23 éves a híres kígyós játék

2020.07.16| Nokia

Sosem játszotta végig a kitalálója, ma is legalább 400 millió telefonon fut.

23 éves a világ legelső mobilos játéka, a Snake, de a retrotech fanatikusoknak 2020-ban sem kell lemondani a „kígyós” élményről! A Kígyók Világnapján hoztunk öt érdekességet a világ kedvenc telefonos játékáról.

#1

Taneli Armanto, szoftverfejlesztő mérnök, nem is sejtette, amikor beadta a jelentkezését a Nokiához, hogy ő lesz az, aki kitalálja és el is készíti a világ első és egyben legnépszerűbb telefonos játékát, a Snake-et 1997-ben. Egyébként a saját bevallása szerint ő sosem jutott el a leggyorsabb pályáig, de üzeni mindenkinek, hogy „valóban a gyakorlat teszi a mestert.”

#2

A hivatalos világrekord a PlaySnake-en: 61 perc és 54 másodperc. Ennyi idő alatt sikerült a lehető leghosszabb kígyóval – betartva minden szabályt – végigmenni az összes pályán. Begyorsítva itt megnézhető: 

Az első pályán 312 pont a maximum, a kilences pályán viszont már 2008 pont kell ahhoz, hogy eldicsekedhessen az ember, begyűjtötte az összes pontot, amit csak lehetett.

#3

Gondoljunk csak bele: mi is volt 1998-ban Magyarországon? Akkor indult a Barátok közt az RTL Klubon. Akkor már a Nokia 7110-es tulajdonosok össze tudták „kötni” infraporton keresztül a telefonjaikat, és párban is tudtak Snake-et játszani. A retró Snake párbaj ebben a videóban megnézhető: 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

#4

Az 1997-es Snake óta már a kilencedik verziónál tartunk, és a világ leghíresebb telefonos játéka most is legalább 400 millió telefonon fut világszerte.

#5

2017-ben debütált a Nokia 3310 4G, amivel nem csak egy klasszikus telefon, hanem a retrojátékok imádóinak kedvence, a Snake, is visszatért.

23 éves a híres kígyós játék

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei