A legújabb frissítés elveszi a legjobb minőségű videórögzítési lehetőséget

2023.07.31| SamMobile

A Samsung a legutolsó szoftverfrissítés után letiltja a nagy bitsebességű 8K videorögzítés egy részét a Galaxy S23 Ultra készüléken.

A Samsung idén tért vissza a Galaxy S23 sorozattal, amely nagyszerű dizájnt, jó kamerákat, egyenletes teljesítményt és hosszú üzemidőt kínál. Számos apró, de jelentős fejlesztést hajtott végre a különböző szempontok tekintetében, beleértve a 8K videofelvétel minőségét. Úgy tűnik azonban, hogy a cég visszalépett egy, a 8K-s videókkal kapcsolatos funkciótól.

Több jelentés szerint a Samsung letiltotta a Nagy bitsebességű videók opciót a 8K videórögzítési módban. Számos Galaxy S23 Ultra felhasználó arról számolt be, hogy a funkció az induláskor elérhető volt, de a 2023. júniusi biztonsági frissítés telepítése után eltűnt. Jelenleg a Nagy bitsebességű videók opció szürkén jelenik meg a Kamera alkalmazás beállításainál. Ezt a funkciót a kamerabeállítások Speciális videóbeállítások részében találja meg.

A legújabb frissítés elveszi a legjobb minőségű videórögzítési lehetőséget

A nagy felbontás, például a 8K, több részletet és tisztaságot biztosít a videóknak. Bár lehet, hogy nem vesz észre óriási különbséget a 4K és 8K videók között egy telefonon, a különbség jól látható a nagyobb képernyőkön. Egy felhasználó szerint a Galaxy S23 esetében a 8K mód a 4K módban előforduló túlélesedés és túlfeldolgozás megkerülésének módja volt. A 8K klipek kiválóan alkalmasak nagy felbontású állóképek készítésére is.

A júniusi frissítés után a Galaxy S23 továbbra is tud 8K videókat rögzíteni, de alacsonyabb, 80 Mbit/s bitsebességgel. A nagy bitsebesség javítja a videó minőségét, de a videofájlt is nagyobbá teszi. Feltételezhető, hogy a Samsung azért távolította el ezt a lehetőséget, mert néhány felhasználó panaszkodott a 8K-val kapcsolatos akadozási problémákra.

A felhasználók természetesen dühösek amiatt, hogy a Samsung elvette a nagy bitráta funkciót, ahelyett, hogy megoldotta volna a rángatózásokat és a lecsökkent képkockasebességet. Nem lehet visszaállítani egy korábbi firmware-re való visszaállítással.

Bármi legyen is a funkció letiltásának oka, a vállalat kommunikációját javítani kell. Az ilyen változásokat meg kell említeni a változásnaplóban.

Jelenleg nem kommunikál a Samsung arról, hogy miért tiltotta le a funkciót, és hogy tervezi-e visszahozni egy jövőbeli szoftverfrissítéssel. Ez pedig frusztrálja azokat a felhasználókat, akik Galaxy S23 Ultra készüléket vásároltak, mert szem előtt tartják, hogy jobb 8K-s videókat rögzíthet magasabb bitrátával.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

2024.01.03
| SamMobile
Lehet, hogy a Galaxy S24 lesz az a telefon, amely a következő pár hétben minden figyelmet magára von, de a Samsungnak más fontos készülékei is készülnek, mint például a Galaxy A55.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei