Xiaomi Mi MIX 2

Szuper Note 8 másolat lett a Xiaomi Mi MIX 2

2017.09.11

A kínai gyártó hivatalosan is bejelentette a leginkább a Samsung Galaxy Note 8-ra hajazó Xiaomi Mi MIX 2 okostelefont.

A Xiaomi Mi Mix volt 2016 egyik legkülönlegesebb telefonja a szinte teljesen keretmentes kategóriában, amelyre lecsapott idénre a Samsung és az LG is. Azonban az előd modell csak pár országban volt kapható, gyártási nehézségek miatt nem is tudtak sokat legyártani. A cég a Xiaomi Mi Mix 2 esetében nem hozott nagy lepetéseket, megtartotta a keretmentes dizájnt, viszont kisebb lett, már csak 6 colos a megjelenítő a korábbi 6.4 colról. Ehhez társul a korábbi 17:9 képarányról való átállás 18:9-re, éppen mint az LG G6 esetében is.

A Mi MIX 2-be már belekerült előlapi hangszóró, ez a MIX-ből még hiányzott, ugyanis enélkül biztosította a kísérleti, piezoelektromos hangszórót választották. A hátlap továbbra is maradt kerámia, állítólag keményebb és jobban ellenálló lett a törésnek. A hátlapon említést érdemel még a kamera púp eltűnése, ez rejti a 12 megapixeles lencsét, pontosan ugyanazt, mint amely a Xiaomi Mi 6-ban is megtalálható.

Ami a hardveres részt illeti, a Mi MIX 2-be a Snapdragon jelenlegi legújabb, Snapdragon 835 processzora került 6 gigabájt RAM-mal, ehhez 64/128 vagy 256 gigabájt tárhely választható. Az akkumulátor átlagos, 3400 mAh kapacitású, ez méretes csökkentést jelent a MIX 4400 mAh-s változatához képest.

Készül egy Special Edition is a Mi MIX 2-ből, itt nem csak a hátlap, hanem az egész burkolat kerámiából készül, extraként 8 gigabájt RAM és 128 gigabájt tárhely is jár ehhez a modellhez. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy a MIX 2 már 43 hálózatot ismer, így Európában sem kell lemondani az LTE használatról.

A Xiaomi Mi Mix 2 átszámítva 506/552/613 dollárba kerülnek, a Special Edition-ért pedig 720 dollárnak megfelelő összeget kérnek el, így még mindig számottevően olcsóbb a konkurenciánál.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

3 évvel ezelőtt látogatóink 23 százaléka egyáltalán nem használta internetezésre a telefonját. Nézzük meg mi a helyzet jelenleg. Ön internetezik a mobilján?


Igen, napi rendszerességgel
Igen, heti rendszerességgel
Igen, néha
NemKorábbi szavazások eredményei