LG G3

Végre! Megjelent az LG G3

2014.05.28

A kisebbik dél-koreai gyártó tegnap este hétkor hivatalosan is lerántotta a leplet a hetek óta pletykált LG G3-ról, amelyrõl gyakorlatilag már mindent megtudhattunk.

A kisebbik dél-koreai gyártó tegnap este hétkor hivatalosan is lerántotta a leplet a hetek óta pletykált LG G3-ról, amelyrõl gyakorlatilag már mindent megtudhattunk. Az LG G3 esetében az igencsak méretes kijelzõ az elõlap 76.4 százalékát foglalja el, köszönhetõen az 5.5 col képátlónak, valamint az ehhez mérten még igen kompaktnak mondható méretnek. Ez utóbbi 146.3 x 74.6 x 8.9mm, összesen pedig 149 grammot nyom a mérlegen az LG 2014-es zászlóshajója. Sajnos a fém burkolat nem lett igaz, mindössze fém hatású mûanyagot kapott. Ehhez tartozik még a hátlapon a kevésbé hangsúlyos gombpáros és a tapadást segítõ hátlapi minta.

A cég egyértelmûen fantasztikusat alkotott, hiszen az 5.5 col képátlójú kijelzõ 1440×2560 pixel felbontású, ez 538ppi pixelsûrûséget jelent, ami pedig totálisan tûéles képet. A megjelenítõ sRGB, valamint IPS panelt használtak. A burkolat alatt a 2.5 gigahertzes, négymagos Snapdragon 801 (MSM8974-AC) processzor dolgozik. Érdekes, hogy a 16 gigabájt belsõ tárhellyel ellátott változathoz állítólag 2 gigabájt RAM jár, míg a 32-eshez 3 gigabájt RAM (legalábbis az elõzetes amerikai információk szerint).

Sokak számára rendkívül fontos a kamera, amely az LG G2-ben kevésbé teljesített jól. Ezúttal is egy 13 megapixeles, továbbfejlesztett optikai képstabilizátorral (OIS+) ellátott szenzort kapunk, ehhez tartozik a lézeres autofókusz, értelemszerûen az éles képek készítését szolgálja, akár még extrém gyenge fényviszonyok mellett is. Ez a mobilok között az elsõ ilyen megoldás, kíváncsian várjuk a hatékonyságát. Újdonság, hogy a fotó már akkor elkészülhet, amint a fókuszpontra kattint a felhasználó a kijelzõn. Az elõlapi kamera a szelfizõknek tetszeni fog, 2.1 megapixeles felbontást és f/2.0 rekeszt kapott, valamint szoftveres segítséget, így a készülék bemondja, mikor állunk jó helyzetben a tökéletes fotózáshoz.

Mindenképp meg kell említeni a megújult kezelõfelületet, amely még egyszerûbb és minimalistább, ezáltal áttekinthetõ és letisztult megjelenést kapott. A rendszer természetesen Android 4.4.2 KitKat, ahogy az elvárható és olyan funkciókkal gyárilag ellátott mint a Smart Notice, amely egyfajta digitális asszisztensként fogható fel. A Smart Notice emlékeztet az elmulasztott hívásokra, hogy csörögjünk vissza vagy javasolja, hogy egy esõs napon tegyük el az esernyõt. Szintén újdonság a Smart Keyboard, amely hasonlóan a Google Play-bõl letölthetõ virtuális billentyûzetekhez megtanulja a gépelési szokásokat, valamint elõjelzi a következõként várható szavakat, ezzel is gyorsítva a szövegbevitelt. Megtalálható lesz még a Knock Code (egyedileg beállított koppintások ritmusát figyelõ rendszer), a Content Lock (elrejthetõk bizonyos fájlok mások elõl), és a Kill Switch, amely segítségével távolról letörölhetõ minden személyes adat az elveszett/ellopott készülékrõl.

Jó hír a 3000 mAh-s és az elõd LG G2-vel szembeni végre cserélhetõ akkumulátor jelenléte. Emlékezzünk csak, az LG G2 üzemideje már tavaly is lenyûgözött bennünket, ha ezt a gyártó tovább optimalizálta egy még nagyobb kapacitású akkumulátorral, akkor bizony jó híreket mondhatunk majd a tesztben remélhetõleg. A tudáslistáját kiegészíti még microSD bõvíthetõség (maximum 128 gigabájtos kártyát fogad el), Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/AC, Bluetooth Smart Ready (Apt-X), NFC, SlimPort, GPS, USB 2.0, 4G/LTE hálózati támogatás, vezeték nélküli töltési lehetõség. Az LG G3 fekete, fehér, arany, viola és burgundi vörös színekben lesz megvásárolható, Dél-Koreában már holnap megjelenik, utána pedig 170 szolgáltatónál lesz elérhetõ világszerte. Pontos dátumot és árat egyelõre nem tudni, ám Nagy-Britanniában nagyjából 500 fontért elõrendelhetõ a Clove-nál. A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön használ digitális asszisztenst?


Igen, Google Asszisztens-t
Igen, Cortana-t
Igen, Siri-t
Igen, Bixby-t
Igen, Blackberry Assitant-et
Igen, Hound-ot
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei