Levette a minőséget a YouTube és a Netflix után a Facebook és az Instagram is

2020.03.23| 9to5Mac

A streaming szolgáltatások minőségét egyre több szolgáltató csökkenti a koronavírus miatt.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az otthoni munka sokak számára egy álom valóra válása, ám sok ország szélessávú szolgáltatásait nem az ilyen jellegű túlterhelésekre tervezték. A globális egészségügyi helyzet sok embert arra kényszerített, hogy otthon maradjon, hogy korlátozza a koronavírus terjedését. A világjárvány a csúcspontját Európában éli napjainkban, miután Kínában csökkentek az újonnan bejelentett esetek, a legtöbb európai ország jelenleg rendkívüli állapotot hirdetett.

A szórakoztatás korlátozott lehetőségeivel az otthon tartózkodó emberek olyan streaming szolgáltatásokhoz fordulnak, mint a Netflix, a Disney+ és a YouTube, amelyek elsőként reagáltak az európai felhasználók videóminőségének csökkentésére az Európai Unió kérésére válaszul.

Levette a minőséget a YouTube és a Netflix után a Facebook és az Instagram is

A Netflix hétvégén jelentette be, hogy az otthonról dolgozóknak a megfelelő sávszélesség biztosítása miatt csökkenti a kiadott minőséget Európában, így nagyfelbontás helyett szabvány felbontásban sugároz. Erre az Európai Bizottság kérte fel a szolgáltatót, így lehet ugyanis jelentősen csökkenteni a hálózatok terheltségét.

A szabvány felbontás is alapvetően DVD minőség, így sokan nem is veszik észre a változást. A Reuters elárulta, a YouTube és az Amazon is követi a példát, utóbbi a Prime Videoval.

Levette a minőséget a YouTube és a Netflix után a Facebook és az Instagram is

Ma kiderült, hogy a Facebook is csatlakozott a kezdeményezéshez közösségi hálózati alkalmazásával és az Instagrammal egyaránt csökkentik a videó minőségét az öreg kontinensen a hálózati torlódások elkerülése érdekében.

"A lehetséges hálózati torlódások enyhítése érdekében ideiglenesen csökkenteni fogjuk az Európában a Facebook és az Instagram videóinak bitsebességét. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy partnereinkkel együttműködve kezeljük a sávszélesség korlátozásait ebben a nagy igénybevételi időszakban, miközben biztosítjuk az embereknek a lehetőséget, hogy továbbra is kapcsolatban maradhassanak a Facebook alkalmazásaival és szolgáltatásaival a COVID-19 világjárvány idején. "- mondta egy hivatalos Facebook szóvivő az Engadgetnek.

 

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei