Vivo Apex 2019

Vivo Apex 2019: se gomb, se port

2019.03.12
Címkék:

Vivo Apex 2019

,


A Vivo Apex 2019 koncepció telefonja több szempontból is különleges.

 

A Vivo tavaly mutatta be az Apex koncepcióját, amely speciális edge funkciókkal érkezett, úgymint pop-up szelfi kamera, a fél kijelzőt elfoglaló ujjlenyomat-olvasó és a Screen SoundCasting technológia, amelynek köszönhetően nem volt szükség beszéd hangszóróra. Azóta eltelt bő 12 hónap és Vivo Apex 2019 néven érkezett az újdonság.

Az idei elképzelés fő célja megmutatni, hogyan néznek ki a jövő mobiljai portok és gombok nélkül unibody kivitelben. A töltésre és adatátvitelre mágneses pinek használhatók, az indukciós töltő a telefonnal érkezne a gyári csomagban. Bár logikus megoldás, de nem tűnik praktikusnak a napi használatot és a dizájnt tekintve. Érdekes, hogy töltésre a wireless megoldást nem tartották megfelelőnek a fejlesztők, pedig a Xiaomi már bemutatta a 20 wattos vezeték nélküli padot, amely valóban gyorsan tud tölteni kábel nélkül is.

Az előlap nagyját elfoglaló OLED kijelző teljes egésze ujjlenyomat-olvasóként funkcionál a Vivo Apex 2019-ben, így nem kell a felhasználónak egy kis pontra koncentrálnia, amely sokkal szabadabb és kényelmesebb használatot tesz lehetővé.

A teszt ideje alatt a szkenner elképesztően gyors és pontos működést prezentált annak ellenére, hogy optikai a leolvasó és nem a jobb, ultrahangos. Külön extra, hogy több különböző ujjlenyomat esetén megadható, melyiket használjuk adataink védelmére, például bankoláshoz.

A HTC-nél már láthattunk olyan megoldást, amit a Vivo Touch Sense-nek hív, nevezetesen az éleken kapacitív gombokat és nyomásérzékeny szenzort használnak a hangerőgombok kiváltására. A Vivo szerint ez a kialakítás működés törés vagy rendszerhiba esetén is.

Az Apex 2019 Snapdragon 855 chipsettel, 12 gigabájt RAM-mal és 256 gigabájt tárhellyel felszerelt, emellett az 5G támogatást sem hagyták ki, bár mivel soha nem kerül kereskedelmi forgalomba a modell, így valójában nem számít.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei