosszindulatú hacker használta volna.

A te telefonod is lehallgatható a modem sérülékenysége miatt?

A Check Point mindezt tavaly októberben prezentálta a Qualcomm számára, magas rangú sebezhetőségnek nevezve. A chipgyártó a telefongyártóknak elmondta, hogy használják inkább az újabb, ezt a sebezhetőséget nem tartalmazó chipeket. Eddig a biztonsági rést nem sikerült kijavítani, és csak remélni tudjuk, hogy a Qualcomm és a Google ezt egy későbbi biztonsági frissítésben javítja.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A Qualcomm szerint azonban tavaly decemberben "sok" androidos telefongyártó rendelkezésére bocsátotta a javításokat, és ezek a cégek biztonsági frissítéseket adtak át a végfelhasználóknak. A biztonsági rés befoltozása a júniusi biztonsági frissítés része lesz.

A Qualcomm ma közleményt adott ki, amely kimondta: "A robusztus biztonságot és adatvédelmet támogató technológiák biztosítása kiemelt fontosságú a Qualcomm számára. Köszönetet mondunk a Check Point biztonsági kutatóinak az iparági szabványok összehangolt nyilvánosságra hozatali gyakorlatának használatáért. A Qualcomm Technologies már javításokat tett elérhetővé az OEM gyártók számára 2020 decemberében, és arra ösztönözzük a végfelhasználókat, hogy frissítsék eszközeiket, amint a javítások elérhetővé válnak."

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei