A medence tisztítása házilag is könnyen megy

2022.05.13
Címkék:

Amikor egy nagy értékű berendezést megvásárolunk, hogy könnyebbé és kényelmesebbé tegye az életünket, vagy esetleg általa plusz élményekkel gazdagodhassunk, egy csomó karbantartási és fenntartási feladatot is kapunk vele. Mondhatjuk azt, hogy mindez a csomag része.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Egy autó fenntartása is elképzelhetetlen az időszakos szervizelések nélkül. Miért lenne ez másképp a kerti vagy családi medencék esetében? Van egy jó hír azonban: egy medence tisztítása sokkal egyszerűbb folyamat, mint azt elsőre el szokták róla képzelni. Természetesen vannak nagyon lényeges és kihagyhatatlan elemei, de az egész folyamat azon áll vagy bukik, hogy rendszeresen végezzük-e és nem hagyunk-e ki lényeges lépéseket.

Ha jól végezzük, az eredmény a sok, gondtalan és feledhetetlen közös csobbanás lesz több szezonon keresztül, valamint a tökéletesen üzemelő és nem károsodott medence és medencefelszerelés.

 

A medence tisztítása házilag is könnyen megy

Fontos a rendszeresség és az alaposság

Hogy a medencében lubickolók mindenkor biztonságban, az egészségügyi kockázatoktól tökéletesen védve pancsolhassanak, bizony több feladatot is el kell végezni, mint például a kisebb-nagyobb szennyezőanyagok eltávolítása, a mikroorganizmusok elleni védekezés és az algamentesítés. Emellett még persze a medence alkatrészeinek megóvása is nagyon fontos szempont. Ugyanis ha a víz minősége nem megfelelő, akkor sokkal hamarabb tönkremehetnek az értékes és nagyon fontos tartozékok és csövek, ami köztudottan nem pénztárcabarát következményekkel jár.

Nézzük tehát, mit kell elvégezni naponta és mit időszakosan!

Alapvető védelmi tennivalók

A nagyobb koszokat leszedőhálóval tudjuk kihalászni és a vízfelszínt a speciális szűrővel, a szkimmerrel lehet tisztán tartani. Ez segít a medencébe került leveleket, egyéb növényi részeket, rovarokat befogni. Mindez azért nagyon fontos, mert ha ezek lemerülnek a medencefenékre, hamar beindulnak a bomlási folyamatok, ami káros. A felfújható, csővázas és fémpalástos medence tisztításához a Medence Óriásnál kiváló szűrőberendezések kaphatók. Egy ilyen berendezést a vízforgatóval összekapcsolva hatékony első védelmi vonalat tudunk képezni a szennyezőanyagok elleni küzdelemhez.

A szűrőközeggel ellátott vízforgató készülékkel az apró, szabad szemmel nem látható részecskéktől lehet a medence vizét megtisztítani. Többféle szűrőközeg kapható, melyek nagyon jó hatásfokkal tisztítanak.

Hasznos vegyszerek

Így vagy úgy bizonyos vegyszerekre szükségünk lesz. Az optimális pH-t, melynek ideális értéke 7,2-7,6 között van, a kemény víz elkerüléséért kell beállítani. Ez nemcsak a medence alkatrészeinek vízkövesedését gátolja, hanem még a fertőtlenítéshez szükséges klór mennyiségét is befolyásolja. Fontos még a pelyhesítőszerek és az algaölő rendszeres alkalmazása is és a medenceporszívóval való tisztítás. A rendszeresség pedig alap az egészséges, tiszta víz eléréséhez.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei