A Galaxy S22 One UI 5.0 első benyomásai: az optimalizálás a király!

2022.10.25| SamMobile
Címkék:

One UI 5.0


A SamMobile munkatársai egész nap a hivatalos One UI 5.0 frissítéssel használták a Galaxy S22 sorozatot és elárulták, mik az első benyomások.

Ez nem a Galaxy S22 One UI 5.0 alapos áttekintése, de az első napon elég ízelítőt kaptunk ahhoz, hogy megosszuk gondolatainkat a Samsung legújabb kiadásáról.

Minimális vizuális változtatások, de sokkal kellemesebb felhasználói élmény

Az új verzió néhány kisebb kivételtől eltekintve szinte ugyanúgy néz ki, mint az előző, a One UI 4.1. Ez rossz dolog? Nem feltétlenül, de nem kaptunk ekkora izgalmat abban a pillanatban, amikor telefonjaink befejezték a frissítést. Ehelyett lassan elkezdtük egyre jobban értékelni a One UI 5.0-t az első nap során.

A Galaxy S22 One UI 5.0 első benyomásai: az optimalizálás a király!

Ennek egyszerű az oka. A One UI 5.0 sokkal gyorsabb és érzékenyebb, mint a One UI 4.1. Szinte olyan, mintha a Galaxy S22 egy vadonatúj telefon lenne. Fontos részlet, hogy a One UI 5.0 tapasztalatunk eddig nagyrészt az Exynos Galaxy S22 változatokra korlátozódik, így a stabilitással kapcsolatos elvárásaink már viszonylag alacsonyak voltak.

Az egész felhasználói felület stabilabbnak és érzékenyebbnek tűnik, ahogy a Kamera alkalmazás is. Az alkalmazások általában gyorsabban indulnak el, és a Galaxy S22 One UI 5.0 használatának élménye összességében sokkal kellemesebb.

Úgy tűnik, hogy az audio-video szinkronizálási problémák megszűntek (bár még túl korai ezt biztosan megerősíteni). Minden jobban optimalizáltnak tűnik, és a One UI 4.1.1-hez hozzáadott többfeladatos/több ablakos gesztusok továbbra is fantasztikusak.

A Galaxy S22 One UI 5.0 első benyomásai: az optimalizálás a király!

Vizuális oldalon a változtatás nem sok. A gyorskapcsolók kisebbek, az Edge panel pedig valamivel szélesebbnek tűnik. A zárolási képernyő új testreszabási lehetőségeinek örültünk.

Egy utolsó megjegyzés: egyelőre Koreán kívül nem használható az új Bixby szöveges hívás funkció. Ez a funkció egy későbbi időpontban más piacokra is megérkezhet, de egyelőre a Samsung szülőföldjére korlátozódik.

Vegyes érzések az új módokkal és rutinokkal kapcsolatban

A One UI 5.0-val a Samsung átnevezte a Bixby-rutinokat Modes and Routines névre. Az új márkajelzés néhány változást tükröz, például a módok hozzáadását. Nem volt sok időnk a használatukra, de automatizált rutincsoportokként írhatók le.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Galaxy S22 One UI 5.0 első benyomásai: az optimalizálás a király!

A legszembetűnőbb változás a Rutinok gyorskapcsoló eltávolítása. A módok és rutinok segítségével a One UI 5.0 felhasználóinak többé nincs lehetőségük az összes rutin egyidejű engedélyezésére vagy letiltására. Néhány cikluson keresztül közvetlenül a Módok és rutinok alkalmazásból külön-külön letilthatók, de már nincs lehetőség a teljes Rutinok elem kikapcsolására.

A Galaxy S22 One UI 5.0 első benyomásai: az optimalizálás a király!

Szerencsére a rutinok rendeltetésszerűen működnek, és a felhasználó által beállított módon kapcsolják be vagy ki magukat. És külön-külön is letilthatók az értesítési területen, ha aktívak. Jobban örültünk volna, ha a Samsung nem távolítja el a Rutinok gyorskapcsolót, opciónak jól jönne.

One UI 5.0 – egy nap összefoglaló

A One UI 5.0 első napja pozitív nyomot hagyott bennünk. Van itt valami azoknak a felhasználóknak, akik élvezik a szemet gyönyörködtető felhasználói felület elemeit, és minden bizonnyal értéket jelent a Galaxy S22 felhasználók számára, akik nagyobb teljesítményt és stabilitást szeretnének elérni telefonjaikból. Ez igaz a One UI 5.0 élményre és a Samsung DeX-re is, amely utóbbi hihetetlenül gyors lett ennek az új frissítésnek köszönhetően.

Vizuálisan a One UI 5.0 nem változtatta meg nagyon, vagy szinte egyáltalán nem a látványt. De a One UI 5.0 használatának első napján világossá vált, hogy a Samsung a teljesítményre és az optimalizálásra összpontosít, és ez egyáltalán nem rossz! Egyelőre elégedettek vagyunk azzal, amit kaptunk.

A magas szintű stabilitás és teljesítmény méltányos ürügynek tűnik a hosszú béta időszakra. Ha Galaxy S22, S22+ vagy S22 Ultra készüléke van, javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb frissítse. Már hazánkban is elérhető, a mi S22 Ultránkra tegnap este megérkezett.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokMi az a Samsung Good Lock és mire jó? Mutatjuk!

Mi az a Samsung Good Lock és mire jó? Mutatjuk!

2022.12.17
| SamMobile
Íme a Samsung Good Lock modulok, amelyekről úgy gondoljuk, érdemes kipróbálni!
Ez a One UI 5.0 egyik legjobb és leginkább alulértékelt funkciója

Ez a One UI 5.0 egyik legjobb és leginkább alulértékelt funkciója

2022.12.08
| SamMobile
A Samsung új One UI 5.0 nagyszerű. A vállalat időt szakított arra, hogy optimalizálja a teljesítményt és javítsa a felhasználói élményt apró, de jelentős változtatásokkal és kiegészítésekkel.
Mától 50 százalékos kedvezéménnyel vásárolható meg!

Mától 50 százalékos kedvezéménnyel vásárolható meg!

2023.01.09
| AliExpress
Blackview BV9200: 6,6 hüvelykes, 120Hz-es kijelző, 5000mAh-es akkumulátor, 14GB Ram - csapj le rá most!
Megújul külsőleg a Galaxy S23 és S23 Plus

Megújul külsőleg a Galaxy S23 és S23 Plus

2022.12.19
| Android Authority
A Galaxy S23 és a Galaxy S23 Plus modellek dummy-jairól jelentek meg képek az interneten. A fotók néhány tervezési változást mutatnak be az S23 és az S22 között. A Galaxy S23 Ultra dummy-járól nincs információnk.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Az MMS lassan megszűnőben, de az SMS még él. Ön melyik applikációt használja leginkább üzenetküldésre?


Instagram
Messenger
Signal
Skype
SMS
Snapchat
Telegram
Viber
Whatsapp
EgyébKorábbi szavazások eredményei