A Galaxy S22 One UI 5.0 első benyomásai: az optimalizálás a király!

2022.10.25| SamMobile
Címkék:

One UI 5.0


A SamMobile munkatársai egész nap a hivatalos One UI 5.0 frissítéssel használták a Galaxy S22 sorozatot és elárulták, mik az első benyomások.

Ez nem a Galaxy S22 One UI 5.0 alapos áttekintése, de az első napon elég ízelítőt kaptunk ahhoz, hogy megosszuk gondolatainkat a Samsung legújabb kiadásáról.

Minimális vizuális változtatások, de sokkal kellemesebb felhasználói élmény

Az új verzió néhány kisebb kivételtől eltekintve szinte ugyanúgy néz ki, mint az előző, a One UI 4.1. Ez rossz dolog? Nem feltétlenül, de nem kaptunk ekkora izgalmat abban a pillanatban, amikor telefonjaink befejezték a frissítést. Ehelyett lassan elkezdtük egyre jobban értékelni a One UI 5.0-t az első nap során.

A Galaxy S22 One UI 5.0 első benyomásai: az optimalizálás a király!

Ennek egyszerű az oka. A One UI 5.0 sokkal gyorsabb és érzékenyebb, mint a One UI 4.1. Szinte olyan, mintha a Galaxy S22 egy vadonatúj telefon lenne. Fontos részlet, hogy a One UI 5.0 tapasztalatunk eddig nagyrészt az Exynos Galaxy S22 változatokra korlátozódik, így a stabilitással kapcsolatos elvárásaink már viszonylag alacsonyak voltak.

Az egész felhasználói felület stabilabbnak és érzékenyebbnek tűnik, ahogy a Kamera alkalmazás is. Az alkalmazások általában gyorsabban indulnak el, és a Galaxy S22 One UI 5.0 használatának élménye összességében sokkal kellemesebb.

Úgy tűnik, hogy az audio-video szinkronizálási problémák megszűntek (bár még túl korai ezt biztosan megerősíteni). Minden jobban optimalizáltnak tűnik, és a One UI 4.1.1-hez hozzáadott többfeladatos/több ablakos gesztusok továbbra is fantasztikusak.

A Galaxy S22 One UI 5.0 első benyomásai: az optimalizálás a király!

Vizuális oldalon a változtatás nem sok. A gyorskapcsolók kisebbek, az Edge panel pedig valamivel szélesebbnek tűnik. A zárolási képernyő új testreszabási lehetőségeinek örültünk.

Egy utolsó megjegyzés: egyelőre Koreán kívül nem használható az új Bixby szöveges hívás funkció. Ez a funkció egy későbbi időpontban más piacokra is megérkezhet, de egyelőre a Samsung szülőföldjére korlátozódik.

Vegyes érzések az új módokkal és rutinokkal kapcsolatban

A One UI 5.0-val a Samsung átnevezte a Bixby-rutinokat Modes and Routines névre. Az új márkajelzés néhány változást tükröz, például a módok hozzáadását. Nem volt sok időnk a használatukra, de automatizált rutincsoportokként írhatók le.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Galaxy S22 One UI 5.0 első benyomásai: az optimalizálás a király!

A legszembetűnőbb változás a Rutinok gyorskapcsoló eltávolítása. A módok és rutinok segítségével a One UI 5.0 felhasználóinak többé nincs lehetőségük az összes rutin egyidejű engedélyezésére vagy letiltására. Néhány cikluson keresztül közvetlenül a Módok és rutinok alkalmazásból külön-külön letilthatók, de már nincs lehetőség a teljes Rutinok elem kikapcsolására.

A Galaxy S22 One UI 5.0 első benyomásai: az optimalizálás a király!

Szerencsére a rutinok rendeltetésszerűen működnek, és a felhasználó által beállított módon kapcsolják be vagy ki magukat. És külön-külön is letilthatók az értesítési területen, ha aktívak. Jobban örültünk volna, ha a Samsung nem távolítja el a Rutinok gyorskapcsolót, opciónak jól jönne.

One UI 5.0 – egy nap összefoglaló

A One UI 5.0 első napja pozitív nyomot hagyott bennünk. Van itt valami azoknak a felhasználóknak, akik élvezik a szemet gyönyörködtető felhasználói felület elemeit, és minden bizonnyal értéket jelent a Galaxy S22 felhasználók számára, akik nagyobb teljesítményt és stabilitást szeretnének elérni telefonjaikból. Ez igaz a One UI 5.0 élményre és a Samsung DeX-re is, amely utóbbi hihetetlenül gyors lett ennek az új frissítésnek köszönhetően.

Vizuálisan a One UI 5.0 nem változtatta meg nagyon, vagy szinte egyáltalán nem a látványt. De a One UI 5.0 használatának első napján világossá vált, hogy a Samsung a teljesítményre és az optimalizálásra összpontosít, és ez egyáltalán nem rossz! Egyelőre elégedettek vagyunk azzal, amit kaptunk.

A magas szintű stabilitás és teljesítmény méltányos ürügynek tűnik a hosszú béta időszakra. Ha Galaxy S22, S22+ vagy S22 Ultra készüléke van, javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb frissítse. Már hazánkban is elérhető, a mi S22 Ultránkra tegnap este megérkezett.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

2023.10.03
| SamMobile
Néhány órával azután, hogy a szabványos Galaxy S24 nagyfelbontású renderjei kiszivárogtak az interneten, most minden oldalról láthatjuk az Ultra modellt rendereléseken és 360 fokos videón.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei