183. hírlevél
2011. 08. 10.


LEGFRISSEBB HÍREINK

   Az 5 legnépszerûbb okostelefon Európában Egyszer az életben biztosan mindenki felteszi magában a kérdést, hogy milyen telefont vegyen? Nos, ha oda kerül a sor, akkor külcsín, a design, a tudás és egész biztosan a pénztárcánk vastagsága is segíteni fogja a döntést. Egy felmérés szerint azonban az 5 legnépszerûbb készülék egy kicsit sem tartozik az alacsonyabb kategóriába, sõt! Nézzük õket sorban. (2011. 08. 01.)
   Jön az AliPhone 100 GB "felhõvel" Szeptemberben fog debütálni egy új mobil operációs rendszer, amely Kínából kezdi meg hódító útját. Nagy kérdés, hogy más kontinenseken és országokban is elérhetõ lesz-e a rendszer!? Ezt egyelõre nem tudjuk, az viszont biztos, hogy az alapszoftver is képes lesz Androidos alkalmazások futtatására, így azt hiszem kijelentetjük, hogy a programok fejlesztésével és kínálatával probléma nem lesz. (2011. 08. 01.)
   A Nokia 500 is 1GHz-en ketyeg A nokia ismét fellebbentette a fátylát egy készüléke felõl, nem is akármilyen készülékrõl. A Nokia 500 névre hallgató Symbian alapokon nyugvó vasról van szó, amely processzor órajele a piac fejlõdésének irányához igazodva 1 GHz-es órajelen ketyeg majd. (2011. 08. 02.)
   A Motorola "nagyágyúja"! Újabb Motorola okostelefonról kerigenek hírek az interneten. A Motorola BIONIC (XT865 vagy 875) névre hallgató készülék tudása alapján egyértelmûen a felsõkategóriába sorolható. (2011. 08. 03.)
   Videón az új Symbian Belle! A Nokia N9 MeeGo-ja és a Nokia 500-as Annája után itt a következõ operációs rendszer a Nokiától. (2011. 08. 04.)
   Huawei Vision - egy ütõképes csoda! A napokban bemutatásra került Pekingban a Huawei Vision készülék. A Huawei cégnek nem ez a készülék az elsõ meglepetése, korábban az S7-tel tûnt ki a gyártók sorából. (2011. 08. 04.)
   HTC Vigor: A csúcsok csúcsa Úgy tûnik az összes gyártó közül a HTC jutott el arra szintre, hogy valami merõben újjal rukkoljon elõ és ezzel lépéselõnyre is tehet szert. (2011. 08. 05.)
   Az elsõ képek a Motorola Bionic-ról! A Droid-life jóvoltából megjelentek az elsõ fényképek a Motorola újdonságáról a Bionic-ról. A készülék specifikációjáról nemrég olvashattatok nálunk is. A készülék társaságot is kapott a Samsung Droid Charge személyében. (2011. 08. 05.)
   Felhõkkel jön az iPhone 5? Természetesen nemcsak Magyarország idõjárására céloztunk a hír címével, hanem a világhálón terjedõ pletykákra is szeretnénk felhívni a figyelmet. A "biztos forrásból" eredõ információk szerint az iPhone 5-tel az Apple távoli szerverszolgáltatása, ismertebb nevén, "felhõ szolgáltatás" is bõvülni fog. (2011. 08. 08.)
   Kémfotón a legújabb Samsung csúcsmobil A Samsung cégnek úgy tûnik nem elég egy csúcsmobil, a Galaxy S II mellé újabb zászlóshajóval készülnek, amely a Hercules nevet viseli majd. A készülékrõl nagyon régóta szólnak a hírek, pletykák, ám most egy állítólagos privát rendezvényen fel is tûnt a készülék. (2011. 08. 09.)

Újdonságok a Telefonguru lapjain

   HP TouchPad 4GLG A230
   LG Optimus NetLG Optimus Pro C660
   SonyEricsson Xperia DuoPantech Pursuit II

Tesztek

   Samsung_S5830_Galaxy_Ace
Jó áron, androidos mobil, megfelelő szolgáltatásokkal, egyedül a videóba tudnánk belekötni. De nem akarunk. Szerettük.
   Samsung_I9100
A nagyobbik dél-koreai gyártó legújabb csúcsmodellje, a Samsung i9000 Galaxy S utódja, a Samsung i9100 Galaxy S II járt nálunk.


Érdekesnek találta a Telefonguru hírlevelét? Küldje tovább kollégáinak, ismeroseinek!
Ha le szeretne mondan, küldjön egy e-mailt az info@telefonguru.hu címre, 'hírlevél lemondása' címmel.
Legyen szíves a levélben megemlíteni, hogy miért nem kívánja a hírlevelünket a továbbiakban olvasni.