Mindent a Symbian Belle-ről

2011.08.26
Címkék:

A finn gyártó a három új symbianos telefonnal egyidőben mutatta be az Anna frissítés utódját, a Belle-t.

A finn gyártó a három új symbianos telefonnal egyidőben mutatta be az Anna frissítés utódját, a Belle-t. Az egyre inkább az Androidra hajazó rendszer előnye a kora, hogy tengernyi alkalmazás található hozzá, bár a régebbiek kompatibilitásával és felbontásával helyenként gond van, ám mégis tény, hogy hosszú évekig az egyetlen mobil rendszer volt a Windows Mobile mellett. A vérfrissítés bizony ráfért már a platformra, ezt az Anna frissítéssel nagyjából meg is kapták az új modellek, azonban még ez sem volt az igazi, számos, más rendszereknél gyárilag elérhető funkciók erősen hiányoztak, ezeket kívánta pótolni a Nokia. A Belle újdonságai között üdvözölhetjük a három helyett hat főképernyőt, a widgetek új funkcióit, hiszen immár nem kötött méretűek, live is működnek, a menü görgethető hosszirányban, valamint támogatott a fekvő mód is.

Szintén megjelent az Androidban már több éve debütált notification bar. Az eredetitől jóval keskenyebb állapotsor sávból lehúzható redőnybe kerülnek az értesítések, hogy könnyen hozzáférhetők legyenek bármely képernyőről, de pontosan ugyanúgy elérhetők a gyorsgombok (Wi-Fi, Bluetooth, néma mód és adatforgalom) mint a már említett rendszernél. Szintén új a multitasking funkció is, a régi feladat-váltó helyett immár aktuális élőképeket mutat a programokról.

A Belle további érdekessége az NFC-támogatás, ám ez nem az az NFC, amellyel biztonságosan lehet fizetni, mindössze a fájlcserét támogatja két készülék között, tehát a Bluetooth „kiváltására”, játékokra, NFC-s készülékekkel – például headset – használható. Említésre érdemes még a képernyőzár frissítése is, amely szintén az Androidhoz és az iOS-hez hasonlóan tetszőleges hátteret adhatunk meg hozzá, valamint több hasznos információt is megjeleníthet anélkül, hogy fel kellene oldani a zárat.

Az üzleti felhasználók értékelik majd leginkább az előre telepített Microsoft Lync (üzleti instant messenger program mint a Microsoft Communicator), a Sharepoint, a OneNote, az Exchange ActiveSync és a PowerPoint Broadcaster alkalmazásokat. A Symbian Belle az Anna frissítés után elérhető lesz a Symbian^3 rendszerű készülékekre hónapokon belül.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Mindent a Symbian Belle-ről

Mindent a Symbian Belle-ről



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.
Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

2024.03.16
| SamMobile
A Samsung megerősítette, hogy a One UI 6.1 még ebben a hónapban megjelenik néhány telefonra és tabletre.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtam



Korábbi szavazások eredményei