iOS 12 áttekintő videó

2018.09.18| https://www.phonearena.com/news/iOS-12-review-new-features-functionalities_id105

A fejlődés új fejezethez ért, avagy nézzük meg, mit kínál az iOS 12.

 

Az Apple júniusban mutatta be az iOS rendszer legújabb változatát, amely közel egy tucat fejlesztői és publikus bétát élt meg a végleges verzió előtt. Tegnap óta letölthető az új OS, lássuk, mit tud. Az iOS 11-hez képest a vizuális módosítások mellett a fő hangsúlyt egyértelműen a hatékonyság és teljesítmény növelésre, valamint a stabilitásra helyezték az új funkciók helyett. Ennek megfelelően az iOS 11-hez képest valóban egy szteroidozott darabnak tűnik az új rendszer, a navigálás gördülékenyebb, végre elérte a cég a 60fps-t ebben. A várakozások szerint még a négy éves Apple iPhone 6 Plus is negyven százalékkal gyorsabb az új OS-sel, a kamera hetven százalékkal gyorsabban indul.

Az augmented reality, avagy a kiterjesztett valóság is fontos az utóbbi években a mobilos világban, ebben is újít az iOS 12. A játékokban is jó hasznát lehet venni, a fejlesztéseknek köszönhetően kettő vagy több játékos is játszhat szimultán ugyanabban a valóságban. A lehetőségek tárháza végtelen, az Apple a Safariba és más natív Apple alkalmazásokba integrálná a kiterjesztett valóságot.

Az Animojiknak vége, most a teljesen új Memojik veszik át a szerepüket, ez az Apple válasza a Samsung-féle AR Emojikra. A Memojik sokkal jobban személyre szabhatók és interaktívabbak még az arc mimikája tekintetében is, extraként pedig akár fél perc hosszú animációra is képesek.

Siri, az Apple digitális asszisztense most még okosabb és proaktívabb, új rutinok megtanulására is képes, így megfelelő időben alkalmazás vagy feladat elindítását is felajánlja jobb hatékonysággal, mint korábban. A Shortcuts segítségével Siri programozható is a hangutasítások terén. Siri azonban ennél is többet tud, 40 nyelvről fordít oda-vissza, jelszavas keresések is elérhetők, bár még mindig nem ér fel az Amazon Alexával vagy éppen a Google Asszisztenssel.

Az iOS 12 következő újítása a csoportosított értesítések, melyek a konkurens rendszeren elérhető évek óta, ezt a funkciót egyébként a sötét mód mellett évek óta kérték a felhasználók.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

iOS 12 áttekintő videó

Az Android Dashboardhoz hasonlóan megjelenik a Screen Time, amely a Ne zavarj módhoz hasonló módon limitációt biztosít, csak épp itt a mobil használatához. Beállítható például, hogy a közösségi médiára csak egy óra, míg játékra fél álljon rendelkezésre. Az idő lejárta után a készülék automatikusan leállítja a folyamatot, de ez persze figyelmen kívül is hagyható. A Screen Time-mal akár a Family Sharing is használható, így blokkolható tinédzserünk végeláthatatlan Minecraftja vagy Snapchatelése.

Összességében elmondható, hogy az új opciók sokak számára valóban hasznosak, főleg a csoportosított értesítések, bár a Siri újdonságait kevesen használják és a Memojik is várhatóan fél óra szórakozás után az enyészeté lesznek. Nektek hogy tetszik az iOS 12?

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.
Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

2024.03.16
| SamMobile
A Samsung megerősítette, hogy a One UI 6.1 még ebben a hónapban megjelenik néhány telefonra és tabletre.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtam



Korábbi szavazások eredményei