Samsung

Éjjelből nappalt varázsol a Samsung új szenzora

2019.12.02

A Samsung Galaxy S11 új kamerája elképesztő tudást hoz.

Amit eddig hallottunk a Galaxy S11 modellek fotózási képességeiről, lenyűgözőek voltak, őrült nagy felbontás és hihetetlenül nagy optikai/hibrid nagyítási szinteket emlegettek. A Samsung 108 megapixeles érzékelője pixel-összevonással 27 megapixeles végeredményt ad. A több pixel viszont nem egyenesen arányos a jobb képpel, mivel általában vékonyabbak, hogy megfeleljenek a megadott megapixel számnak és emiatt kevesebb fényt gyűjtenek. A pixel-összefűzés varázslatával a több pixelből származó információ egyesítésével nemcsak a kapott fotófájl mérete lesz kisebb, hanem a végeredményként kapott fotó is egy kis algoritmus trükk segítségével szép képet produkálni.

A nagy felbontású képek mellett a Samsung 108 megapixeles szenzora Tetracell technológiát használva tovább javít a gyenge fényviszonyokon, jobban kiemeli a fényes részeket, valamint emiatt gyorsabb lehet az autofókusz és jobb a HDR, a Samsung állítása szerint még közelebb állnak a kapott fotók az emberi szem észleléséhez.

A Samsung annyira biztos fejlesztésében, hogy Európában levédette a Bright Night Sensor kifejezést. Ezt nem sokkal a szintén frissen védjegyzett Space Zoom kifejezés után tette a gyártó, mely az S11-nél a 10x-es optikai és egyben 100x-os hibrid zoom szintet jelöli.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

új
 APRÓHIRDETÉSEK

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei