180 fokos fordulat a hátfájás ellen

2022.06.15
Címkék:

Ülünk munkába menet, a munkában, otthon és sokszor még akkor is, amikor szórakozunk. Sajnos sokszor ez elkerülhetetlen, azonban előbb-utóbb meglesz a böjtje.

Egy bizonyos életkor után kevés olyan emberrel lehet találkozni, akinek ismeretlen dolog a hátfájás. 

 

A rendszeres mozgás és helyes tartás mellett a gravitációs gerincnyújtó padok is sokat tudnak segíteni a hátfájás megelőzésében, valamint csökkentésében.

 

Lógni, mint a denevérek

 

Olyan végtagzsibbadások esetén, amelyek gerincproblémára vezethetőek vissza, illetve az ezt kísérő alvásproblémák orvoslására kitűnő a gerincnyújtó pad. A pad használatával pontosan a gerincet és hátat ért egész napos gravitációs hatást fordítjuk meg. Míg normál életvitel során a gravitáció egész nap “összenyomja” a testünket, amikor a paddal megfordulunk pont, hogy “széthúzni” segít. Természetesen mivel közben kiszolgáltatott helyzetben vagyunk, érdemes megfelelő minőségű eszközt választani, ami hosszú távon is biztonságosan fog szolgálni minket. A GyógyászatiShop.hu gravitációs gerincnyújtó padjai strapabíró és megbízható megoldást jelentenek.

 180 fokos fordulat a hátfájás ellen

Az ilyen padok egyszerű elven működnek, miután megfelelően rögzítettük lábainkat, és az összekötő elem beosztásos skáláján beállítottuk a testmagasságunknak megfelelő értéket. Ezek után könnyedén, a kezünkkel tudjuk kontrollálni a fordulást, és ugyanilyen egyszerűen tudunk visszafordulni a pad alaphelyzetébe.

 

Mi fog történni?

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

 

Az eszköz használatát először érdemes kezelőorvossal vagy gyógytornásszal egyeztetni, hogy biztosak lehessünk abban, hogy nem fogunk ártani magunknak a használatával. Amennyiben bebizonyosodott, hogy a pad a mi állapotunkban megfelelő segédeszköz, akkor is érdemes fokozatosan elkezdeni a használatát. 

 

Fontos, hogy a biztonságos használathoz legyen valaki, aki figyel minket közben. Elsőre ne teljesen dőljünk hátra, csak 20-30 fokos dőlést próbáljunk ki rövid időre, és a használati utasításnak megfelelően alkalmazzuk a biztonsági kiegészítőket. Az eszköz használata nem fogja helyettesíteni egy jól összerakott gyógytorna előnyeit, azonban remekül ki tudja azt egészíteni.

 

Ellenjavallatok és előnyök

 

A gerincnyújtó pad alkalmazása során bekövetkező nyomásnövekedés miatt nem ajánlott a használata többek között azoknak, akiknek kezeletlen magas vérnyomása, zöldhályogja, korábbi agyvérzése vagy agyi ér problémája van. Ezenfelül is előfordulhat, hogy nem ajánlott az eszköz használata, vagy csak kellő odafigyelés mellett, ezért minden esetben érdemes szakember véleményét kikérni ebben.

 

Abban az esetben azonban, ha zöld lámpát kaptunk az eszköz használatára, segíteni tud a hátfájás enyhítésén kívül abban is, hogy rugalmasabbá teszi a terheléstől eldeformált csigolyák porcfelületeit, valamint a csigolyák közötti idegi elzáródások is szabaddá válnak.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei