apple

Fontos a jó kiegészítő!

2019.07.29

Okostelefon kiegészítők nem csak nyaraláshoz!

 Alaposan benne járunk már a nyárban, de azért sokaknak még hátra van a jól megérdemelt nyaralás. Ilyenkor bizony kiemelt szerep jut az okoseszközeinknek is, ezért érdemes átgondolni, hogy mikor és mire fogjuk használni, milyen kiegészítőkkel tudnánk méginkább az igényeinkhez igazítani őket. Az okostelefonok bizony nem csupán kommunikációs eszközként szolgálnak bennünket, hiszen a különböző applikációk támogatásával például a fotóinkat is szerkeszthetjük a segítségükkel, feltölthetjük azokat egy felhő alkalmazásba, vagy egyből kitehetjük az általunk előnyben részesített közösségi oldalakra. Amit azonban fontos észben tartani, az az, hogy az okostelefonunk fizikai biztonságáról, illetve a használt funkciók biztonságos használatáról is gondoskodnunk kell. Az okostelefon kiegészítők praktikusan alkalmazhatók a legkülönfélébb célokra. Valójában a választást csak az tudja megkönnyíteni, ha pontosan tudjuk, hogy mit akarunk, mert könnyű elveszni a kínálatban. Cikkünkben az alapján vesszük sorra a lehetőségeket, hogy egy nyaralás közben milyen kiegészítőknek vehetjük hasznát.

 

Az okostelefon általános célú védelme

Védőtok és kijelzővédő

 Az okostelefon kiegészítők talán leggazdagabb kínálatával rendelkező kategóriái közé tartozik a védőtok, a kijelzővédő fólia, valamint a kijelzővédő üveg. Válogathatunk a különböző színek, minták és formák között, de ezek a kiegészítők nem szűkölködnek anyagválasztékban és persze hasznos funkciókban sem. Csupán a képzeletünk szabhat határt egy csúcskategóriás iPhone készülék alkalmazási lehetőségeinek és a különböző céloknak megfeleltetett tokok által nyújtotta előnyöknek. Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy utazás, szabadidős tevékenység, szórakozás, vagy éppen munka közben a telefonunk bármikor megsérülhet.

A kritikus, esetleg véletlen helyzetek kihívásai ellen tehát fel kell vérteznünk az okostelefont, például a következő kiegészítőkkel:

Fontos a jó kiegészítő!

 

Autós okostelefon kiegészítők

Telefontartók

Bár autóval kényelmes és rugalmas az utazás, azért vannak olyan szempontok, amikre nem árt odafigyelni. Az okostelefon biztonságos, a vezetést támogató elhelyezéséhez szerezzük be a megfelelő autós tartozékokat.

 • Az autós tartók között találhatunk hűtőrácsra, műszerfalra, elülső szélvédőre illeszthető autós telefontartó modelleket.
 • Az illesztés módja szerint vannak csíptetős, tapadókorongos, mágneses változatok.
 • A hátsó ülésen utazók kényelmét a fejtámlára illeszthető autós tartó teheti még teljesebbé.

 

Telefontöltők

Kellemetlen tud lenni, ha vezetés, utazás közben lemerül a telefonunk. Ennél már csak az a rosszabb, ha a velünk utazóknak is pont akkor merül le a telefonjuk. Ilyen helyzetekre nyújtanak megoldást, azok a szivargyújtóról működő autós töltők, amik több porttal rendelkeznek, tehát egyszerre, egyidőben több okostelefont, vagy egyéb kompatibilis eszközt, például tabletet, GPS-t tölthetünk fel általuk. Persze egy vezeték nélküli töltő és természetesen egy pótakkumulátor is rendkívül hasznos társ lehet ezekben az esetekben, de ne feledkezzünk meg arról, hogy ezeket is fel kell tölteni. Ha minden kötél szakad, egy napelemes pótakkumulátor áthidaló megoldásként szolgálhat, sőt egy ilyen eszköznek akkor is hasznát vesszük, ha célba értünk, például kirándulás, városnézés közben.

 

Autós kihangosítók

A vezetésbiztonság alapja, hogy semmi ne vonja el a sofőr figyelmét a közlekedésről, forgalomról. Az okostelefon, tablet és navigációs eszközöket kihangosító kiegészítők tehát a balesetmentes közlekedést támogatják.

 

Egy különleges kiegészítő

Minden autós rémálma, hogy lemerül az akkumulátor. Nem a telefoné, az autóé! Egy okos kis eszköz segítségével azonban ez a szituáció is praktikusan megoldható. Az okostelefon méretű gyorsindító az autók, motorkerékpárok, jet ski és quad motorjának újraindításában nyújt hasznos segítséget, feltéve hogy benzinmotoros járműről van szó.

Fontos a jó kiegészítő!

Hogyan támogathatnak az okostelefon kiegészítők, ha már célhoz értünk?

Töltés

Amikor végre megérkeztünk és elfoglaltuk a szálláshelyet, valószínűleg mindenki ösztönösen megrohamozza azt a fekhelyet, amihez a legközelebb van a konnektor. Ha azonban külföldre utazunk, nem biztos, hogy az elektromos eszközeinkkel kompatibilis dugaljzatot találunk. Az US és UK szabványnak megfelelő dugaljzatokba ugyanis csak az univerzális töltő adaptert, vagyis kompatibilis csatlakozófejjel ellátott telefontöltőt tudunk csak behelyezni.

Egy asztali dokkoló szintén hasznos kiegészítő, amit talán csak az univerzális asztali töltő képes felülmúlni, hiszen egyidejűleg több eszköz is tölthető vele.

Amikor aztán végre sikerül útra kelni és a kiszemelt látványosságokat felkeresni, általában kevés holmival vágunk neki az ismeretlennek. A kicsi és praktikus Hyper Pearl powerbank akár egy zsebben is elfér, de mindenképpen helye van egy női táskában is, hiszen sminktükör is egyben.

Fontos a jó kiegészítő!

Fotózás

A fotózás nehezített pálya egy sokak által látogatott turistalátványosság környékén, legyen szó egy építészeti remekről, vagy természeti látványosságról. A telefon szempontjából mindegy, hogy a Stonehenge, vagy a Baker Street 221B-ben, Sherlock Holmes kedvenc fotelje előtt pottyan le és törik el a telefon egy figyelmetlen és/vagy tolakodó turista jóvoltából. Az eszköztárunkban tehát, mindenképpen legyen a célnak megfelelő tok. Ha szükséges, többféle is.

A szelfibot és a multifunkciós kameraállvány stabil képrögzítést tesz lehetővé, de egy sportkamera talán még jobb választás. Ez az eszköz ugyanis valós időben továbbítja az elkészített fotókat az okostelefonra, tabletre.

 

Vízközeli élmények

Ha tengerpartra megyünk, akkor is gondoskodjunk vízálló tokról, ha nem tervezünk aznapra úszást, búvárkodást, vízalatti fotózást.

Ha pedig tervezünk, célszerűbb, ha a felszerelés minden eleme vízálló:

 

Biciklitúra

A nyaralás helyszínének feltérképezése talán biciklivel a legélvezetesebb. Biciklit a helyszínen is bérelhetünk, a környék felfedezéséhez pedig a telefon biztonságáról gondoskodó biciklis tartó a legoptimálisabb választás.

Fontos a jó kiegészítő!

Összefoglalás

A kínálat, mint az a fentiekből is látszik rendkívül változatos. Az okostelefon kiegészítők dizájnja plasztikusan illeszthető a saját stílusunkhoz, ennél azonban sokkal fontosabb, hogy a kiegészítők kompatibilisek legyenek a készülékünkkel. Számos okostelefon kiegészítő univerzális, azaz a legtöbb telefontípushoz megfelelő, de vannak a gyártók által kizárólag a saját márkáikhoz tervezett modellek is. Például az Apple minden általa gyártott mobilkommunikációs eszközhöz – iPhone, iPad, MAC, tervezett saját márkás kiegészítőket, legyen szó tartóról, tokról, töltőről, dokkolóról, headsetről. Ha módunkban áll, akkor éljünk ezzel a lehetőséggel.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


  Árukereső
  Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB 6GB RAM Dual
  Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB 6GB RAM Dual
  EUmobil 77 060 Ft
  i-Shop Webáruház 77 070 Ft
  Telefoncenter Webáruház 77 400 Ft
  Huawei Y6P 64GB 3GB RAM Dual
  Huawei Y6P 64GB 3GB RAM Dual
  EUmobil 40 690 Ft
  Telefoncenter Webáruház 40 700 Ft
  e-Stock Webáruház és Szaküzlet 40 900 Ft
  Xiaomi Redmi Note 8 64GB 4GB RAM
  Xiaomi Redmi Note 8 64GB 4GB RAM
  MobilEx Webáruház 53 980 Ft
  EUmobil 54 350 Ft
  i-Shop Webáruház 54 360 Ft


  új
   APRÓHIRDETÉSEK
  KERESÉS
  TELEFONOK GYORSLISTA
  Márka :

  Tipus :


  HÍRLEVÉL

  Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

  Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


  SZAVAZÁS

  A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


  Különben sem terveztem telefonvásárlást
  Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
  Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
  A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefont  Korábbi szavazások eredményei