Qualcomm

Snapdragon 855: erre gyúrunk jövőre

2018.12.05

A Qualcomm bejelentette 2019 leginkább keresett mobilos hardverét, a Snapdragon 855 processzort.

A gyártó új chipsete 7nm csíkszélességű processznek köszönhetően sokkal jobb üzemidőt kell, hogy ígérjen mint elődje, miközben ez nem megy a teljesítmény rovására. A mesterséges intelligencia fejlesztése sem maradt el, a bejelentés szerint háromszor jobb hatékonysággal működik a korábbi generációs platformhoz képest.

A Snapdragon 855 emellett új, dedikált képfeldolgozó processzort is kapott, amely másodpercenként 60 képkocka feltérképezést végezhet, ez nagymértékben javítja a kiterjesztett valóság alkalmazások felhasználói élményét. Ezzel együtt lehetővé teszi a 4 kHz-es HDR rögzítést is 60 képkocka másodpercenkénti sebességgel, miközben a korábban használt teljesítmény mindössze huszonöt százalékát használja csak.

A Snapdragon 855 bejelentés mellett a Qualcomm bemutatta a kijelzőbe épített, ultrahangos ujjlenyomat-olvasót is, amely a Qualcomm 3D Sonic Sensor nevet kapta, akár nedves ujjbeggyel is működik.

Ami a 2019-es év nagy felhajtását, az 5G-t illeti, legnagyobb meglepetésre a Qualcomm nem pakolta bele az X50-es modemet minden Snapdragon 855 chipsetbe a gyártásnál, ehelyett integrált X24 LTE modemet kap 2 Gbps elméleti letöltési sebességgel. A gyártók a megrendeléseknél eldönthetik, hogy a 855-be kérik-e az X50 modemet vagy sem.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Önnek mi a legfontosabb tényező telefon vásárlása esetén?


kamera minősége
memória nagysága
telefon mérete
kijelző minősége
meddig bírja az akku
ár - érték
jó márka legyen
egyébKorábbi szavazások eredményei