Nokia N85

Tudtad? A Nokia készítette az első AMOLED kijelzős mobilt

2015.08.26

Bár a Samsung híres hosszú évek óta az energiatakarékos és gyönyörű, mély fekete színt biztosítani képes Super AMOLED kijelzőről, nem övék az első ilyen telefon.

Bár a Samsung híres hosszú évek óta az energiatakarékos és gyönyörű, mély fekete színt biztosítani képes Super AMOLED kijelzőről, nem övék az első ilyen telefon. A világon először ugyanis az akkor még csúcskorát élő finn gyártó dobta először piacra az AMOLED kijelzős Nokia N85-öt, amely Symbian alapú okostelefon volt, 2.6 colos, 240×320 pixeles kijelzővel, emellett dupla csúszkás volt, támogatta a HSDPA hálózatokat, volt benne Wi-Fi, valamint egy öt megapixeles kamera, Carl Zeiss lencsével és autofókusszal. A Nokia N85 2008 augusztusában jelent meg és októbertől volt megvásárolható.

/txt/hirek/kepek/Nokia-N85-1_20150826.jpg

Ezzel szemben a Samsung 2008 október végén jelentette be – és csak 2009 februárjától volt elérhető – a Samsung i7110 modellje, amely az N85-höz hasonlóan Symbian rendszert futtatott és ugyanakkora kijelzőt kapott, ám nem csúszkás kialakítást kapott. 2008-ban már sok OLED megjelenítővel lehetett találkozni a mobilok között, ám az AMOLED-del ez a két készülék debütált elsőként.A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei