Ajándékvarázsló

Magyar ötlet segít az ajándékválasztásban

2016.11.29

Ajándékvarázsló mesterséges intelligenciával.

Több mint két éve tartó fejlesztés eredményeképp megszületett az a webes alkalmazás, mely drasztikusan lerövidíti az ajándékötletek keresésére szánt időt. A magyar fejlesztésű ajandekvarazslo.hu a partner weboldalak kínálatából táplálkozó szolgáltatás, mesterséges intelligenciát és big data eszközöket is felhasznál működése során. Két éve, karácsony környékén egy baráti sörözés után született meg a Nuvu Kft. tulajdonosának, Tóth Ferencnek a fejében az ötlet, hogy egy olyan weboldalt kellene létrehozni, mely a közösségi odalakon összegyűjtött, fogyasztói szokásokat figyelve, marketingadatokra alapozva ajándékötleteket kínálna a hozzá hasonló módon megszorult férfitársainak. Hamarosan el is kezdődött a fejlesztés, az ötlet kidolgozása, a kiválasztott termékek megvásárlását lehetővé tevő partnerek felkutatása.

Két évnyi intenzív fejlesztőmunka után, melyre eddig 100 millió forintot, kutatás-fejlesztésre szánt keretösszegük felét fordították, elindult az ajandekvarazslo.hu. Az oldalon hat kérdést kell megválaszolni, ennek megfelelően – illetve a fogyasztói szokásokat feltérképező marketingadatokra támaszkodva – listába rendezett javaslatokat kínál a szolgáltatás. Jelenleg tízezer termék közül választ a rendszer, de fél év múlva a tervek szerint 100 ezerre növekszik számuk.

https://www.telefonguru.hu/images/content/_DSC0399_s.jpg

A rendszer öntanuló, a mesterséges intelligencia figyeli, hogy mire kattint egy adott válaszsor végén a felhasználó, illetve naplózza a megvalósult vásárlásokat is – ismerteti a megoldás működését Tóth Ferenc tulajdonos. Így minél többen és tovább használják, annál pontosabb és személyre szabottabb a kínálat. A találatok pontosításában big data elemzések is segítenek. – A találatok közé nemcsak a kritériumoknak teljesen megfelelő ötleteket, hanem próbaképp javaslatokat is feltüntetünk, amiből néha meglepő eredmények szoktak születni – tette még hozzá Tóth Ferenc.

A szolgáltatás üzemeltetői éves szinten 1-10 milliós tranzakciószámot várnak, a bevételi terv 300-500 millió forint, hazai piacon. A magyar fejlesztéssel a külföldi piacokat is megcélozzák, miután az itthon stabilan, megbízhatóan hozza a számokat. Más varázslós ötleteken is dolgoznak, az ajandekvarazslo.hu az úttörő ebben a sorban.

A fejlesztés saját forrásból történt. Nyújtottak be EU-s támogatási pénzekre pályázatot, ez még elbírálás alatt van. – Bíztunk annyira az ötletünkben és a szolgáltatás sikerében, hogy a fejlesztéshez szükséges pénzt saját forrásból biztosítottuk. Csak olyan terméket érdemes fejleszteni, mely önállóan, saját lábán, a piacból megél – fejezte be Tóth Ferenc.

Árukereső
Samsung Galaxy S10e 128GB Dual G970
Samsung Galaxy S10e 128GB Dual G970
EUmobil 144 590 Ft
TopMobil 145 490 Ft
BPhone.hu 146 000 Ft
Honor 20 128GB
Honor 20 128GB
iKontakt 95 900 Ft
MobilEx Webáruház 95 980 Ft
mobilosz.hu 97 900 Ft
Samsung Galaxy S9 64GB Dual G960FD
Samsung Galaxy S9 64GB Dual G960FD
EUmobil 145 479 Ft
GsmHome 145 989 Ft
Telepartner 147 000 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
1 GB alatt
1-2 GB
2 GB felettKorábbi szavazások eredményei