Macintosh

Videón a világ legnagyobb Apple prototípus kollekciója

2018.07.09

Rövid, ám fantasztikus videón mutatjuk be az Apple legnagyobb, prototípusokból álló gyűjteményét.

A CNBC rövid, ám valóban lenyűgöző képsorokat mutatott be, ahol egy gyűjteményben eredeti csomagolásban is látható többek között az első Macintosh, az első színes Macintosh, a Newton, a hordozható változat, de akad Macintosh TV, a 20. évfordulós fejlesztői kiadás, a LISA, iPad-ek és iPhone-ok is.

A kaliforniai tulajdonos, Hap Plan elárulta, véletlenül kezdett gyűjtésbe, amikor megvásárolta az első Mac prototípust anélkül, hogy tudta volna, valójában mit vesz. Mára több mint 250 eszközzel rendelkezik, amiből több van, a „felesleget” értékesíti és abból újabbakat vesz.

Egy Macintoshért nemrég 22.600 dollárt kapott, míg egy másikért 16.000 dollárnál is többet. Egy darabig az eBayen árulta a különleges termékeket, többek között egy Apple LISA-t, 100.000 dollár alatti áron. Ezt az online felület eltávolította, majd megkérték Hap-et, hogy lépjen kapcsolatba az Apple egyik ügyvédjével, ugyanis nem nézik jó szemmel az ilyen készülékek eladását e-kereskedelmi oldalakon.

Hap meglepő módon nem a pénzért csinálja, hanem imádja az ezzel járó vadászatot és nagy becsben őrzi a különleges készülékeket. Plan jelenleg egy múzeummal egyezkedik, hogy kiállítsák kollekcióját.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön hol vásárol mobiltelefont?


Mobilszolgáltatónál
GSM boltokban
magyar webshopokban
külföldi webshopokban
nagy offline áruházakbanKorábbi szavazások eredményei