Apple

Utángyártott akksival is jár a garancia

2019.03.07

Az Apple nemrég kezdte meg az utángyártott akkumulátorral felszerelt iPhone-ok javítását.

A hivatalos javítási útmutatót böngészte át a 9to5Mac, ebből kiderül, milyen esetekben lehet gond az utángyártott telep. Az új javítási dokumentumban egyértelműen olvasható, hogy az Apple akkor is jótállást vállal a készülékre, ha nem gyári az akkumulátor benne. Azonban ha a nem eredeti alkatrész okozza a problémát vagy rongálta meg az eszközt, úgy a vásárlónak a csere vagy javítás teljes árát ki kell fizetni, hiszen erre értelemszerűen nem vonatkozik a garancia. Szerencsére abban az esetben, ha a szerviz megállapítja, hogy nem az utólagos telep okozza a hibát, az ügyfélnek jár a garanciális szerviz.

A dokumentum külön megemlíti, hogy ha az iPhone vagy egyéb Apple készülék harmadik féltől származó alaplappal, mikrofonnal, Lightning porttal, hangerőgombokkal vagy TrueDepth kamerával rendelkezik, a javítást teljes mértékben megtagadják.

Az Apple utoljára 2017-ben nyitott az utángyártott alkatrészekkel felszerelt mobilok szerelése iránt, akkor azokat az iPhone-okat is elkezdte javítani, amelyek külsős kijelzővel rendelkeztek, előtte ez is automatikusan a garancia megvonását jelentette. Az új lépést örömmel fogadták a felhasználók és az iFixit is.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Önnek mi a legfontosabb tényező telefon vásárlása esetén?


kamera minősége
memória nagysága
telefon mérete
kijelző minősége
meddig bírja az akku
ár - érték
jó márka legyen
egyébKorábbi szavazások eredményei