Wiki

Hogyan készíthetek biztonsági mentést a telefon adatairól?

Új telefon vásárlásnál, esetleg gyári beállítások visszaállítása előtt fontos, hogy a személyes adatokat, úgy mint névjegyeket, SMS-eket, beállításokat biztonságban tudhassuk, hiszen így bármikor visszaállítható a készülék korábbi állapota.

iPhone esetében rögtön két módja is van annak, hogy elmenthessük a legfontosabb adatainkat. A beállítások – iCloud - tárolás és biztonsági mentés menüpontban engedélyezhetjük az automatikus mentést, amelynél nincs szükség arra, hogy a mobilt a számítógéphez csatlakoztassuk. Gyári adatok visszanyerése után, vagy új készüléknél a beállítási asszisztens felajánlja a visszaállítást az iCloud felhőből (restore form iCloud backup), amelyen belül több időpont mentéseiből is választhatunk. 

Amennyiben viszont a számítógépre akarjuk elmenteni az adatokat, az iTunes használatára lesz szükség. A szoftvert elindítva a Fájl – Eszközök - Biztonsági mentés elemet kiválasztva aktiválhatjuk a funkciót, amit az iCloudhoz hasonlóan a beállítási asszisztens menüpontjában tölthetünk vissza.

A 4.0 verzió feletti Androidos telefonoknál közvetlenül a telefon menüjében is bekapcsolhatjuk a biztonsági mentést, amely után a Google fiókunk tárolja el az alkalmazások adatait, a WiFi beállításait stb. Nem kerül viszont mentésre a telefonkönyv, az üzenetek listája és a hívásnapló sem, ezeket vagy a mobilhoz tartozó segédprogram használatával, vagy a Google Play-ről letöltött külső alkalmazás segítségével őrizhetjük meg. Utóbbiak között egyaránt lelhetünk a számítógépre, az SD-kártyára vagy felhőbe mentő programokat.

Windows Phone rendszereknél a regisztrált Microsoft-fiókhoz tartozó tárhelyre kérhetjük személyes adataink folyamatos mentését. A beállítások – biztonsági mentés menüponton belül szabadon beállítható, hogy mely adatok kerüljenek automatikusan a „felhőbe”, így a névjegyek, telefonszámok és SMS-ek mellett lehetőség van az alkalmazások listáját, a hívásnaplót vagy akár a böngésző könyvjelzőit is megőrizni. A visszaállítás hasonlóan egyszerű, a hibajavítás vagy új készülék vásárlása után elég a korábbi Microsoft-fiókba bejelentkezni, majd kiválasztani a megfelelő mentést, hogy a személyes adataink újra megjelenjenek a telefonon.

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

Egyre közkedveltebbé válnak az okosórák? Ön hogyan áll hozzá?


Van és szeretem
Van, de nincs értelme
Nincs, de hamarosan lesz
Nincs, és nem is vágyok ráKorábbi szavazások eredményei