Az iOS 16.5 frissítés után nem működik az Apple Lightning USB 3 dongle

2023.05.21| 9to5 Mac

Csütörtökön az Apple kiadta az iOS 16.5-öt a nagyközönségnek új háttérkép választékkal, az Apple Hírek frissítéseivel és egyebekkel.

Mint kiderült, ez a frissítés megszakítja az Apple Lightning to USB 3 Camera Adapter kiegészítőjével való kompatibilitást is az iPhone és iPad felhasználók számára.

Ez a dongle Lightning porton keresztül csatlakozik az iPhone-hoz vagy iPadhez, és rendelkezik egy beépített USB-A porttal, amellyel számtalan tartozékot csatlakoztathatsz az adott készülékkel. Az iPhone vagy iPad töltéséhez egy beépített Lightning-port is rendelkezésre áll. Az erre a kiegészítőre támaszkodó felhasználók szerint azonban az iOS 16.5 megszakítja a kompatibilitást mindkét porttal.

Az Apple Support fórumain, a Redditen és a MacRumors fórumain közzétett bejegyzésekben a felhasználók szerint a tartozék Lightning és USB-A portjai használhatatlanná váltak az iOS 16.5-re történő frissítés után. A Lightning port nem ad át áramot az iPhone és az iPad töltéséhez. Ha egy tartozékot USB-A-n keresztül csatlakoztatunk az adapterhez, hibaüzenet jelenik meg, amely szerint az adapter túl sok energiát igényel a működéshez.

Az iOS 16.5 frissítés után nem működik az Apple Lightning USB 3 dongle

Bár az Apple ezt "kameraadapter-kiegészítőként" tünteti fel, az iPhone- és iPad-felhasználók valójában számos USB-A termék csatlakoztatására támaszkodnak a készülékükhöz. Ide tartoznak például az Ethernet-adapterek, a digitális hangátalakítók és még sok más dolog.

Az egyik érintett felhasználó ezt írta:

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

“iPhone 13 Pro Max, itt ugyanez a probléma. Hónapok óta használom a hivatalos Apple Lightning to USB 3 Camera Adaptert, hogy veszteségmentes Apple Musicot küldjek a DAC-omra, hibátlanul működött, és közben töltötte a telefonomat. Amint ma reggel frissítettem iOS 16.5-re, az adapter nem csak, hogy egyáltalán nem kommunikál a DAC-kal, de még a telefonomat sem tölti. Amikor teszteltem egy iPad csatlakoztatását egy korábbi OS-verzióval, az kommunikált és töltött is rendben.

Ez az iOS 16.5 problémája lehet, és remélem, hogy gyorsan megoldódik - nagyon rosszul néz ki, ha egy hivatalos Apple tartozékot az iOS egy lépcsőzetes frissítése teszi működésképtelenné.”

Az Apple ügyfélszolgálata nem tudott segíteni az érintett ügyfeleknek. A probléma valószínűleg szoftveres, tekintve, hogy az iOS 16.5 kiadásához kötődik. Ez azt jelenti, hogy az Apple-nek valószínűleg valamikor a közeljövőben ki kell adnia az iOS 16.5.1-et, hogy a Lightning to USB 3 Camera Adapter tartozékkal való kompatibilitást javítsa.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

2023.10.03
| SamMobile
Néhány órával azután, hogy a szabványos Galaxy S24 nagyfelbontású renderjei kiszivárogtak az interneten, most minden oldalról láthatjuk az Ultra modellt rendereléseken és 360 fokos videón.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei