Élőben: megjelent a magnézium házas OnePlus One!

2014.04.23| OnePlus
Címkék:

OnePlus

,

OnePlus One

,

OPO


Ma reggel fél 9-kor elkezdődött a OnePlus One hivatalos bejelentése.

Ma reggel fél 9-kor elkezdődött a OnePlus One hivatalos bejelentése. A bemutató sajnos kínai nyelven érhető csak el, így nehezebb követni az eseményeket, szerencsére a Twitteren folyamatosan angolul osztja meg a cég az információkat. Hiába, kínaiul sem néztünk még bejelentést.  Többen azt mondták, már szinte nincs hova fejleszteni a hardvereket, ám a OnePlus máshogy látja – mondta Pete, a OnePlus vezetője. Meglepő, hogy nincs előlapi gyártói logo a telefonon, cserébe a körvonalai áramvonalasak, matt és fényes részek váltakoznak a burkolaton. Az ergonómiára nagy hangsúly fektettek a fejlesztők, ahogy az anyaghasználatra is, hiszen a felhasználói élmény ott kezdődik, ahol az ember kézbe veszi a telefont. Sajnálatos módon fém nem került a OnePlus One-ba, méghozzá azért, hogy könnyű maradhasson, valamint hogy a ne árnyékolja semmi a mobilhálózati és Wi-Fi jeleket. Fémből 198 gramm lett volna a One, alumíniumból 175 gramm, magnéziumból pedig 162 gramm lett, a OnePlus mindenféle anyagból elkészítette a tesztek során a modellt a megfelelő összehasonlításhoz. Így tehát a OnePlus One a világ legkönnyebb, 5.5 colos kijelzővel ellátott okostelefonja a maga 162 grammos tömegével. A legtöbb telefon esetében a megjelenítő feletti előlapi hangszóró rácsa feltűnő, de nem a One-nál, ugyanis szinte teljesen láthatatlanná tették, teljesen beleolvad az előlapba mind dizájnban, mind magasság szempontjából. A OnePlus One-ból sem maradhatott ki a dupla, JBL által biztosított hangszóró, ezek azonban nem az előlapon, hanem a készülék alján helyezkednek el és fogják közre a microUSB portját. Pete elmondása szerint kifejezetten nehéz volt megoldani a dual hangszórók elhelyezését ilyen kis helyen, a telefon belső elrendezése miatt.

 

Az OPO 75.9 mm széles, 152.9 mm magas, 8.9 mm vékony a telefon közepén, vertikális nézetben, valamint legvékonyabb részén, a telefon oldalain pedig a lekerekítéseknek köszönhetően mindössze 4.6 mm (!) vékony lesz! Az extrém vékonyságnak köszönhetően nagyon kényelmes lesz kézben a mobil, legalábbis Pete szerint.

A OnePlus One kamerája gyors, precíz és stabil. A 13 megapixeles, IMX214 szenzor hatlencsés és f/2.0 rekesszel ellátott, így kategóriája legjobb kamerája, természetesen gyenge fényviszonyoknál is jó minőségű képeket ígér a gyártó. A kamera extrém gyors, mindössze 0.3 másodperc alatt elkészíti a képet a virtuális gomb megnyomása után.

A OnePlus One-on gyors, könnyű, biztonságos ROM fut majd, ez a Steve Kondik által alapított cég, a Cyanogen ROM-ja. Ehhez egy flat UI, tehát egy minimalista, egyszerű és áttekinthető kezelőfelület tartozik, számos telepíthető témával és háttérképpel a minél jobb személyre szabáshoz.

Lássuk a száraz tényeket:

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

 

  • 5.5 col, 1080p
  • magnézium ház
  • négy mag, 2.5 gigahertz, Snapdragon 801 CPU
  • 3 gigabájt RAM
  • 16 vagy 64 gigabájt belső tárhely
  • 13 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamera
  • 3100 mAh-s akkumulátor
  • Wi-Fi 2.5/5G
  • 2G/3G/4G
  • Bluetooth 4.0

 

A OnePlus One fehér és fekete (silk white és sandstone black) színekben lesz elérhető, ezek selymes tapintásúak, akár a babák bőre. Sosem találnánk ki, miből készült a One hátlapja: kesudióból! A telefon feldobható lesz különleges tokokkal, melyek textúrája mind más, például elérhető lesz bambusz, farmer vagy kevlár tok is, az ennek megfelelő tapintással. Gyönyörű megoldás.

A OnePlus One elérhető lesz Ausztriában, Belgiumban, Kanadában, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Hong Kongban, Olaszországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban, Tajvanon, Nagy-Britanniában és az USA-ban. Egyelőre csak meghívásos alapon lehet hozzájutni a One-okhoz.



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Adategyeztetés online a Vodafone-nál

Adategyeztetés online a Vodafone-nál

2017.06.07
| Vodafone
Már a Vodafone-nál is elérhető a prepaid SIM kártyák online adategyeztetése
Olyan olcsó a Redmi Note 8T, hogy csak kettőt vehetsz

Olyan olcsó a Redmi Note 8T, hogy csak kettőt vehetsz

2020.01.07
| (x)
Akciós a kínai gyártó egyik nagy sikerű modellje, eszméletlen jó áron szerezhető be a Redmi Note 8T.
A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

2015.02.10
| Phone Arena
Sokan nem rajonganak az évek óta egyre inkább növekvõ kijelzõkért és szeretnének 5 col alatt maradni, hogy még egyszerûen kezelhetõ legyen egy kézzel a mobil és akár a zsebbe is gond nélkül beférjen.
Új tarifacsomagok a Vodafone-nál

Új tarifacsomagok a Vodafone-nál

2017.06.08
| Vodafone
A Vodafone Magyarország ügyfelei visszajelzései nyomán megújította havidíjas tarifa portfólióját.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei