Hogyan lehet a Samsung győztesből vesztes, ha az iPhone 15 Pro Max megérkezik?

2023.06.02| SamMobile

A kijelzőkeret-háború ismét aktuálissá válhat, ha igazak a legújabb pletykák a készülő iPhone 15 Pro Maxról.

Az Apple következő zászlóshajója vékony, 1,55 mm-es kijelzőkerettel rendelkezhet, ami komoly csökkenést jelentene a jelenlegi iPhone 14 jelenlegi 2,17 mm-es keretéhez képest. Ennek következtében a Samsung ezen a téren alulmaradhat az Apple-lel szemben, és a vállalat talán újra harcba akar szállni a legvékonyabb keretért, még akkor is, ha az elmúlt években némileg figyelmen kívül hagyta ezt a tervezési szempontot.

Ez pedig azért van így, mert a Samsung már nem a kínai riválisok utánzására törekszik, hanem inkább az Apple-re próbál hasonlítani. Ahelyett, hogy versenyfutásba bocsátkoznának és csökkentenék a költségeket, 2022 decemberében a jelentések szerint a Samsung Electronics alelnöke, Han Jong-hee utasította a Device Experience részleget, hogy "gondolkodjanak el azon, hogyan erősíthetnék az okostelefonok versenyképességét anélkül, hogy a költségcsökkentésbe bonyolódnának".

Hogyan lehet a Samsung győztesből vesztes, ha az iPhone 15 Pro Max megérkezik?

Az alelnök állítólag hozzátette, hogy "a költségcsökkentés olyan dolog, amit még az olyan későn érkező vállalatok, mint a kínai cégek is nehézség nélkül meg tudnak csinálni". Más szóval, a Samsungnak nem kellene ilyen stratégiák megszállottja lenni, és 2023-ra a vállalat áttért arra, hogy inkább az igazi riválisával, az Apple-lel versenyezzen. A techóriás a csúcsra akar törni, nem pedig az utolsó helyre.

Ha az Apple elkezd foglalkozni a kijelzőkeretekkel, a Samsung is elkezdheti

Az Apple sosem törődött igazán azzal, hogy a kijelzőkeretek szupervékonyak legyenek, míg a Samsung és a kínai márkák igen. Eközben a Samsung elkezdte utánozni az Apple-t, míg egyes kínai telefonmárkák tovább vékonyították a kijelzőkereteket.

A Google is teljesen felhagyott a kijelző kereteinek méreteivel való foglalkozással, és ezt napnál világosabban láthattuk a 2023 I/O-n, ahol a vállalat bemutatta a Pixel 7a és a Pixel Fold készülékeket, amelyek mindegyike vaskos kerettel rendelkezik.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a Samsung, de még a Google sem törődik már azzal, hogy ezen a dizájnfronton versenyezzen a kínai telefonmárkákkal. Ami pedig az Apple-t illeti, a Samsung zászlóshajóinak már vékonyabb a keretük, mint az iPhone 14-nek. De a vállalat talán ismét elkezd majd törődni azzal, hogy a kijelzőkeretekről levetkőzzék a felesleget, ha a közelgő iPhone 15 Pro Max piacra kerül, és a világ legvékonyabb kijelzőkerettel rendelkező telefonja lesz.

Ha az iPhone 15 Pro Max új dizájnszabványt állít fel, a Samsungnak követnie kell, és a jövőbeli Galaxy S zászlóshajók minden eddiginél vékonyabb kereteket kaphatnak ennek minden előnyével és hátrányával együtt. Egyesek imádni fogják ezt a dizájnváltozást, míg mások azzal érvelnek, hogy a nagyon vékony keretek árthatnak a használhatóságnak és kényelmetlenebbé tehetik a navigációs gesztusokat.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei