Eltűnik a fizikai gomb az iPhone 15 Pro és Ultra modellekről jövőre

2022.11.28| Phone Arena

Az Apple beszállítója, a Cirrus Logic a cég részvényeseinek e hónap elején kiadott levelében utalt egy változásra, amelyet a közelgő iPhone 15 Pro és iPhone 15 Ultra modelleknél láthatunk.

A változás azt jelentené, hogy az Apple a fizikai bekapcsoló- és hangerőgombokat solid-state gombokra cserélné. A felhasználók továbbra is úgy érzik, mintha megnyomtak volna egy fizikai gombot, köszönhetően a három iPhone Taptic Engine-nek köszönhetően.

A cég azt mondta, hogy továbbra is "stratégiai ügyféllel" dolgozik, és arra számít, hogy "a jövő évben új HPMS (nagy teljesítményű vegyes jelű chip) komponenst hoz piacra az okostelefonok terén". A MacRumors szerint a cég által tervezett HPMS-ek közé tartoznak az iPhone Taptic Engine-jének haptikus meghajtói.

Eltűnik a fizikai gomb az iPhone 15 Pro és Ultra modellekről jövőre

A Cirrus Logic vezérigazgatója, John Forsyth azt is elmondta, hogy az új komponens a "jövő év második felében" fog megjelenni a piacon. Ez az időkeret magában foglalja a 2023-as prémium iPhone 15 Pro és Ultra modellek tipikus szeptemberi megjelenését.

Ezt az elméletet a Barclays brit banki cég két elemzője, Blayne Curtis és Tom O'Malley támasztja alá. A páros azt mondta, hogy az új komponens, amelyről a Cirrus Logic a részvényeseknek szánt levélben írt, nagy valószínűséggel része lesz azoknak a további Taptic Engine-eknek, amelyek az iPhone 15 Pro és Ultra modellek solid-state gombjainak haptikájának meghajtásához szükségesek jövőre.

A Barclays elemzői ezt írták: "A legnagyobb változás itt az, hogy 1 dollár értékű új tartalmat modellezünk az IP15 Pro (és Ultra) modellekben. Hogy egyértelmű legyen, a cég nem sok mindent mondott itt azon kívül, hogy a chip vegyes jelű. A potenciális felhasználási eseteket tekintve az új iPhone modellek legnagyobb változása jövőre a gombok eltávolítása, ami további illesztőprogramokat igényelne a haptic motorhoz, így ez a legvalószínűbb felhasználási eset új tartalmak számára."

A múlt hónapban a TF International elemzője, Ming-Chi Kuo azt mondta, hogy a drágább iPhone 15 Pro (és Ultra) modellek solid-state bekapcsológombokkal és hangerőgombokkal fognak rendelkezni, és ehhez két további Taptic Engine-re lesz szükség ezekhez az eszközökhöz. És igen, ehhez a Cirrus Logic új HPMS-komponensére is szükség lenne a további Taptic motorok meghajtásához.

Eltűnik a fizikai gomb az iPhone 15 Pro és Ultra modellekről jövőre

Kuo vezető elemző arra is számít, hogy jövőre solid-state bekapcsoló- és hangerőgombok jelennek meg a drágább iPhone készülékeken.

Tweetében Kuo így nyilatkozott: "A legutóbbi felmérésem azt mutatja, hogy két csúcskategóriás iPhone 15/2H23 új iPhone modell hangerő- és bekapcsológombja solid-state gombkialakítást alkalmazhat (hasonlóan az iPhone 7/8/SE2 és SE3 modellek home gombjának kialakításához) a fizikai/mechanikai gombok helyére."

Így minden bizonnyal jövőre a drágább iPhone 15 Pro modellek fizikai gombok nélkül fognak megjelenni, amelyek idővel elhasználódhatnak. Érzékenyebbek lehetnek az érintésre, így könnyebben be lehet állítani a hangerőt a telefonokon. Ez egy másik módja annak, hogy megkülönböztessük a nem Pro iPhone 15 és iPhone 15 Plus modelleket a drágább iPhone 15 Pro és iPhone 15 Ultra modellektől.

Az Apple bizonyos funkciók és hardverek hozzáadásával (például a ProMotion 120Hz-es kijelzővel, a 48 megapixeles elsődleges kamerával és egyebekkel) több iPhone vásárlót próbált rávenni arra, hogy extra pénzt költsön a prémium modellekre. Arra azonban számítunk, hogy jövőre mind a négy iPhone 15-ben megtalálható lesz a Dynamic Island. Idén az alakváltó „notchification” funkció csak az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékeken található.

Ennek ellenére jó látni, hogy több cég is megvizsgálja ezt az ötletet, mert ez egy potenciálisan életmentő funkció, és reméljük, hogy a következő néhány évben a legtöbb legjobb telefonon is megjelenik.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

Apple iPhone 15 és iPhone 15 Pro: tömeg és méretek

2023.09.10
| MacRumors
Az iPhone 15 Pro várhatóan egy új, Grade 5 titánból készült keretet kap, ami összességében lényegesen könnyebb készüléket eredményez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei