Android P

Az Android P azt akarja, hogy használd kevesebbet

2018.05.09

Meglepő dolgot prezentáltak tegnap a Google I/O rendezvényen, a Google ugyanis azt szeretné, ha kevesebb időt töltenének a felhasználók a telefonjukkal.

Az átlagos embert megkérdezve, mennyi időt tölt a telefonját nyomkodva vagy nézegetve, pontos választ nem tud adni, de szinte biztos, hogy túl sokat. Ebben szeretne a Google segíteni az Android P frissítéssel. A Digitális Jólét az Android P egyik alappillére, egyben egy olyan kezdeményezés, amelynek célja, hogy betekintést nyújtson a felhasználók számára a felhasználás mértékéről és segítsen csökkenteni a képernyő előtt töltött időt.

A technológiával való egyensúly eléréséhez vezető út az irányítópulttal kezdődik, ez bepillantást enged a részletekbe arról, mennyi időt töltött a telefon aktív módban, hányszor oldották fel a képernyőt, hány értesítést kapott és reagált rá. Ezek az adatok alkalmazásonként is elérhetők, például a YouTube elárulja, hány percet néztünk videót, legyen az app vagy asztali nézet.

A Google ettől a funkciótól azt reméli, hogy az emberek rádöbbennek, mennyi időt pocsékolnak el feleslegesen. A rossz szokásokat felszámolni már persze más történet, de ebben is segít a cég, méghozzá az App Timer funkcióval. Előzetesen meg kell adni neki, hogy naponta mennyi időt szeretnénk az adott programmal eltölteni, a szoftver pedig figyelmeztet, ha ezt elérjük, az alkalmazás ikonja szürkeárnyalatosra vált a nap hátralévő idejében.

A figyelmeztetések figyelmen kívül hagyása szintén fontos újítás az Android P-ben. A Ne zavarj üzemmód ugyanis erre is képes, de ami még jobb, hogy az új OS frissítés esetén kijelzővel lefelé fordítás esetén azonnal aktiválódik a Ne zavarj üzemmód. A kiemelt kapcsolatok természetesen ekkor is elérik a felhasználót, ha engedélyezi számukra.

Az Android P még az elalvást is könnyebbé teszi, az új módon Wind Down-nak hívják és előre meghatározott időpontban fekete-fehérre változtatja a kijelzőt, ezek ugyanis lényegesen kevésbé stimulálják az agyat, tehát könnyebb lesz letenni a telefont.

A Digitális Jólét egy hossztávú kezdeményezés a Google-től és az Android P csak a kezdet, a négy új funkción kívül biztosak vagyunk abban, hogy még több hasonló opció érkezik. Az Android P ősszel mutatkozik be hivatalosan és először – szokás szerint – a Google Pixel modellekre lesz elérhető.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Önnek mi a legfontosabb tényező telefon vásárlása esetén?


kamera minősége
memória nagysága
telefon mérete
kijelző minősége
meddig bírja az akku
ár - érték
jó márka legyen
egyébKorábbi szavazások eredményei