Elveszett/ellopták a Windows Phone 8 mobilom. Van rá mód, hogy megkeressem, zároljam, vagy legalább töröljem róla az adatokat?


Nem találod a mobilod? Próbáld meg online!

Igen, a WP8-as mobilok esetében ez külön program nélkül is lehetséges, sőt, ha nem ellopták/elveszett a készülék, hanem csak valahol a lakásban található, akkor távolról meg is lehet csörgetni. Ehhez először be kell jelentkezni a windowsphone.com-on a Microsoft-fiókkal, majd a jobb felső sarokban a Telefon nyomon követése menüpontot választani. Itt egy térképes kereső jelenik meg, amelyen a mobil utolsó ismert helyzete jelenik meg, amely a frissítés paranccsal aktualizálható. A megcsengetés menüpontot választva a mobil megcsörgethető, ami akkor is működni fog, ha a telefon esetleg le van némítva, hiszen minden esetben maximális hangerőn fog megszólalni a csengőhang. Amennyiben bizonyossá vált, hogy a telefon elveszett, vagy ellopták, a zárolás parancsot kiadva a készülék jelszóval védhető le, sőt igény esetén a képernyőre egy üzenetet is ki lehet írni. Végső esetben pedig a tartalom törlése parancs kiadásával minden személyes adat eltávolítható a mobilról. A biztonság kedvéért érdemes átnézni a mobilon a Beállítások – Telefon nyomon követése menüpontot, hiszen ezen belül számos olyan egyéb biztonsági funkciót is be lehet állítani, ami utólag már nem aktiválható.


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Az MMS lassan megszűnőben, de az SMS még él. Ön melyik applikációt használja leginkább üzenetküldésre?


Instagram
Messenger
Signal
Skype
SMS
Snapchat
Telegram
Viber
Whatsapp
EgyébKorábbi szavazások eredményei