Vodafone: IoT-ben világelső

2017.03.17| Vodafone

A globális mobil IoT (Internet of Things – a dolgok internete) szolgáltatók közül elsőként a Vodafone Csoport IoT kapcsolatainak száma hal

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A szolgáltató közölte, hogy IoT kapcsolatainak száma havonta egy millióval nő, ami a leggyorsabb növekedés az iparágban. Az IoT kapcsolatok számának különösen gyors növekedése az autóiparban, az egészségügyben és a közszolgáltatói szektorban jelentős. Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy ezt a fontos mérföldkövet a Vodafone Csoport érte el elsőként a világon, mondta Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese. Mint mondta, Magyarországon is egyre több helyen vesszük igénybe az IoT megoldásokat, elsősorban a járműbiztonság, a lakásbiztosítás és az épületgépészet területén. A változatos felhasználásra jó példa, hogy az egyik legnagyobb hazai baromfitenyésztő és -keltető vállalkozás, a devecseri Gallus Kft. Vodafone IoT megoldással tette biztonságosabbá működését, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykertben is IoT eszközök vigyáznak a világ egyik legkülönlegesebb rágcsálójának, a csupasz turkálónak és az egyik legritkább rovarának, a levélvágó hangyának az életkörülményeire.

A Vodafone menedzselt IoT technológiái a vállalatcsoport saját üzemeltető vállalatai által működtetett hálózatokra, a partnerhálózatokra, valamint más külső mobilhálózat-üzemeltetőkre támaszkodnak az ügyfelek egyszerű, és a világ szinte minden országában történő egységes kiszolgálásához. Az IoT technológiák már közel kerültek ahhoz, hogy elérjék a kritikus tömeget az üzleti világban, ezen felül pedig a fogyasztói technológiákkal foglalkozó cégek széles köre vesz részt a technológia fejlesztésében.

Vodafone: IoT-ben világelső

A legfrissebb Vodafone IoT Barometer  jelentés megállapította, hogy: 

  • a vállalkozások számítástechnikai költségvetésük 24%-át fordítják IoT célokra
  • a vállalkozások 76%-a azt tartja, hogy az IoT ‘kritikus fontosságú’ lesz az iparágukban működő minden szervezet jövőbeli sikere szempontjából
  • az IoT technológiát használók 48%-a azt nyilatkozta, hogy az IoT technológiát vállalatuk gyökeres átalakításának részeként alkalmazzák
  • az ipari vállalatok 86%-a — beleértve a bányászat, építőipar és hulladékkezelés területén működő vállalkozásokat – úgy nyilatkozott, hogy az IoT bevezetése „jelentős” hozadékkal járt számukra.  

A Vodafone IoT igazgatója, Ivo Rook ekként nyilatkozott: „A Vodafone az elsők között volt, akik hittek abban, hogy az IoT technológia képes lesz az üzleti szektor és az élet gyökeres átalakítására. Az 50 milliós mérföldkő is bizonyítja, hogy az innováció továbbra is figyelmünk és elköteleződésünk középpontjában áll ebben a gyorsan növekvő, dinamikus szektorban.” 

A Vodafone IoT technológiából származó bevételei évente kétszámjegyű növekedést mutatnak fel egészen azóta, hogy a vállalat 2011-ben létrehozta az gépek közötti kommunikációs technológiára összpontosító üzleti egységet. A Vodafone Csoportot világszerte az IoT technológia piacvezetőjének tekintik. A Gartner 2016-ban, az egymást követő harmadik évben ismerte el a Vodafone-t piacvezetőnek a menedzselt M2M szolgáltatások területén, a Machina Research jelentése szerint pedig a Vodafone immár öt éve az IoT piac elsőszámú szolgáltatója.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei