Eltűnik a fizikai gomb az iPhone 15 Pro és Ultra modellekről jövőre

2022.11.28| Phone Arena

Az Apple beszállítója, a Cirrus Logic a cég részvényeseinek e hónap elején kiadott levelében utalt egy változásra, amelyet a közelgő iPhone 15 Pro és iPhone 15 Ultra modelleknél láthatunk.

A változás azt jelentené, hogy az Apple a fizikai bekapcsoló- és hangerőgombokat solid-state gombokra cserélné. A felhasználók továbbra is úgy érzik, mintha megnyomtak volna egy fizikai gombot, köszönhetően a három iPhone Taptic Engine-nek köszönhetően.

A cég azt mondta, hogy továbbra is "stratégiai ügyféllel" dolgozik, és arra számít, hogy "a jövő évben új HPMS (nagy teljesítményű vegyes jelű chip) komponenst hoz piacra az okostelefonok terén". A MacRumors szerint a cég által tervezett HPMS-ek közé tartoznak az iPhone Taptic Engine-jének haptikus meghajtói.

Eltűnik a fizikai gomb az iPhone 15 Pro és Ultra modellekről jövőre

A Cirrus Logic vezérigazgatója, John Forsyth azt is elmondta, hogy az új komponens a "jövő év második felében" fog megjelenni a piacon. Ez az időkeret magában foglalja a 2023-as prémium iPhone 15 Pro és Ultra modellek tipikus szeptemberi megjelenését.

Ezt az elméletet a Barclays brit banki cég két elemzője, Blayne Curtis és Tom O'Malley támasztja alá. A páros azt mondta, hogy az új komponens, amelyről a Cirrus Logic a részvényeseknek szánt levélben írt, nagy valószínűséggel része lesz azoknak a további Taptic Engine-eknek, amelyek az iPhone 15 Pro és Ultra modellek solid-state gombjainak haptikájának meghajtásához szükségesek jövőre.

A Barclays elemzői ezt írták: "A legnagyobb változás itt az, hogy 1 dollár értékű új tartalmat modellezünk az IP15 Pro (és Ultra) modellekben. Hogy egyértelmű legyen, a cég nem sok mindent mondott itt azon kívül, hogy a chip vegyes jelű. A potenciális felhasználási eseteket tekintve az új iPhone modellek legnagyobb változása jövőre a gombok eltávolítása, ami további illesztőprogramokat igényelne a haptic motorhoz, így ez a legvalószínűbb felhasználási eset új tartalmak számára."

A múlt hónapban a TF International elemzője, Ming-Chi Kuo azt mondta, hogy a drágább iPhone 15 Pro (és Ultra) modellek solid-state bekapcsológombokkal és hangerőgombokkal fognak rendelkezni, és ehhez két további Taptic Engine-re lesz szükség ezekhez az eszközökhöz. És igen, ehhez a Cirrus Logic új HPMS-komponensére is szükség lenne a további Taptic motorok meghajtásához.

Eltűnik a fizikai gomb az iPhone 15 Pro és Ultra modellekről jövőre

Kuo vezető elemző arra is számít, hogy jövőre solid-state bekapcsoló- és hangerőgombok jelennek meg a drágább iPhone készülékeken.

Tweetében Kuo így nyilatkozott: "A legutóbbi felmérésem azt mutatja, hogy két csúcskategóriás iPhone 15/2H23 új iPhone modell hangerő- és bekapcsológombja solid-state gombkialakítást alkalmazhat (hasonlóan az iPhone 7/8/SE2 és SE3 modellek home gombjának kialakításához) a fizikai/mechanikai gombok helyére."

Így minden bizonnyal jövőre a drágább iPhone 15 Pro modellek fizikai gombok nélkül fognak megjelenni, amelyek idővel elhasználódhatnak. Érzékenyebbek lehetnek az érintésre, így könnyebben be lehet állítani a hangerőt a telefonokon. Ez egy másik módja annak, hogy megkülönböztessük a nem Pro iPhone 15 és iPhone 15 Plus modelleket a drágább iPhone 15 Pro és iPhone 15 Ultra modellektől.

Az Apple bizonyos funkciók és hardverek hozzáadásával (például a ProMotion 120Hz-es kijelzővel, a 48 megapixeles elsődleges kamerával és egyebekkel) több iPhone vásárlót próbált rávenni arra, hogy extra pénzt költsön a prémium modellekre. Arra azonban számítunk, hogy jövőre mind a négy iPhone 15-ben megtalálható lesz a Dynamic Island. Idén az alakváltó „notchification” funkció csak az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékeken található.

Ennek ellenére jó látni, hogy több cég is megvizsgálja ezt az ötletet, mert ez egy potenciálisan életmentő funkció, és reméljük, hogy a következő néhány évben a legtöbb legjobb telefonon is megjelenik.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei