Bluetooth hangszórók összehasonlítása

2021.10.03| (x)

A Bluetooth hangszórók legfőbb előnye a hordozhatóság és a vezeték nélküli kapcsolat, bizonyos távolságon belül.

Bluetooth hangszórók összehasonlítása

A Bluetooth hangszórók legfőbb előnye a hordozhatóság, és a vezeték nélküli kapcsolat, bizonyos távolságon belül. Azt azért fontos megemlíteni, hogy még a legjobb bluetooth hangszórók hangzása sem hasonlítható a komolyabb hangfalakéhoz. Ezúttal a JBL Flip 5 és a Sonos Roam bluetooth hangszórókat hasonlítottuk össze.

JBL Flip 5

A JBL Flip 5 bluetooth hangszóró megjelenése szinte teljesen megegyezik a korábbi modell- a Flip 4-külsejével. 1 méter mélységig vízálló az IPX7 tanúsítvány szerint, a gumiborítás jóvoltából pedig a sérülések is elkerülhetők. A teljesítménye 20 Watt RMS. 1 db 4,4 x 8 cm-es hangszóróval és 2 db oldalsó passzív basszus radiátorral szerelték fel.

11 féle színben kapható, így szinte mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. A töltőhöz USB-C típusú, szabadon lévő csatlakozóval látták el a hangszórót. Sajnos valamiért a 3,5 mm-es Jack aljzatot lehagyták róla. A Party Boost funkció lehetőséget biztosít arra, hogy 2 db Flip 5 hangszórót összekapcsoljunk egymással.

12 órás üzemidőt ígér a JBL Flip 5 gyártója, a hangszóró hatótávolsága körülbelül 10 méter. Sajnálatos módon azonban nincs lehetőség a telefonhívások kihangosítására. A hangszóró frekvencia átvitele: 65 Hz-20kHz, a súlya pedig 540 gramm. A hátoldalán a tápellátás, a Bluetooth párosító gomb és az USB-C bemenet található. Működés közben, a gombokat fény világítja meg. A szokásos be és kikapcsoló, illetve hangerőszabályzó gombokkal rendelkezik.

Ami a hangzását illeti, a kis, hordozható bluetooth hangszóró szépen, tisztán szól, bár azt tapasztaltuk, hogy a közép és magas tartományba tartozó hangok kicsit gyengébbek voltak. A basszusok meglepően intenzíven szólaltak meg, ami egy ilyen kis méretű hangszóró esetében igazán dicséretes. A JBL Flip 5 számítógépek mellé is kiválók, de akár bulikon, partikon is jól teljesítenek.

Sonos Roam

A Sonos Roam, véleményünk szerint az egyik legjobb hangzású, hordozható bluetooth hangszóró, amit teszteltünk eddig. A Roam érzékeli, hogy hol tartózkodunk, és az adott helyiséghez igazítja a hangzást a Trueplay hangolás segítségével, a Sound Swap funkció pedig továbbítja a hangot a legközelebbi Sonos hangfalra. A Roam IP67-es minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy por- és vízálló. Sajnos a hangszóró nem kapcsol ki automatikusan akkor, amikor kilépünk egy alkalmazásból, így, ha nem vesszük ezt észre, hamar lemerülhet az eszköz.

Bluetooth hangszórók összehasonlítása

A Roam 10 óra folyamatos lejátszást tesz lehetővé. Az újratöltéshez a Roam hangszórót a Sonos mágneses vezeték nélküli töltőjéhez is csatlakoztathatjuk, de feltölthetjük a mellékelt USB-C-kábellel is. Függőlegesen vagy vízszintesen is elhelyezhetjük. A Roam nemcsak hordozható hangszóróként használható, hanem egy többszobás Sonos rendszer része is lehet, a Google Assistant és az Alexa hangvezérléssel pedig intelligens hangszóróként is funkcionál. Ha kültérből beltérbe visszük a hangszórót, a hangszóró az automatikus váltás jóvoltából automatikusan csatlakozik a Wi-fihez.

Az Auto TruePlay funkció a hangszóró a hangzást az adott környezetéhez igazítja. A Roam hangzására kiemelkedő basszusok jellemzőek, néha kicsit hiányoltuk a ritmikai pontosságot. A hangszóró alakja egy kulacshoz hasonlít, ezáltal roppant egyszerűen magunkkal vihetjük akár egy kis táskában is. Kellőképpen masszív, és ellenáll az időjárás viszontagságainak. Állítólag akár 30 percig is kibírja a víz alatt. A hangszóró elülső oldalán fehér színű, domború Sonos logó található; felette egy LED jelzi a hangszóró csatlakozási állapotát, míg a másik végén lévő LED az akkumulátor élettartamáról ad információt.

A hangszóró bal felén vannak a hangerőszabályzó gombok, a lejátszás / szünet gomb, valamint egy gomb a mikrofon be- és kikapcsolásához. A Roam párosítható másik Sonos hangszóróval is. Fekete és fehér színben kapható. Támogatja az AirPlay 2 alkalmazást az iOS 11.4 és újabb verziójú Apple eszközökön, a Spotify, az Apple Music, a Deezer, a Tidal, a Sonos Radio…stb. a Sonos S2 alkalmazás segítségével. Az intenzív basszusok miatt kicsit elvesztek a részletek, és a középső tartomány is háttérbe szorult. A pontosság és a ritmika terén is voltak hiányosságok.

Melyik bluetooth hangszóró került ki győztesen az összehasonlításból?

Mindkét hangszóró jól vizsgázott a tesztünkön, de a hangzást, a funkciókat tekintve, egyértelműen a Sonos Roam lett nálunk a befutó. Az ára magasabb, mint a JBL Flip 5-é, de cserébe kiváló csatlakozási lehetőségeket, strapabíró kialakítást, számos okos funkciót és igen komoly hangzást kapunk. 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei