Több mint 1,1 millió appot töröltek a Google Play Áruházból 2022 első felében

2022.08.30| Sportslens
Címkék:

Google Play

,

app

,

törlés


A mobilalkalmazások egyik legnagyobb áruházából a Google Play az év eleje óta jelentősen csökkentette az elérhető alkalmazások számát.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A Sports Lens által bemutatott adatok szerint 2022 első felében több mint 1,1 millió alkalmazást távolítottak el a Google Play Áruházból, ami 2018 óta a második legnagyobb csökkenés.

Erős zuhanás a 2021-es csúcs után

Az évek során a Google Play bevétele és a letöltések száma megugrott. A Statista és az App Figures adatai szerint 2020-ban 3,1 millió alkalmazás közül választhatnak az Android felhasználók. 2021 közepére ez a szám 3,8 millióra ugrott és tovább emelkedett. Tavaly decemberben közel 4,7 millió alkalmazás volt elérhető az Android felhasználók számára, ami az eddigi legmagasabb szám.

Az alkalmazáspiacon belüli appok minőségének és megbízhatóságának biztosítása érdekében azonban a Google egy sor irányelvet adott ki az alkalmazásfejlesztők szabályozására. Ennek eredményeként a Google Play időnként több ezer rossz minőségű és az irányelveket sértő alkalmazást távolított el.

Több mint 1,1 millió appot töröltek a Google Play Áruházból 2022 első felében

Az egyik ilyen jelentős csökkentés az elmúlt hat hónapban történt. A statisztikák szerint a Google csak az idei év első negyedévében több mint 1,3 millió alkalmazást távolított el az alkalmazásboltjából, az alkalmazások száma pedig 3,3 millióra esett vissza.

A negatív trend azonban megállt a második negyedévben, amikor az alkalmazások száma 3,5 millióra nőtt. Ehhez képest az App Store-ban elérhető alkalmazások száma több mint 2 millióról közel 2,2 millióra nőtt az év első felében.

A letöltések és az alkalmazások bevétele is csökkent

Amellett, hogy rengeteg alkalmazást törölt alkalmazásboltjából, a Google Play a letöltések számában és a bruttó alkalmazásbevételben is negatív tendenciát mutatott az év első felében.

A Statista és a Sensor Tower adatai azt mutatták, hogy a fogyasztók alkalmazáson belüli vásárlásokra, előfizetésekre és prémium alkalmazásokra fordított kiadásai 2022 első felében 21,3 milliárd dollárt tettek ki, ami 7%-os csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezenkívül az alkalmazásbolt 55,3 milliárd letöltésről számolt be az első hat hónapban, ami 700 milliós csökkenés éves összehasonlításban.

Másrészt az App Store teljes bevétele 2022 első felében 43,7 milliárd dollárt tett ki világszerte, ami 5,5%-os növekedés az egy évvel korábbi időszakhoz képest. A statisztikák azt is kimutatták, hogy az iPhone felhasználók nagyjából 16 milliárd letöltést hajtottak végre ebben az időszakban, ami 400 millióval kevesebb, mint 2021 első felében.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei