OnePlus

Ami hiányzik a OnePlus 5-ből

2017.06.22

Sokan fanyalognak a OnePlus 5 hivatalos megjelenése után, a gyártó sok mindent kihagyott.

Ezek perszer egyrészt olyan funkciók, amelyeket később is el lehet adni, másrészt pedig drágították volna a mára már amúgy sem annyira ultra olcsó modellt. A OnePlus különlegessége fennállása három éve alatt, hogy a konkurenciához képest féláron nyújtott majdnem teljesen felsőkategóriás tudást, ehhez bitang jó marketinget passzintottak és kész is a kockák új kedvenc márkája. Így tehát kedd este megjelent az új csúcsmobil, de miben is lehetett volna még jobb?

  • Az egyik az egyedi dizájn, hiszen az előlap megmaradt gyakorlatilag majdnem egy az egyben a OnePlus 3T-ről, míg a hátlap az Apple iPhone 7 Plus szinte tökéletes másolata, csak a logo más. Nem érti senki, miért nem tudtak a tizennégy prototípus közül egy másik hátlapot választani és saját stílust teremteni.
  • A második, fájón hiányzó funkció a vízállóság hiánya. Ezt valóban meg kellett volna lépni, 2017-ben már minden csúcskategóriás telefon tudja a vízállóságot.
  • Nagyobb színválaszték. Jelenleg ugyanis gyakorlatilag az dönti el, hogy melyik színt kapja az ember, hogy melyik RAM/tároló verziót választja. A kisebb szürke, míg a nagyobb fekete színben érkezik. Pont.
  • Ár. Ahogy telnek az évek, mindig látványosan többe kerül a készülék, így már csak 1, maximum 2 év és elveszti ezt a hatalmas aduászt a gyártó, márpedig drágán van más androidos készülék is, illetve kevésbé nevesek már ugyanezt tudják nyújtani még olcsóbban.

  • A sztereó hangszórók is hiányoznak a repertoárból, a Samsung és az LG már biztosítja ezt, az Apple iPhone 8 is így érkezik ősszel.
  • Jobb slow motion funkció. A OnePlus 5 tudja a slow motiont, méghozzá 1280×720 pixel felbontással a 120fps-t. Ez szép és jó, de a konkurencia már 240 fps-sel tudja ugyanezt vagy ugyanilyen fps-sel full HD-ban is tud mozgóképet rögzíteni. Apróság, de ezen is dolgozni kéne.
  • Végül, de nem utolsósorban a kétállású némító gombnak is jobban örülnének sokan mint a jelenleg használt Alert Slidernek. Ez utóbbi jelenleg a csengetés, ne zavarj és teljesen néma módot takarja. A felhasználók ezzel szemben néma és csengetés üzemmódot szeretnének mindössze.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei