Elveszett/ellopták az iPhone-om. Van rá mód, hogy megkeressem, zároljam, vagy legalább töröljem róla az adatokat?


Az iOS verziójától függően online is több lehetőség van a telefon megkeresésére.

Igen, de csak abban az esetben, ha korábban már aktiválva lett a készüléken az iPhone keresése funkció. Ezt a Beállítások – iCloud elemen belül lehet megtenni a saját Apple ID megadásával. Amennyiben a funkció nincs bekapcsolva, nem lehet távolról elérni a mobilt.

Keresés esetén először az icloud.com/find weboldalra kell bejelentkezni, ahol a készüléket Elveszett módba lehet állítani. Ezt követően a térképes keresőn megjelenik a mobil aktuális helye, sőt az is jelzésre kerül, hogy az iPhone online vagy offline állapotú. Az elveszett mód ugyanakkor csak iOS6 vagy újabb verzió alatt működik, azonban a telefon zárolása, illetve a személyes adatok törlése iOS5 alól is lehetséges. Amennyiben a térképes meghatározás nem elég pontos, lehetőség van arra, hogy a telefont zárolni lehessen a jelkód használatával, míg a képernyőn ilyenkor megadható egy rövid szöveges üzenet egy telefonszámmal együtt. Igény esetén a mobilról minden személyes adat törölhető, amelyet később – szintén az iCloud segítségével – vissza lehet állítani. Az iOS7-es készülékek emellett rendelkeznek egy Aktiválási zár funkcióval, ami ha be van kapcsolva, a telefont Elveszett módba állítva automatikusan zárolja a mobilt, amíg be nem írják az Apple ID-t és jelszót a feloldáshoz.


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei