A fürdőszoba megújítása csempézés nélkül

2024.03.15
Címkék:

A legszebben megtervezett és kivitelezett fürdőszoba fénye is megkopik egyszer, illetve unalmassá válik a hosszú évek, évtizedek alatt, azonban a teljes felújítás, a burkolatok cseréje költséges és nagy felfordulással jár, de van helyette egyszerűbb megoldás.

A fürdőszobák megújítása talán a legnagyobb macerával járó feladat, hiszen nem csupán vizes helyiségről van szó, de a falak és a padló is nehezen, kosszal és rengeteg törmelékkel eltávolítható anyaggal van burkolva. Így bármennyire is unod már a divatjamúlt, kopott látványt, nehezen szánod rá magad a csempe leverésére és újrarakására. Szerencsére ma már létezik egyszerűbb megoldás, cikkünkben erről lesz szó. A szükséges anyagokat beszerezheted hozzá a Festékpalota.hu kínálatából!

 

Milyen megoldások jöhetnek szóba?

 

Sok esetben nem a csempézés elégtelensége miatt döntünk a felújítás mellett, hanem esztétikai okok miatt. Ilyenkor a hibátlan öreg csempe leverése szóba sem kerül, főleg, hogy léteznek olyan megoldások, amelyek segítségével újjávarázsolhatjuk a falburkolatot. 

 

A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldást az öntapadó fóliák jelentik, ezek között találni ma már magas minőségű és dekoratív változatokat. Jó megoldás lehet a kopott csempék újralakkozása, amellyel akár új színt is adhatunk a felületeknek. 

 

Ha kellően szilárd és stabil a meglévő csempe, új csemperéteget is ragaszthatunk rá, ehhez azonban hívjunk szakembert.

 

Költséges, de esztétikus megoldás, ha biztonsági üveggel vagy rozsdamentesacél-lappal takarjuk el a régi csempét, ez a konyhában lehet jó megoldás. 

A fürdőszoba megújítása csempézés nélkül

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Felújítás csempeglettel

 

Az utóbbi években nagy divatja lett a csempefestésnek, sokan álltak neki előképzettség nélkül is ennek a műveletnek, és büszkén mutatták a különböző fórumokon, közösségi média csoportokban az eredményét. Ebből is látszik, hogy nem lehetetlen, azonban fontos, hogy a tartós eredmény érdekében az előírás szerinti módon és anyagokkal készítsük el. Valamennyi megoldás közül kiemelkedik a Harzo Fix Csempe- és hídképző glett, amely eltünteti, sima festett fallá varázsolja a csempefelületet, eltünteti a fugákat. Ráadásul mindezt egyszerűen, akár házilag is kivitelezhető módon.

 

A csempe zsírtalanítása után alapozó nélkül kell a felületre 2 rétegben glettvassal felhordani. Az 1. réteg után csiszolni és spaklival átkaparni szükséges, hogy fix felületet biztosítson a következő rétegnek. A csempeglettbe építőipari hálót javasolt beágyazni az egyenes alap és a csempe mozgásának áthidalása érdekében. A glettelt felület a mélyalapozást követően csiszolható és a kívánt színre festhető. Ezután következhet a lakkozás, majd a fényesítő-ápoló felkenése. 

 

További dekorálási lehetőségek

 

A glettelt csempére a gyártó más termékeivel különböző strukturált, modern felületeket hozhatunk létre, amivel teljesen új megjelenést kölcsönözhetünk a fürdőszobának. 

 

Az benne a nagyszerű, hogy a művelet szinte semmilyen felfordulással, kosszal nem jár, semmit nem kell hozzá szétverni, bontani.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei