A te telefonod is lehallgatható a modem sérülékenysége miatt?

2021.05.07| Phone Arena

Az androidos telefonok 40%-ában komoly modem sérülékeny miatt a támadók lehallgathatják hívásait.

A Check Point Research által felfedezett biztonsági rés lehetővé teheti egy rosszindulatú alkalmazás számára, hogy kihagyja a szokásos biztonsági funkciókat, hozzáférést biztosítva a hívás- és szöveges előzményekhez. Ez a támadónak lehetőséget nyújt beszélgetések rögzítésére is.

A Qualcomm Modem Interface (QMI) szoftverhez általában nem fér hozzá harmadik fél által készített alkalmazás, de ha az Android kulcsfontosságú aspektusait feltörik, a QMI sebezhetőség felhasználható aktív telefonhívások meghallgatására és rögzítésére.

A QMI-t az Androidos készülékek 40%-ában használják, beleértve a Google, a Samsung, a OnePlus, az LG, a Xiaomi és más készülékeket is. A Check Point bizonyos információkat nem adott meg jelentésben, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a támadást nem lehet könnyen lemásolni. Nincs arra utaló jel, hogy a támadást rosszindulatú hacker használta volna.

A te telefonod is lehallgatható a modem sérülékenysége miatt?

A Check Point mindezt tavaly októberben prezentálta a Qualcomm számára, magas rangú sebezhetőségnek nevezve. A chipgyártó a telefongyártóknak elmondta, hogy használják inkább az újabb, ezt a sebezhetőséget nem tartalmazó chipeket. Eddig a biztonsági rést nem sikerült kijavítani, és csak remélni tudjuk, hogy a Qualcomm és a Google ezt egy későbbi biztonsági frissítésben javítja.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A Qualcomm szerint azonban tavaly decemberben "sok" androidos telefongyártó rendelkezésére bocsátotta a javításokat, és ezek a cégek biztonsági frissítéseket adtak át a végfelhasználóknak. A biztonsági rés befoltozása a júniusi biztonsági frissítés része lesz.

A Qualcomm ma közleményt adott ki, amely kimondta: "A robusztus biztonságot és adatvédelmet támogató technológiák biztosítása kiemelt fontosságú a Qualcomm számára. Köszönetet mondunk a Check Point biztonsági kutatóinak az iparági szabványok összehangolt nyilvánosságra hozatali gyakorlatának használatáért. A Qualcomm Technologies már javításokat tett elérhetővé az OEM gyártók számára 2020 decemberében, és arra ösztönözzük a végfelhasználókat, hogy frissítsék eszközeiket, amint a javítások elérhetővé válnak."

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei