Darkshark

Átverték a Galaxy S10 ultrahangos leolvasóját

2019.04.08

Nagyon egyszerűen, egy 3D nyomtatással készült ujjlenyomattal simán átverték a legbiztonságosabbnak kikiáltott ultrahangos szkennert.

A jelenlegi legmodernebb, ultrahangos ujjlenyomat-olvasó a Samsung Galaxy S10 és a Samsung Galaxy S10+ modellekben található meg, azonban még ez sem véd ki mindent. A darkshark nicknevű Imgur felhasználó 3D nyomtatóval készített egy lenyomatot, majd gyönyörűen feloldotta az addig lezárt készüléket.

Darkshark nem bonyolította túl a dolgot, egyszerűen a saját ujjlenyomatát fotózta le egy borospohárról, majd PhotoShoppal növelte a kép kontrasztját, készített egy mintát belőle, majd felhúzta a magasságot és a mélységet megfelelően a 3DS Max-ban. Innentől az Anycubic Photon LCD gyanta nyomtatóval kinyomtatta saját ujjlenyomatának másolatát és már tesztelte is a telefont. Darkshark megjegyezte, hogy azért ennyire nem egyszerű a dolog, csak a harmadik nyomtatás adta azt a végeredményt, amely végülis átverte az ultrahangos leolvasót.

A Samsung és a Qualcomm egyaránt hangoztatja, hogy a Galaxy S10-ek ultrahangos leolvasójával a telefonok biztonsága egy új szintre lépett. Darkshark bebizonyította, hogy sajnos ez nem így van és telefonjaink és adataink közel sincsenek akkora biztonságban, mint azt szeretnénk.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Önnek mi a legfontosabb tényező telefon vásárlása esetén?


kamera minősége
memória nagysága
telefon mérete
kijelző minősége
meddig bírja az akku
ár - érték
jó márka legyen
egyébKorábbi szavazások eredményei