Nagy a baj, már a kínai kommunista párt is munkásokat toboroz az iPhone gyárba

2022.11.23| Phone Arena

Kína segítséget kér a kommunista párt tagjaitól, hogy olyan munkavállalókat találjon, akik hajlandóak iPhone készülékeket összeszerelni.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az Apple már elismerte, hogy az iPhone 14 Pro modellek szállítása a jelenlegi negyedévben csökkenni fog a Foxconn kínai zhengzhoui üzemében tapasztalt problémák miatt. A COVID-elzárás a régióban, ahol az Apple legnagyobb iPhone-összeszerelőjének, a Foxconnak a legnagyobb iPhone-összeszerelő sorai vannak, arra késztette a dolgozókat, hogy elmeneküljenek onnan. Az, hogy a gyárban ragadtak, és éjjel-nappal dolgoztak, eléggé feldühítette a munkaerőt ahhoz, hogy elhagyják a létesítményt.

Általában ez az évnek az az időszaka, amikor a Foxconn zhengzhoui üzeme keményen dolgozik azon, hogy minél több iPhone-t gyártsanak le, miközben az ünnepi vásárlási szezon közeledik. A The New York Post arról számolt be, hogy annak érdekében, hogy a lehető legtöbb embert a fedélzetre hozhassa, a kínai kormány katonai veteránokat és kommunista párttagokat kér, hogy segítsenek munkásokat toborozni a Foxconn zhengzhoui üzemébe.

A katonaság toborzási kvótákat osztott ki az újonnan besorozott veteránoknak és párttagoknak. A kvóta mérete nem ismert, ahogy az sem, hogy a toborzók minden újonnan bejelentkezett munkavállaló után mennyi ellenszolgáltatást kapnak. Kína azt mondja ezeknek a veteránoknak és a kommunista párttagoknak, hogy "válaszoljanak a kormány felhívására" és "segítsenek a termelés újraindításában".

Nagy a baj, már a kínai kommunista párt is munkásokat toboroz az iPhone gyárba

Majdnem két héttel ezelőtt a Foxconn új bónuszt jelentett be, amelynek célja új munkavállalók vonzása. Azok a munkások, akik október 10. és november 5. között hagyták el a Foxconnt, 500 jüan (69 dollár) egyszeri bónuszt kapnak, ha visszatérnek a gyárba. Az új dolgozók óránként 30 jüant (4 dollárt) kapnak. Akik e hónap közepéig visszatértek, további 3000 jüant (420 USD) ígértek, ha legalább 30 napot dolgoznak.

A Post szerint a zhengzhoui gyár a felelős a világ iPhone készülékeinek 50%-ának gyártásáért. Az Apple elismerte a termelés hiányát a hónap elején, a következő nyilatkozatot tartalmazta: "Most az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max kiszállítására számítunk, mint azt korábban vártuk, és az ügyfelek hosszabb várakozási időt fognak tapasztalni új termékeik érkezéséig."

Az Apple igyekezett csökkenteni Kínától való függőségét, a Foxconn pedig bejelentette, hogy a következő két évben szeretné négyszeresére növelni az iPhone modelleket gyártó indiai gyár létszámát. Az ebben a történetben leírt, a kínai kormány által megtett lépések némelyikének köze lehet az Apple áthelyezésétől való félelemhez.

Adam Segal, a Külkapcsolatok Tanácsának tagja azt mondta a The New York Times-nak, hogy "ez nagy irónia. Világosan tükrözi a gazdaság sajnálatos állapotát, és azt az aggodalmat, hogy az Apple és mások áttelepülhetnek." Li Qiang, a New York-i székhelyű kínai munkajogi csoport, a China Labor Watch alapítója és ügyvezető igazgatója a Timesnak azt mondta: "Ritkán látni tömeges toborzást a kormány erejének ilyen nagyarányú felhasználásával". Li rámutat, hogy a Foxconn hatalmas mennyiségű adót fizet a kormánynak, és jelentős munkaadó.

Néhány nappal ezelőtt elmondtuk, hogy David Vogt, a UBS elemzője feljegyzést írt az ügyfeleknek, amelyben azt írta, hogy az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max várakozási ideje „szélsőséges” szintet ért el az Egyesült Államokban és Kínában. Az Egyesült Államokban egy iPhone 14 Pro modell átlagos várakozási ideje 34 nap volt. Kínában ugyanezen modellek várakozási ideje 10 nappal, átlagosan 36 napra nőtt.

Az elemző hozzátette, hogy az ünnepi negyedév iPhone-jainak 35-40%-át decemberben gyártják. Ha a Foxconn nem tud elegendő munkaerőt szerezni az iPhone-összeszerelő sorok irányítására Zhengzhouban, a hiány a nyaralási szezonban és 2023 első naptári negyedévében súlyos lesz.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokMegszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

Megszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

2022.11.07
| 9to5mac
Ma az Apple egy rendkívüli közleményben értesítette a rossz hírről az ügyfeleket!
Bemutatjuk 2023 várhatóan legsikeresebb, elérhető árú telefonját

Bemutatjuk 2023 várhatóan legsikeresebb, elérhető árú telefonját

2022.11.16
| Phone Arena
Egy friss Samsung Galaxy A54 5G szivárgás felfedte, mi lehet 2023 legjobb középkategóriás telefonja.
Ezeket az appokat mielőbb törölje telefonjáról!

Ezeket az appokat mielőbb törölje telefonjáról!

2022.10.11
| Phone Arena
A Meta több mint négyszáz Facebook-kompromittáló Android- és iOS-alkalmazást észlelt, amelyeket „azonnal” törölnie kellene adatai védelme érdekében.
Ez a telefon le fogja alázni fotózásban a Galaxy S23 Ultrát

Ez a telefon le fogja alázni fotózásban a Galaxy S23 Ultrát

2022.11.16
| FoneArena
A vivo X90 Pro9 2K E6 AMOLED kijelzővel, Snapdragon 8 Gen 2, 1 hüvelykes érzékelővel decemberben kerülhet forgalomba.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei