OnePlus

Ami hiányzik a OnePlus 5-ből

2017.06.22

Sokan fanyalognak a OnePlus 5 hivatalos megjelenése után, a gyártó sok mindent kihagyott.

Ezek perszer egyrészt olyan funkciók, amelyeket később is el lehet adni, másrészt pedig drágították volna a mára már amúgy sem annyira ultra olcsó modellt. A OnePlus különlegessége fennállása három éve alatt, hogy a konkurenciához képest féláron nyújtott majdnem teljesen felsőkategóriás tudást, ehhez bitang jó marketinget passzintottak és kész is a kockák új kedvenc márkája. Így tehát kedd este megjelent az új csúcsmobil, de miben is lehetett volna még jobb?

  • Az egyik az egyedi dizájn, hiszen az előlap megmaradt gyakorlatilag majdnem egy az egyben a OnePlus 3T-ről, míg a hátlap az Apple iPhone 7 Plus szinte tökéletes másolata, csak a logo más. Nem érti senki, miért nem tudtak a tizennégy prototípus közül egy másik hátlapot választani és saját stílust teremteni.
  • A második, fájón hiányzó funkció a vízállóság hiánya. Ezt valóban meg kellett volna lépni, 2017-ben már minden csúcskategóriás telefon tudja a vízállóságot.
  • Nagyobb színválaszték. Jelenleg ugyanis gyakorlatilag az dönti el, hogy melyik színt kapja az ember, hogy melyik RAM/tároló verziót választja. A kisebb szürke, míg a nagyobb fekete színben érkezik. Pont.
  • Ár. Ahogy telnek az évek, mindig látványosan többe kerül a készülék, így már csak 1, maximum 2 év és elveszti ezt a hatalmas aduászt a gyártó, márpedig drágán van más androidos készülék is, illetve kevésbé nevesek már ugyanezt tudják nyújtani még olcsóbban.

  • A sztereó hangszórók is hiányoznak a repertoárból, a Samsung és az LG már biztosítja ezt, az Apple iPhone 8 is így érkezik ősszel.
  • Jobb slow motion funkció. A OnePlus 5 tudja a slow motiont, méghozzá 1280×720 pixel felbontással a 120fps-t. Ez szép és jó, de a konkurencia már 240 fps-sel tudja ugyanezt vagy ugyanilyen fps-sel full HD-ban is tud mozgóképet rögzíteni. Apróság, de ezen is dolgozni kéne.
  • Végül, de nem utolsósorban a kétállású némító gombnak is jobban örülnének sokan mint a jelenleg használt Alert Slidernek. Ez utóbbi jelenleg a csengetés, ne zavarj és teljesen néma módot takarja. A felhasználók ezzel szemben néma és csengetés üzemmódot szeretnének mindössze.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Apple iPhone XR 64GB
Apple iPhone XR 64GB
UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 188 990 Ft
Telepartner 189 000 Ft
ujtelefonok.hu 190 990 Ft
Samsung Galaxy Note 10 256GB Dual N970
Samsung Galaxy Note 10 256GB Dual N970
EUmobil 220 990 Ft
Telepartner 222 000 Ft
UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 223 490 Ft
Xiaomi Mi 9 128GB 6GB RAM
Xiaomi Mi 9 128GB 6GB RAM
BoltX 121 500 Ft
Telefoncenter Webáruház 121 800 Ft
Smartshop.hu 124 890 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
1 GB alatt
1-2 GB
2 GB felettKorábbi szavazások eredményei