Eladták az Opera böngészőt!

2016.07.20| Engadget
Címkék:

Opera

,

böngésző

,

eladás


Egy kínai konzorcium vásárolta fel a norvég Opera böngészőt mintegy hatszáz millió dollárért.

Idén februárban még 1.2 milliárd dollárról szólt az üzlet, azonban nem tudtak megállapodni a kínaiak – Kunlun, Qihoo 360, stb. – és a norvégok az eladásról, tehát újratárgyalták az eladást, így nem a teljes Operát, csak bizonyos részeit értékesítik, úgymint a nevet, a böngésző üzletágat – asztali és telefonos böngésző is –, és az ehhez kapcsolódó webes teljesítményoptimalizálási és adatvédelmi, licensz részlegeket. A norvég anyavállalat megtartja a consumer részlegét, az Opera Apps & Games-t és az Opera TV-t. A cég megtart 560 munkavállalót, ám a további 1109 dolgozó sorsáról egyelőre nem tudni semmit. Az Opera tizennyolc hónapig használhatja még a nevet, utána meg kell változtatnia, árulta el a Techcrunch.

Eladták az Opera böngészőt!

A vállalat jelenleg 616 millió dollár nyereséget realizált az Opera TV-nek köszönhetően. Az Opera böngésző – amely így a kínaiakhoz kerül – aktuálisan a világ ötödik legnépszerűbb böngészője a maga 1.9 százalékos részesedésével az asztali gépek piacán, ám a mobilok esetében már sokkal jobb az arány, ugyanis tíz százalék felett van. Az Opera állandóan fejleszti a böngészőt, így az évek alatt nemcsak az elképesztően jó adattömörítést adták a tudáshoz, de van beépített hirdetés-blokkoló és VPN is.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Eladták az Opera böngészőt!



A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei