Apple

Apple CarPlay Waze és Maps támogatással

2018.06.05

Az iOS 12 megjelenése után elérhető lesz külső alkalmazás futtatása is az Apple CarPlay segítségével.

Az Apple CarPlay - a támogatott márkák listája itt található - ugyan régóta támogat külső alkalmazásokat is, de navigációból csak a 2012-ben megjelent Apple Maps volt használható, ez változik meg az iOS 12 frissítéssel. Az iOS 12 bétája ma indul útjára, az egyik legfontosabb újítás, hogy a CarPlay végre támogatja az Apple Maps után a Google Maps és a Waze használatát autós, beépített navigációs rendszeren, amennyiben CarPlay-képes a fejegység természetesen. Milliók számára jelent könnyebbséget, hiszen világszerte rengetegen használják a két említett navigációt.

Az iPhone kompatibilis gyári vagy utángyártott fejegységhez történő csatlakozása után megjelenik az iOS vezetésre optimalizált felülete a kijelzőn, innentől pedig a telefon érintőkijelzőjén vagy a kormányon lévő gombokkal kezelhető a rendszer.

Androidos felhasználók már egy éve élvezhetik a Waze vagy a Google Maps által nyújtott információkat Android Auto-támogatással rendelkező autókban, a hangvezérelt cím megadása pedig külön piros pontot érdemel, ugyanis magyarul is tökéletesen működik.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre több cég gondolja, hogy tenni kell azért, hogy csökkentsük a mobilfüggőséget. Ön mennyit "lóg" a telefonján?


Nagyon keveset
Sokat, de azért még egészséges mértékben
Csökkentenem kellene a napi telefonhasználatotKorábbi szavazások eredményei