3 tevékenység a múlt századból, ami ma sem számít cikinek

2022.05.13
Címkék:

Kár tagadni, hogy nagyot változott a világ az elmúlt 30-40 évben. Az emberek nagy része pedig igyekszik lépést tartani a fejlődéssel, még akkor is, ha ez nem minden esetben hasznos.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Következzen most 3 olyan dolog, ami manapság sajnos kezd kimenni a divatból, pedig e téren sokkal jobb régimódinak lenni.

 

Régi zenéket hallgatni a rádióban

 

Manapság a zenehallgatás fő forrása a YouTube, illetve a Spotify és a hozzá hasonló streaming szolgáltatók. A dalok itt szinte korlátlan mennyiségben állnak rendelkezésre, és általában a minőségre sem lehet panasz.

 

Mégis érdemes megismerkedned a hagyományos rádiózással is, hiszen az az egyik legrégebbi médium, mely még ma is igen népszerű. Persze rádióadóból is annyi akad, mint égen a csillag, mi mégis azt mondjuk, hallgasd a Retro Rádiót az Online Rádió weboldalán. A csatorna 24 órában sugározza a legnagyobb retro slágereket, természetesen megspékelve friss hírekkel, közlekedési információkkal és különféle tematikus műsorokkal.

 

A műsorvezetői gárda pedig remekül érti a dolgát, akár a hallgatók szórakoztatásáról, informálásáról, akár interjúműsorok vagy interaktív programok levezényeléséről van szó. 

3 tevékenység a múlt századból, ami ma sem számít cikinek

Még a zenei összeállításokat is teljesen más egy olyan DJ tolmácsolásában hallgatni, aki minden hétvégén teltházas szórakozóhelyeken játszik, mint elindítani egy algoritmus által generált lejátszási listát. Nem hiszed? Kapcsolj csak esténként a Retro Rádióra és győződj meg róla a saját füleddel!

 

Tömegközlekedést használni

 

Néhány évtizede még egyáltalán nem volt megszokott, hogy egy családban akár 2-3 autó is volt. Jó esetben akadt egyetlen gépjármű, amivel a családfő dolgozni járt, a többiek pedig a tömegközlekedést használták. 

 

Manapság azonban az egyetemistáktól kezdve a nyugdíjasokig szinte mindenki autózik, ennek pedig csak az egyik káros következménye a környezetszennyezés. A sok autó miatt a nagyobb városokban és környékén nap mint nap hatalmas dugók alakulnak ki, márpedig kevés bosszantóbb dolog akad annál, mint órákig araszolgatni a kilométeres hosszúságú kocsisorokban. 

 

A tömegközlekedéssel viszont egyrészt jót teszel a környezetednek, másrészt akár hamarabb célba érhetsz, ráadásul még parkolóhelyet sem kell keresgélned. Természetesen akadnak olyan helyek, ahol a tömegközlekedés nem tekinthető megfelelő alternatívának, de a nagyvárosokra nem feltétlenül ez a jellemző.

 

A digitális világ helyett a valóságban élni

 

Az internet elterjedése előtt a gyerekek délutánonként a közeli játszótéren múlatták az időt, este pedig tinédzserek bandáztak a parkokban, utcákon. Ezek a közösen töltött órák rengeteg vidám pillanatot eredményeztek, amelyekre még évtizedekkel később is jólesik visszaemlékezni.

 

De manapság mi a jellemző? A fiatalok otthon, a szobájukban kuksolnak és chaten meg videotelefonálással kommunikálnak a barátaikkal. Lehet, hogy a súlyos covid-járvány ideje alatt valóban ez volt a legjobb megoldás, de ideje végre kimenni a négy fal közül és az online tér helyett a valóság szabadságát élvezni!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei