Nokia

Új fejezet: a Nokia eladta magát a Microsoftnak

2013.09.03

A Nokia hivatalos blogján Steve Ballmer és Stephen Elop nyílt levélben közölte a rajongókkal, hogy a Microsoft felvásárolja a céget.

A Nokia hivatalos blogján, a Nokia Conversations weboldalon Steve Ballmer és Stephen Elop nyílt levélben közölte a rajongókkal, hogy a Microsoft felvásárolja a céget. A két cég két és fél éve dolgozik közösen, akkor kezdte a Nokia a Windows Phone rendszert használni, amit azóta kizárólagos operációs rendszerré tett saját okostelefonjain, kizárva a régóta halódó Symbiant. A felvásárlás híre nem újdonság, nagyjából egy éve pletykálják, hogy ez bekövetkezik, azonban ma lett hivatalos az információ. A Microsoft nem kevesebb mint 3.79 milliárd eurót fizet a Nokiáért, az egyéb licenszek pedig még 1.65 milliárd eurót kóstálnak. A felvásárlással a redmondi cég azonban nemcsak a Windows Phone modelleket veszi át, hanem az Asha családot is, tehát a komplett Nokia termékcsaládot, a hardvereket, a gyártást és a szolgáltatásokat is.

/txt/hirek/kepek/banner_465_20130903.jpg

A Microsoft a Nokiával lényegesen sikeresebb partnerséget tudott fenntartani mint anno akár a Motorolával, akár az LG-vel, mely mindkét esetben nagyon gyorsan kudarcba fulladt. A felvásárlással egyelőre biztosan életben marad a Windows Phone és a Nokia is.A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

új
 APRÓHIRDETÉSEK

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei