Az iOS 16.5 frissítés után nem működik az Apple Lightning USB 3 dongle

2023.05.21| 9to5 Mac

Csütörtökön az Apple kiadta az iOS 16.5-öt a nagyközönségnek új háttérkép választékkal, az Apple Hírek frissítéseivel és egyebekkel.

Mint kiderült, ez a frissítés megszakítja az Apple Lightning to USB 3 Camera Adapter kiegészítőjével való kompatibilitást is az iPhone és iPad felhasználók számára.

Ez a dongle Lightning porton keresztül csatlakozik az iPhone-hoz vagy iPadhez, és rendelkezik egy beépített USB-A porttal, amellyel számtalan tartozékot csatlakoztathatsz az adott készülékkel. Az iPhone vagy iPad töltéséhez egy beépített Lightning-port is rendelkezésre áll. Az erre a kiegészítőre támaszkodó felhasználók szerint azonban az iOS 16.5 megszakítja a kompatibilitást mindkét porttal.

Az Apple Support fórumain, a Redditen és a MacRumors fórumain közzétett bejegyzésekben a felhasználók szerint a tartozék Lightning és USB-A portjai használhatatlanná váltak az iOS 16.5-re történő frissítés után. A Lightning port nem ad át áramot az iPhone és az iPad töltéséhez. Ha egy tartozékot USB-A-n keresztül csatlakoztatunk az adapterhez, hibaüzenet jelenik meg, amely szerint az adapter túl sok energiát igényel a működéshez.

Az iOS 16.5 frissítés után nem működik az Apple Lightning USB 3 dongle

Bár az Apple ezt "kameraadapter-kiegészítőként" tünteti fel, az iPhone- és iPad-felhasználók valójában számos USB-A termék csatlakoztatására támaszkodnak a készülékükhöz. Ide tartoznak például az Ethernet-adapterek, a digitális hangátalakítók és még sok más dolog.

Az egyik érintett felhasználó ezt írta:

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

“iPhone 13 Pro Max, itt ugyanez a probléma. Hónapok óta használom a hivatalos Apple Lightning to USB 3 Camera Adaptert, hogy veszteségmentes Apple Musicot küldjek a DAC-omra, hibátlanul működött, és közben töltötte a telefonomat. Amint ma reggel frissítettem iOS 16.5-re, az adapter nem csak, hogy egyáltalán nem kommunikál a DAC-kal, de még a telefonomat sem tölti. Amikor teszteltem egy iPad csatlakoztatását egy korábbi OS-verzióval, az kommunikált és töltött is rendben.

Ez az iOS 16.5 problémája lehet, és remélem, hogy gyorsan megoldódik - nagyon rosszul néz ki, ha egy hivatalos Apple tartozékot az iOS egy lépcsőzetes frissítése teszi működésképtelenné.”

Az Apple ügyfélszolgálata nem tudott segíteni az érintett ügyfeleknek. A probléma valószínűleg szoftveres, tekintve, hogy az iOS 16.5 kiadásához kötődik. Ez azt jelenti, hogy az Apple-nek valószínűleg valamikor a közeljövőben ki kell adnia az iOS 16.5.1-et, hogy a Lightning to USB 3 Camera Adapter tartozékkal való kompatibilitást javítsa.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEzt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

2023.04.12
| Android Police
Több Samsung Galaxy S23 tulajdonos panaszkodik homályos és elkenődött foltokról a fényképeiken. Az probléma nem érinti az Ultra modelleket és az áprilisi kamera frissítés után is fennáll.
A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

2023.05.05
| Phone Arena
A legújabb trend az okostelefonok terén az összecsukható telefonok. Ezek két képernyővel rendelkeznek, és lehetővé teszik, hogy egyszerre több alkalmazást futtassunk, így jobb multitaskerek lehetünk.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei