Az iOS 16.5 frissítés után nem működik az Apple Lightning USB 3 dongle

2023.05.21| 9to5 Mac

Csütörtökön az Apple kiadta az iOS 16.5-öt a nagyközönségnek új háttérkép választékkal, az Apple Hírek frissítéseivel és egyebekkel.

Mint kiderült, ez a frissítés megszakítja az Apple Lightning to USB 3 Camera Adapter kiegészítőjével való kompatibilitást is az iPhone és iPad felhasználók számára.

Ez a dongle Lightning porton keresztül csatlakozik az iPhone-hoz vagy iPadhez, és rendelkezik egy beépített USB-A porttal, amellyel számtalan tartozékot csatlakoztathatsz az adott készülékkel. Az iPhone vagy iPad töltéséhez egy beépített Lightning-port is rendelkezésre áll. Az erre a kiegészítőre támaszkodó felhasználók szerint azonban az iOS 16.5 megszakítja a kompatibilitást mindkét porttal.

Az Apple Support fórumain, a Redditen és a MacRumors fórumain közzétett bejegyzésekben a felhasználók szerint a tartozék Lightning és USB-A portjai használhatatlanná váltak az iOS 16.5-re történő frissítés után. A Lightning port nem ad át áramot az iPhone és az iPad töltéséhez. Ha egy tartozékot USB-A-n keresztül csatlakoztatunk az adapterhez, hibaüzenet jelenik meg, amely szerint az adapter túl sok energiát igényel a működéshez.

Az iOS 16.5 frissítés után nem működik az Apple Lightning USB 3 dongle

Bár az Apple ezt "kameraadapter-kiegészítőként" tünteti fel, az iPhone- és iPad-felhasználók valójában számos USB-A termék csatlakoztatására támaszkodnak a készülékükhöz. Ide tartoznak például az Ethernet-adapterek, a digitális hangátalakítók és még sok más dolog.

Az egyik érintett felhasználó ezt írta:

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

“iPhone 13 Pro Max, itt ugyanez a probléma. Hónapok óta használom a hivatalos Apple Lightning to USB 3 Camera Adaptert, hogy veszteségmentes Apple Musicot küldjek a DAC-omra, hibátlanul működött, és közben töltötte a telefonomat. Amint ma reggel frissítettem iOS 16.5-re, az adapter nem csak, hogy egyáltalán nem kommunikál a DAC-kal, de még a telefonomat sem tölti. Amikor teszteltem egy iPad csatlakoztatását egy korábbi OS-verzióval, az kommunikált és töltött is rendben.

Ez az iOS 16.5 problémája lehet, és remélem, hogy gyorsan megoldódik - nagyon rosszul néz ki, ha egy hivatalos Apple tartozékot az iOS egy lépcsőzetes frissítése teszi működésképtelenné.”

Az Apple ügyfélszolgálata nem tudott segíteni az érintett ügyfeleknek. A probléma valószínűleg szoftveres, tekintve, hogy az iOS 16.5 kiadásához kötődik. Ez azt jelenti, hogy az Apple-nek valószínűleg valamikor a közeljövőben ki kell adnia az iOS 16.5.1-et, hogy a Lightning to USB 3 Camera Adapter tartozékkal való kompatibilitást javítsa.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei