streaming

Levette a minőséget a YouTube és a Netflix után a Facebook és az Instagram is

2020.03.23

A streaming szolgáltatások minőségét egyre több szolgáltató csökkenti a koronavírus miatt.

Az otthoni munka sokak számára egy álom valóra válása, ám sok ország szélessávú szolgáltatásait nem az ilyen jellegű túlterhelésekre tervezték. A globális egészségügyi helyzet sok embert arra kényszerített, hogy otthon maradjon, hogy korlátozza a koronavírus terjedését. A világjárvány a csúcspontját Európában éli napjainkban, miután Kínában csökkentek az újonnan bejelentett esetek, a legtöbb európai ország jelenleg rendkívüli állapotot hirdetett.

A szórakoztatás korlátozott lehetőségeivel az otthon tartózkodó emberek olyan streaming szolgáltatásokhoz fordulnak, mint a Netflix, a Disney+ és a YouTube, amelyek elsőként reagáltak az európai felhasználók videóminőségének csökkentésére az Európai Unió kérésére válaszul.

A Netflix hétvégén jelentette be, hogy az otthonról dolgozóknak a megfelelő sávszélesség biztosítása miatt csökkenti a kiadott minőséget Európában, így nagyfelbontás helyett szabvány felbontásban sugároz. Erre az Európai Bizottság kérte fel a szolgáltatót, így lehet ugyanis jelentősen csökkenteni a hálózatok terheltségét.

A szabvány felbontás is alapvetően DVD minőség, így sokan nem is veszik észre a változást. A Reuters elárulta, a YouTube és az Amazon is követi a példát, utóbbi a Prime Videoval.

Ma kiderült, hogy a Facebook is csatlakozott a kezdeményezéshez közösségi hálózati alkalmazásával és az Instagrammal egyaránt csökkentik a videó minőségét az öreg kontinensen a hálózati torlódások elkerülése érdekében.

"A lehetséges hálózati torlódások enyhítése érdekében ideiglenesen csökkenteni fogjuk az Európában a Facebook és az Instagram videóinak bitsebességét. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy partnereinkkel együttműködve kezeljük a sávszélesség korlátozásait ebben a nagy igénybevételi időszakban, miközben biztosítjuk az embereknek a lehetőséget, hogy továbbra is kapcsolatban maradhassanak a Facebook alkalmazásaival és szolgáltatásaival a COVID-19 világjárvány idején. "- mondta egy hivatalos Facebook szóvivő az Engadgetnek.

 

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Xiaomi Redmi Note 8T 64GB 4GB RAM Dual
Xiaomi Redmi Note 8T 64GB 4GB RAM Dual
Finominfo 55 900 Ft
EUmobil 56 480 Ft
TopMobil 56 490 Ft
Samsung Galaxy S10+ 128GB Dual G975
Samsung Galaxy S10+ 128GB Dual G975
EUmobil 214 280 Ft
Mobil nagyker 214 350 Ft
MobilEx Webáruház 215 485 Ft
Xiaomi Mi 9T 64GB
Xiaomi Mi 9T 64GB
iShop Webáruház 85 480 Ft
Mobilpalace 85 834 Ft
EUmobil 86 390 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A Huawei kijött az első Google nélküli telefonjával. Ön szerint van így esélye az új márkának?


Igen, a Huawei így is sikeres lesz
Nem, így nincs értelme megvenni a telefontKorábbi szavazások eredményei