Elveszett/ellopták a Windows Phone 8 mobilom. Van rá mód, hogy megkeressem, zároljam, vagy legalább töröljem róla az adatokat?


Nem találod a mobilod? Próbáld meg online!

Igen, a WP8-as mobilok esetében ez külön program nélkül is lehetséges, sőt, ha nem ellopták/elveszett a készülék, hanem csak valahol a lakásban található, akkor távolról meg is lehet csörgetni. Ehhez először be kell jelentkezni a windowsphone.com-on a Microsoft-fiókkal, majd a jobb felső sarokban a Telefon nyomon követése menüpontot választani. Itt egy térképes kereső jelenik meg, amelyen a mobil utolsó ismert helyzete jelenik meg, amely a frissítés paranccsal aktualizálható. A megcsengetés menüpontot választva a mobil megcsörgethető, ami akkor is működni fog, ha a telefon esetleg le van némítva, hiszen minden esetben maximális hangerőn fog megszólalni a csengőhang. Amennyiben bizonyossá vált, hogy a telefon elveszett, vagy ellopták, a zárolás parancsot kiadva a készülék jelszóval védhető le, sőt igény esetén a képernyőre egy üzenetet is ki lehet írni. Végső esetben pedig a tartalom törlése parancs kiadásával minden személyes adat eltávolítható a mobilról. A biztonság kedvéért érdemes átnézni a mobilon a Beállítások – Telefon nyomon követése menüpontot, hiszen ezen belül számos olyan egyéb biztonsági funkciót is be lehet állítani, ami utólag már nem aktiválható.


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei