iPad Pro 2018: igazán újított az Apple

2018.10.30| Phone Arena

Hivatalosan is megjelent az Apple iPad Pro 2018 mindkét modellje, 11 és 12.9 colos verzióban.

Az Apple a hagyományoknak megfelelően október végén tartotta idei utolsó termékbejelentését, ahol az új iPad-ek mellett bemutatkozott többek között az új Mac mini is. A tablet dizájnját teljesen újragondolták, hogy illeszkedjen a 2018-as iPhone-okhoz, emellett több apróbb, de fontos fejlesztést is eszközölt a gyártó.

Az Apple is beugrott a keretellenes táborba, már az új telefonok is all-screen megoldást kaptak, ez várt az iPad Pro családra is. A 10.5 colos modellt minimálisan megnövelték, 11 colra, ennek oka a keret vékonyítása. A 12.9 colos táblagép egyrészt kisebb lett emiatt, másrészt könnyebb a kéznek és a szemnek is.

iPad Pro 2018: igazán újított az Apple

A vékony keret miatt nem maradt hely a home gombnak vagy a Touch ID-nak, így ahogy sejteni lehetett, az iPad Pro 2018-akat csak Face ID-val lehet védeni, az új technológia az Apple iPhone X-szel tavaly debütált.

Az iPad Prok kijelzői maradtak LCD panelek, itt nem cserélt OLED-re a cég, ugyanúgy Liquid Retinának hívja az Apple, mint az iPhone XR-ek megjelenítőit. A funkciók között elérhető a True Tone és a Night Shift is. Az iPad-ek hátlapja nem üvegből készült, amely szerencsés ötletnek tűnik, bár nincs lehetőség vezeték nélküli töltésre, így cserébe könnyebbek maradhattak a tabletek. Összesen 102 pici mágnes található a burkolatban, ezek hivatottak minden kiegészítőt a helyén tartani, legyen szó a Smart Keyboardról vagy akár az új Apple Pencilről.

Az új iPad Pro tabletek természetesen a legújabb iOS rendszert kapják meg, a legújabb gesztusvezérléssel együtt, amely itt, a keretmentes kialakításnál használható ki a legkényelmesebben. Alulról felhúzással az App Dock kerül elő, újabb pöccintésre a multitasking menü. Fentről lefelé húzásra a Control Center, míg középről le irányból az értesítési menü bukkan elő. Természetesen megmaradt az osztott nézet és a slide over multitasking is, így akár három app is futhat egy képernyőn, egyidőben.

Az iPad Pro 2018 tabletek a legújabb iPhone chipsetét kapták meg, az Apple A12X Bionicot, amely 8 SoC maggal és 7 GPU maggal rendelkezik. Az Apple könnyedén prezentálta a processzor tudását, egy teljes verziós Adobe Photoshopot prezentált optimalizált kezelőfelülettel a tableteken, az alkalmazás 2019-ben lesz a nagyközönség számára elérhető.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

További fontos újítás, hogy a Lightning portot felváltotta a szabványos USB C!  Ez több szempontból is előnyös a felhasználók számára, hiszen akár monitort tudnak otthon is megtalálható kábellel összekötni telefonnal, akár bármilyen más, hagyományos porttal rendelkező kiegészítő csatlakoztatható az új iPad család tagjaira.

iPad Pro 2018: igazán újított az Apple

A Huawei után az Apple is úgy döntött, ekkora akkumulátort, amit egy tablet tud adni – bár a kínai gyártó telefonnal lépte meg –, miért ne lehetne power bankként használni. Egy USB C-Lightning kábel segítségével tölthető az iPhone az új iPad Pro-ról.

Mától november 7-ig előrendelhető a 11 és a 12.9 colos Apple iPad Pro 2018, a tengerentúlon az árak 800-1800 dollárig terjednek, plusz 150 dollárt kóstál minden esetben az LTE-képesség. Itthon a 11 colos változat 310 ezer forinttól 618 ezer forintig konfigurálható, míg a nagyobb verzió 380 és 639 ezer forint között variálható tárhelytől és Wi-Fi/mobilnet tudástól függően.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei