Ajándékvarázsló

Magyar ötlet segít az ajándékválasztásban

2016.11.29

Ajándékvarázsló mesterséges intelligenciával.

Több mint két éve tartó fejlesztés eredményeképp megszületett az a webes alkalmazás, mely drasztikusan lerövidíti az ajándékötletek keresésére szánt időt. A magyar fejlesztésű ajandekvarazslo.hu a partner weboldalak kínálatából táplálkozó szolgáltatás, mesterséges intelligenciát és big data eszközöket is felhasznál működése során. Két éve, karácsony környékén egy baráti sörözés után született meg a Nuvu Kft. tulajdonosának, Tóth Ferencnek a fejében az ötlet, hogy egy olyan weboldalt kellene létrehozni, mely a közösségi odalakon összegyűjtött, fogyasztói szokásokat figyelve, marketingadatokra alapozva ajándékötleteket kínálna a hozzá hasonló módon megszorult férfitársainak. Hamarosan el is kezdődött a fejlesztés, az ötlet kidolgozása, a kiválasztott termékek megvásárlását lehetővé tevő partnerek felkutatása.

Két évnyi intenzív fejlesztőmunka után, melyre eddig 100 millió forintot, kutatás-fejlesztésre szánt keretösszegük felét fordították, elindult az ajandekvarazslo.hu. Az oldalon hat kérdést kell megválaszolni, ennek megfelelően – illetve a fogyasztói szokásokat feltérképező marketingadatokra támaszkodva – listába rendezett javaslatokat kínál a szolgáltatás. Jelenleg tízezer termék közül választ a rendszer, de fél év múlva a tervek szerint 100 ezerre növekszik számuk.

http://www.telefonguru.hu/images/content/_DSC0399_s.jpg

A rendszer öntanuló, a mesterséges intelligencia figyeli, hogy mire kattint egy adott válaszsor végén a felhasználó, illetve naplózza a megvalósult vásárlásokat is – ismerteti a megoldás működését Tóth Ferenc tulajdonos. Így minél többen és tovább használják, annál pontosabb és személyre szabottabb a kínálat. A találatok pontosításában big data elemzések is segítenek. – A találatok közé nemcsak a kritériumoknak teljesen megfelelő ötleteket, hanem próbaképp javaslatokat is feltüntetünk, amiből néha meglepő eredmények szoktak születni – tette még hozzá Tóth Ferenc.

A szolgáltatás üzemeltetői éves szinten 1-10 milliós tranzakciószámot várnak, a bevételi terv 300-500 millió forint, hazai piacon. A magyar fejlesztéssel a külföldi piacokat is megcélozzák, miután az itthon stabilan, megbízhatóan hozza a számokat. Más varázslós ötleteken is dolgoznak, az ajandekvarazslo.hu az úttörő ebben a sorban.

A fejlesztés saját forrásból történt. Nyújtottak be EU-s támogatási pénzekre pályázatot, ez még elbírálás alatt van. – Bíztunk annyira az ötletünkben és a szolgáltatás sikerében, hogy a fejlesztéshez szükséges pénzt saját forrásból biztosítottuk. Csak olyan terméket érdemes fejleszteni, mely önállóan, saját lábán, a piacból megél – fejezte be Tóth Ferenc.Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Önnek mi a legfontosabb tényező telefon vásárlása esetén?


kamera minősége
memória nagysága
telefon mérete
kijelző minősége
meddig bírja az akku
ár - érték
jó márka legyen
egyébKorábbi szavazások eredményei